Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποσύρεται ο Πατούλης, δεν θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής: Στηρίζω την επιλογή της ΝΔ - Στον Χαρδαλιά το χρίσμα

Αποσύρεται ο Πατούλης, δεν θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής: Στηρίζω την επιλογή της ΝΔ - Στον Χαρδαλιά το χρίσμα
Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου αναφέρει στη δήλωση του ο κ.Πατούλης
(upd) Την πρόθεση του να μην κατέβει ως υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο Γ. Πατούλης ύστερα και από την επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα είναι αυτός που θα έχει την υποστήριξη του κόμματος για την Περιφέρεια της Αττικής.
Κατόπιν αυτών των εξελίξεων και προκειμένου να αποτραπεί ένα εμφυλιοπολεμικό σενάριο στη ΝΔ και μάλιστα στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, ο κ.Πατούλης είπε πως θα κάνει σεβαστή την απόφαση του κόμματος του και δεν θα κατέβει ως υποψήφιος και να μην διεκδικήσει την επανεκλογή του στη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής.

Η δήλωση

«Όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές, όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ως Περιφερειάρχης Αττικής, συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής.
Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου.
Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη.
Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα.
Θέλω να τονίσω πως πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία.
Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη.
Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.
Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας.
Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική» αναφέρει ο κ.Πατούλης.

Και επίσημα ο Χαρδαλιάς

Νωρίτερα η ΝΔ σε μια λιτή ανακοίνωση της είχε επιβεβαιώσει και επίσημα πως ο υποψήφιος της για την Περιφέρεια Αττικής θα είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς.
«Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς» ανέφερε η ανακοίνωση της ΝΔ, με την οποία και επιβεβαιωνόταν πως πλέον ο κ. Μητσοτάκης δεν επρόκειτο να δεχθεί τη συγνώμη του κ.Πατούλη για την απόφασή του να χορέψει ζεϊμπέκικο στο Ζάππειο σε εκδήλωση ομογενών - και μάλιστα σε ημέρα εθνικού πένθους λόγω της συντριβής του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair στην Κάρυστο και του θανάτου του σμηναγού Χρήστου Μουλά και του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη.

Η προτροπή

Ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις αυτές στην Περιφέρεια Αττικής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης υποστήριξε ότι η ΝΔ ελπίζει ότι η απόφαση του πρωθυπουργού θα γίνει σεβαστή από τον Γ. Πατούλη, αναφέροντας ότι τα στελέχη του συνδυασμού του καλούνται να συστρατευτούν με τη νέα προσπάθεια.
Ερωτηθείς εάν ο κος Πατούλης θα διαγραφεί από τη ΝΔ σε περίπτωση που κατέβει στις εκλογές αυτόνομα ο Παύλος Μαρινάκης απέφυγε να απαντήσει.

Αύριο συνάντηση Μητσοτάκη - Χαρδαλιά στο Μαξίμου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Χαρδαλιάς αναμένεται να συναντηθεί αύριο Τρίτη 1 Αυγούστου στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.
Σημειώνεται πως ο κ. Μητσοτάκης το απόγευμα θα επισκεφθεί τη Μυτιλήνη όπου και θα μιλήσει σε εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή για τη θέση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

Μητσοτάκης: Οι Περιφερειάρχες που η ΝΔ επέλεξε να μη στηρίξει, το δέχτηκαν με αξιοπρέπεια

Στην εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή για τη θέση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, παρευρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός, σε ομιλία του, είπε ότι "εξυπηρετεί το αναπτυξιακό όραμα της Νέας Δημοκρατίας για το Βόρειο Αιγαίο. Θέλουμε τα νησιά να γινουν πόλοι ανάπτυξης και να αναπτυχθούν συγκεκριμένες πολιτικές με την αξιοποίηση των απαραίτητων πόρων".
"Εγώ αισθάνομαι πολύ άνετα με την επιλογή μας να στηρίξουμε τον Αλκιβιάδη Στεφανή, είναι η καλύτερη υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαιώνοντας ότι θα έχει την πλήρη στήριξη του κόμματος για τις κρίσιμες εκλογές.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη γνώση και τη διοικητική του εμπειρία και όπως σημείωσε στην περίπτωσή του έχει δυο ακόμα σημαντικά πλεονεκτήματα: Την ιδιαίτερη ενασχόλησή του με τα προβλήματα του βορείου Αιγαίου, τη φύλαξη των συνόρων και το μεταναστευτικό αλλά και την έφεσή του στην ομαδική δουλειά. "Δεν δίστασε να φέρει εις πέρας οποιαδήποτε αποστολή του ανατέθηκε με απόλυτη ευπρέπεια και διακριτικότητα. Αυτά" είπε "είναι χαρακτηριστικά για όποιον διεκδικεί ένα τέτοιο αξίωμα".
"Θεωρούμε τους περιφερειάρχες φυσικούς συνεργάτες της κυβέρνησης, είπε ακόμα. "Είναι επίσης σημαντικό να έχουμε συνεργάτες που να συμμερίζονται το όραμά μας. Δεν είναι σκοπός μου να αποκομίσω κομματικά οφέλη. Είμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση και δεν χρειαζόμαστε επιβεβαίωση της λαϊκής εντολής αλλά χρειαζόμαστε συνεργάτες.
"Θέλω να ευχαριστήσω τους εν ενεργεία Περιφερειάρχες τους οποίους το κόμμα επέλεξε να μη στηρίξει και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία δέχθηκαν αυτή την κομματική απόφαση. Δύσκολη ενδεχομένως για αυτούς, αλλά είναι κάτι που θα ήθελα να τονίσω. Κλείδωσαν λοιπόν οι υποψηφιότητες για τις Περιφέρειες, πάμε να δώσουμε τη μάχη για να δικαιωθούν στην κάλπη οι 13 αυτές επιλογές", είπε στο τέλος ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος εμμέσως και στην περίπτωση του Γιώργου Πατούλη.

Τι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr

Σε γαλάζιο εμφύλιο οδηγούμαστε στην Περιφέρεια Αττικής ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Γιώργο Πατούλη, ο οποίος με την συμπεριφορά του προκάλεσε το θυμό του Κ. Μητσοτάκη την ώρα που είχαμε σε εξέλιξη μεγάλες φωτιές στη χώρα.
Παρά τη «συγγνώμη» του νυν Περιφερειάρχη Αττικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε την υπόθεση Περιφέρεια και επέλεξε δύο πρόσωπα.
Το ένα είναι ο Γιώργος Παπανικολάου και το άλλο Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο πρωθυπουργός είχε ήδη αποφασίσει να πάρει πίσω το χρίσμα της ΝΔ από τον Γιώργο Πατούλη και να υποστηρίξει άλλη υποψηφιότητα, της αρεσκείας του.
Πρώτος βολιδοσκοπήθηκε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος πέρασε το κατώφλι του Μαξίμου.
Ωστόσο, ο ίδιος χθες Κυριακή ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του στον δήμο της Γλυφάδας, κλείνοντας έτσι κάθε συζήτηση για κάθοδο στη μάχη της Περιφέρειας Αττικής.
Ο λόγος ήταν διότι θέλει πολύ χρόνο να προετοιμάσει μία τέτοια κάθοδο αφού σε 2 μήνες έχουμε εκλογές.
Κάπως έτσι, απέμεινε στην ατζέντα το όνομα του Νίκου Χαρδαλιά, του ανθρώπου των επικίνδυνων αποστολών, με τη ΝΔ να ανακοινώνει τη Δευτέρα 31/3, επίσημα την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Αττικής, στη θέση του Γ. Πατούλη.
Σημειώνεται ότι ο κ. Χαρδαλιάς αμέσως μετά την επιθεώρηση της πυρασφάλειας στρατοπέδων στην Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, έσπευσε το μεσημέρι της Κυριακής στο Μαξίμου για να συναντηθεί με τους επιτελάρχες Σταύρο Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκο, με «κυρίως πιάτο» στο «μενού» την Περιφέρεια Αττικής.

Ο Χαρδαλιάς ως καλός στρατιώτης

Ο Χαρδαλιάς είναι και αυτός πρόσωπο με πλούσια δράση στην Αυτοδιοίκηση, μιας και χρόνια ήταν δήμαρχος Βύρωνα και μετά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Ωστόσο, τώρα ήθελε να πάει στην ευρωβουλή αλλά τον πρόλαβε το νέο καθήκον που του ανατέθηκε, να ρίξει τον Πατούλη από την Περιφέρεια Αττικής.
Ο πόλεμος θα είναι σκληρός, γαλάζια στελέχη με την απειλή της διαγραφής θα αναγκαστούν να πάνε στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Χαρδαλιά ενώ μην ξεχνάμε ότι και ο Γιώργος Πατούλης διαθέτει ένα τεράστιο επικοινωνιακό μηχανισμό ενώ έχει κάνει σοβαρά ανοίγματα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Σαργκάνης, Ασκητής) σε στελέχη του ΛΑΟΣ (Αιβαλιώτης) ακόμα και σε πρόσωπα της showbiz και παίκτες του τηλεπαιχνιδιού Survivor.

Έχει ερείσματα στη ΝΔ ο Πατούλης

O Γιώργος Πατούλης έχει σοβαρά ερείσματα στη ΝΔ και καλή σχέση με τους δημάρχους.
Εκλεγόταν για χρόνια δήμαρχος Αμαρουσίου, μετά πήγε για το δήμο Αθήνας αλλά επειδή το ίδιο θέλησε και ο Κώστας Μπακογιάννης, εν τέλει του δόθηκε η Περιφέρεια Αττικής.
Εκεί κέρδισε άνετα την Ρένα Δούρου που ήταν ούτως ή άλλως τελειώμενη μετά τις τραγωδίες στην Μάνδρα και το Μάτι.
Όμως, θα πρέπει να πούμε ότι η ΝΔ υπό τον Κ.Μητσοτάκη δεν τον είχε σε εκτίμηση αφού την άφησε εκτεθειμένη τότε με τον χιονιά στην Αθήνα που δεν είχε αλατίσει τους δρόμους και δεν υπήρχαν εκχιονιστικά.
Αλλά και τώρα την περιόδο των φωτιών είχαν ακουστεί πολλά για μηδενική πρόληψη από την Περιφέρεια Αττικής στα θέματα δασοπροστασίας.
Όλα αυτά ενέτειναν την απόφαση να στηριχτεί άλλος για την Περιφέρεια Αττικής.
Υπόψιν όμως, δεν θα είναι ένας εύκολος αγώνας καθώς έχει μπει δυνατά και ο Γιάννης Σγουρός του ΠΑΣΟΚ αλλά και ο Γ. Ιωακειμίδης του ΣΥΡΙΖΑ και όπως φαίνεται η ΝΔ θα εισέλθει μοιρασμένη σε αυτή τη μάχη.
Εάν η ΝΔ χάσει την Περιφέρεια Αττικής, τότε θα είναι η πρώτη μεγάλη ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη που μέχρι τώρα φαντάζει κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό.
Ο Πρωθυπουργός θέλει να επιβάλει και στην αυτοδιοίκηση τους ανθρώπους του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης