Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με τον Χριστοδουλίδη συναντήθηκε ο Μητσοτάκης: Άριστη η συνεργασία - Η Κύπρος θα αναλάβει το κόστος αναδάσωσης της Ρόδου

Με τον Χριστοδουλίδη συναντήθηκε ο Μητσοτάκης:  Άριστη η συνεργασία - Η Κύπρος θα αναλάβει το κόστος αναδάσωσης της Ρόδου
Ο Ν. Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε ότι η Κύπρος αναλαμβάνει το κόστος αναδάσωσης των πληγέντων από τις πυρκαγιές περιοχών της Ρόδου
«Θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους στην Κύπρο και στην Ελλάδα, στην Ελλάδα και στην Κύπρο ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων είναι άριστη και ότι θα επιχειρήσουμε να οικοδομήσουμε ένα ακόμα πιο θεσμικά στέρεο πλαίσιο ως προς τον τρόπο με τον οποίον συνεργαζόμαστε, όχι μόνο στα τρέχοντα και σημαντικά ζητήματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική, αλλά και σε ένα άλλο σημαντικό εύρος θεμάτων, τα οποία πιστεύω ότι απαιτούν έναν ακόμη καλύτερο συντονισμό μεταξύ των κυβερνήσεών μας», τόνισε από τη Λευκωσία ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον οποίο ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και πρόσθεσε «λυπάμαι που αναγκάστηκα να μεταθέσω για λίγες μέρες το ταξίδι αυτό, καθώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δύσκολες καταστάσεις στην πατρίδα με τις πυρκαγιές τις οποίες έπρεπε να διαχειριστούμε την περασμένη εβδομάδα.
Είναι όμως όχι απλά υποχρέωσή μου αλλά θα έλεγα μια έμπρακτη αναγνώριση αυτής της μοναδικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου το γεγονός ότι πάντα το πρώτο επίσημο διμερές ταξίδι του νέου Έλληνα πρωθυπουργού γίνεται εδώ πέρα στην Κύπρο και όντως έχεις απόλυτο δίκιο που επισημαίνεις ότι οι συγκυρίες, οι γεωπολιτικές συγκυρίες στην ευρύτερη περιοχή παρουσιάζουν νέες προκλήσεις, αλλά ενδεχομένως και νέες ευκαιρίες».
Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλίδης, καλωσορίζοντας τον κ. Μητσοτάκη, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες που έχουμε ενώπιόν μας».
«Προσβλέπω στις συζητήσεις μας και στη συζήτηση που θα γίνει και κατ’ ιδίαν, αλλά και αργότερα με τις αντιπροσωπείες, έτσι ώστε να δούμε πώς μέσα από τις κοινές μας δράσεις Κύπρος και Ελλάδα, Ελλάδα και Κύπρος αποδεικνύουν στην πράξη αυτό που πραγματικά επιθυμούμε να είμαστε πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή. Είμαστε σε μια περιοχή ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας και θέλουμε να εργαστούμε με όλους τους γείτονές μας χωρίς να εξαιρούμε κανένα απολύτως. Φτάνει να εργαζόμαστε με μια θετική προσέγγιση και πάντα με σεβασμό προς το διεθνές δίκαιο. Με αυτά τα λίγα, αγαπητέ Κυριάκο, σε καλωσορίζω και πάλι στην Κύπρο», ανέφερε.
Σε εξέλιξη οι δηλώσεις των δύο ηγετών στους εκπροσώπους του Τύπου, στο πλαίσιο των οποίων ο κ. Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε ότι η Κύπρος αναλαμβάνει το κόστος αναδάσωσης των πληγέντων από τις πυρκαγιές περιοχών της Ρόδου. Σημείωσε ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από Κύπριους πολίτες και επιχειρηματίες να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία.
kupros.JPG
Οι σταθμοί της επίσκεψης Μητσοτάκη

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου, ενώ επισκέφτηκε το στρατιωτικό κοιμητήριο του Τύμβου της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα.
Στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Μ. Γιωργάλλας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δ. Ζερβάκη. Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι, ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων.
Ακολούθως, έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και κατόπιν ο πρωθυπουργός υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών, γράφοντας «στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους στον διαρκή αγώνα για την ελευθερία».
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο ομοίωμα του μεταγωγικού αεροσκάφους Νοράτλας που βρίσκεται στο σημείο.
Στα Φυλακισμένα Μνήματα, τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου Άννα Κουκκίδη - Προκοπίου. Ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι, ενώ μετά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου ξεναγήθηκε στην έκθεση βιβλίου του αγώνα της ΕΟΚΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης