Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λευκή πετσέτα από ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων: Καταψηφίστηκε η υποψηφιότητα Παππά, εκλεκτός ο Ζαχαριάδης

Λευκή πετσέτα από ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων: Καταψηφίστηκε η υποψηφιότητα Παππά, εκλεκτός ο Ζαχαριάδης
Πλέον η Κουμουνδούρου στρέφεται σε λύση εκ των ενόντων για τον Δήμο Αθηναίων, δηλαδή σε μία κομματική υποψηφιότητα

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την πιθανή υποψηφιότητα του πρώην καλαθοσφαιριστή Νίκου Παππά για το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος παρουσίαζε ιδιαίτερη δυναμική.
Τα όσα μετέφερε το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ (αποτελούμενο από το Νάσο Ηλιόπουλο, την Μάγκυ Δούση και τον Πάνο Ρήγα) στην Πολιτική Γραμματεία, μετά τις συνομιλίες του με τον μπασκετμπολίστα φαίνεται πως προκάλεσαν την αρνητική στάση της πλειοψηφίας του οργάνου.
Έτσι η Κουμουνδούρου στράφηκε σε λύση εκ των ενόντων για τον Δήμο Αθηναίων -δηλαδή σε μία αμιγώς κομματική υποψηφιότητα- και συγκεκριμένα στον επικεφαλής του Τομέα Αυτοδιοίκησης του κόμματος Κώστα Ζαχαριάδη ή στον πρώην Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, γεγονός που θα μπορούσε να εκτιμηθεί ως παράδοση όπλων, αφού πρόκειται για στελέχη χωρίς ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό αίσθημα.  
Ύστερα από  μία σκληρή μάχη και μία οριακή ψηφοφορία μεταξύ του Κ. Ζαχαριάδη και του Νίκου Φίλη, υπερψηφίστηκε ο πρώτος. 
Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι η υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη επικράτησε με μόλις δύο ψήφους διαφορά.
Ως εκ τούτου, φαίνεται πως δεν «προχώρησαν» ούτε οι προτάσεις για τον εργατολόγο Κώστα Τσουκαλά και την προτεινόμενη από την δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», Όλγα Μπαλαούρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη στηρίχθηκε από τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας που πρόσκεινται στο στρατόπεδο της Έφης Αχτσιόγλου και της Κίνησης 6+6 υπό το Νάσο Ηλιόπουλο, δηλαδή τη νέα «λειτουργική πλειοψηφία» του ΣΥΡΙΖΑ. 
Θετικά προς την υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη κινήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι γραμματείς του κόμματος Σβίγγου – Βασιλειάδης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Ερωτηματικό παραμένει η στάση που κράτησαν στην συνεδρίαση τα στελέχη που προέρχονταν από την «Κίνηση Μελών» - οι άλλοτε Προεδρικοί- τα οποία μέχρι σήμερα στήριζαν την υποψηφιότητα του εργατολόγου Κώστα Τσουκαλά. 
Πάντως, στην τελική ψηφοφορία για την υποψηφιότητα στον Δήμο Αθηναίων καταγράφηκαν και αρκετά λευκά, ενώ σημειώθηκε και «θερμό επεισόδιο» μεταξύ του προσωρινού Προέδρου της Κ.Ο. Σωκράτη Φάμελλου και του Νίκου Φίλη.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης