Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον Μητσοτάκη ο Χαρδαλιάς για το χρίσμα στην Αττική - Η ΝΔ στηρίζει Μπακογιάννη, Ζέρβα και Μώραλη

Στον Μητσοτάκη ο Χαρδαλιάς για το χρίσμα στην Αττική - Η ΝΔ στηρίζει Μπακογιάννη, Ζέρβα και Μώραλη
Στο Μαξίμου η συνάντηση
Σχετικά Άρθρα
(upd2) Το κατώφλι του Μαξίμου πέρασε ο υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής, Ν. Χαρδαλιάς, ο οποίος ανέπτυξε στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, τις βασικές προτεραιότητες της υποψηφιότητάς του.
Ο «εκλεκτός» της ΝΔ αναμένεται να παραιτηθεί από τα υπουργικά του καθήκοντα και να ξεκινήσει εκστρατεία ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της ΝΔ να είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής ανακοινώθηκε το προηγούμενο 24ωρο και ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη μετά τη δυσαρέσκεια στο Μαξίμου για το πρόσωπο του νυν Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη μετά το...ζεϊμπέκικο εν μέσω πυρκαγιών, ο οποίος τελικά απέσυρε την υποψηφιότητά του και δεν θα κατέβει στην κούρσα του Οκτωβρίου.
«Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς», όπως ανακοινώθηκε στις 31/7.
Στο μεταξύ, η ΝΔ ανακοίνωσε την Τρίτη 1/8 ότι στηρίζει τις υποψηφιότητες των Κ. Μπακογιάννη, Κ. Ζέρβα και Γ. Μώραλη στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά αντίστοιχα.
«Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η στήριξη ΝΔ σε Χαρδαλιά

Η επιλογή του Ν. Χαρδαλιά προέκυψε κατόπιν διεργασιών, αλλά και επικοινωνίας του με τον Κ. Μητσοτάκη.
Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 30/7 ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Χαρδαλιάς, διέκοψε το πρόγραμμα επιθεωρήσεων των συστημάτων πυρασφάλειας στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας και μετέβη εκτάκτως στο Μαξίμου, όπου σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.
Τα στοιχεία που συνεκτιμήθηκαν για την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Αττικής είναι πως είναι πρόσωπο με πλούσια δράση στην Αυτοδιοίκηση, καθώς έχει διατελέσει δήμαρχος Βύρωνα για 12 χρόνια, περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής του τομέα αυτοδιοίκησης της Ν.Δ.

Οι στόχοι Μητσοτάκη

«Δίνουμε βαρύτητα στις περιφερειακές εκλογές γιατί θεωρούμε τους Περιφερειάρχες φυσικούς συνεργάτες της κυβέρνησης στην δρομολόγηση πολλών σημαντικών πολιτικών με αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, για την κυβέρνησή μας να μπορούμε να έχουμε Περιφερειάρχες οι οποίοι ενστερνίζονται ακριβώς αυτό το όραμά μας και με τους οποίους θα μπορούμε να συνεργαστούμε αποτελεσματικά, έτσι ώστε να μπορούν οι ίδιοι να εργάζονται τελικά για το δικό σας το καλό», τόνισε από τη Λέσβο χθες (31/7) ο κ. Μητσοτάκης.
Ξεκαθάρισε δε, πως «σκοπός μου δεν είναι να αποκομίσω κομματικά οφέλη από αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Εξάλλου, καταφέραμε και κερδίσαμε τις εκλογές με υψηλότερο ποσοστό από αυτό το οποίο είχαμε πετύχει το 2019. Είμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση, δεν χρειαζόμαστε επιπλέον επιβεβαίωση της λαϊκής εντολής. Έχουμε και ισχυρή λαϊκή εντολή τετραετίας» και πρόσθεσε ότι «αυτό το οποίο χρειαζόμαστε, όμως, είναι συνεργάτες στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θέλω να ξεκαθαρίσω, ότι τραβούμε μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ των εκλογών για περιφερειάρχες, των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού, όπου, ναι, πηγαίνουμε με κομματικές υποψηφιότητες και ζητούμε από τα κομματικά μας στελέχη να δώσουν τον αγώνα συντεταγμένα για να στηρίξουν την υποψηφιότητα του κόμματος.
Και, προφανώς, των αυτοδιοικητικών εκλογών πρώτου βαθμού, όπου θεωρούμε ότι οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν καλύτερα, ποιος είναι ο πιο κατάλληλος να τους εκπροσωπήσει σε επίπεδο δήμου και δημοτικού συμβουλίου. Εκεί, εκ των πραγμάτων, ο ρόλος του κόμματος, της στήριξης του κόμματος είναι πολύ πιο χαλαρός».
Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην απόσυρση τόσο του Γιώργου Πατούλη, λέγοντας «θέλω να ευχαριστήσω τους εν ενεργεία Περιφερειάρχες τους οποίους το κόμμα επέλεξε να μη στηρίξει και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία δέχθηκαν αυτή την κομματική απόφαση. Δύσκολη ενδεχομένως για αυτούς, αλλά είναι κάτι που θα ήθελα να τονίσω. Κλείδωσαν λοιπόν οι υποψηφιότητες για τις Περιφέρειες, πάμε να δώσουμε τη μάχη για να δικαιωθούν στην κάλπη οι 13 αυτές επιλογές».
Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες που στηρίζει η ΝΔ είναι:
νδ_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης