Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βελόπουλος για νέες αμερικανικές βάσεις στα ελληνικά νησιά: Το ζήτημα είναι τι κερδίζει η Ελλάδα

Βελόπουλος για νέες αμερικανικές βάσεις στα ελληνικά νησιά: Το ζήτημα είναι τι κερδίζει η Ελλάδα
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σε σχετική του ανάρτηση στο Twitter διερωτάται τι θα κερδίσει η ελληνική πλευρά από την περαιτέρω νατοϊκή επέκταση στην Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα
Σοβαρά ερωτήματα θέτει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με την εγακτάσταση νέων Αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας, όπως προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ.
Ο κ. Βελόπουλος σε σχετική του ανάρτηση στο Twitter διερωτάται τι θα κερδίσει η ελληνική πλευρά από την περαιτέρω νατοϊκή επέκταση στην Ελλάδα, ενώ παρομοιάζει τις αμερικανικές βάσεις με τις αντίστοιχες των ξένων δυνάμεων, που εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας πριν το ξέσπασμα του 'Α Παγκοσμίου Πολέμου «και στο τέλος μας πούλησαν, οδηγώντας τον ελληνισμό στη μικρασιατική καταστροφή».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Βελόπουλου:

«ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΑΜΕΡΙΚΆΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΚΑΤΑΤΈΘΗΚΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΊΑ με την οποία γίνεται ανάλυση της δυνατότητας για πρόσθετες βάσεις ή διευρυμένη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ελληνική Δημοκρατία, ιδιαίτερα στα ελληνικά νησιά. (βλέπε Ρόδο,Καρπαθο).
Περιγραφή των δικαιωμάτων των βάσεων (basing rights) που παραχωρήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες βάσει της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας (MDCA) που υπεγράφη στις 14 Οκτωβρίου 2023 [ενν. του 2021].
Γίνεται περιγραφή των δραστηριοτήτων και των επενδύσεων των ΗΠΑ στις βάσεις με βαση την MDCA. -Το ζήτημα είναι τι κερδίζει η Ελλάδα από όλα αυτά. Είμαστε σύμμαχοι αλλά όταν παραχωρείς κάτι σημασία έχει τι κερδίζεις!ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΙΚΟ; - ιστορικά η περίοδος μας θυμίζει την περίοδο πριν 100 χρόνια όπου Γάλλοι (Άγγλοι και Ιταλοί δυνάμεις της αντάντ)έστηναν βάση στην Ελλάδα, λίγο πριν το πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και στο τέλος μας πούλησαν, οδηγώντας τον ελληνισμό στη μικρασιατική καταστροφή! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ!»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης