Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γαλάζιος εμφύλιος στην Περιφέρεια Αττικής – Αν ο Μητσοτάκης χάσει από τον Πατούλη, τότε θα είναι η πρώτη μεγάλη ήττα του

Γαλάζιος εμφύλιος στην Περιφέρεια Αττικής – Αν ο Μητσοτάκης χάσει από τον Πατούλη, τότε θα είναι η πρώτη μεγάλη ήττα του
Ο Ν. Χαρδαλιάς ήθελε να πάει στην ευρωβουλή αλλά τον πρόλαβε το νέο καθήκον που του ανατέθηκε, να ρίξει τον Πατούλη από την Περιφέρεια Αττικής
Σχετικά Άρθρα
Σε γαλάζιο εμφύλιο οδηγούμαστε στην Περιφέρεια Αττικής ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Γιώργο Πατούλη, ο οποίος με την συμπεριφορά του προκάλεσε το θυμό του Κ. Μητσοτάκη την ώρα που είχαμε σε εξέλιξη μεγάλες φωτιές στη χώρα.
Παρά τη «συγγνώμη» του νυν Περιφερειάρχη Αττικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε την υπόθεση Περιφέρεια και επέλεξε δύο πρόσωπα.
Το ένα είναι ο Γιώργος Παπανικολάου και το άλλο Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο πρωθυπουργός είχε ήδη αποφασίσει να πάρει πίσω το χρίσμα της ΝΔ από τον Γιώργο Πατούλη και να υποστηρίξει άλλη υποψηφιότητα, της αρεσκείας του.
Πρώτος βολιδοσκοπήθηκε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος πέρασε το κατώφλι του Μαξίμου.
Ωστόσο, ο ίδιος χθες Κυριακή ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του στον δήμο της Γλυφάδας, κλείνοντας έτσι κάθε συζήτηση για κάθοδο στη μάχη της Περιφέρειας Αττικής.
Ο λόγος ήταν διότι θέλει πολύ χρόνο να προετοιμάσει μία τέτοια κάθοδο αφού σε 2 μήνες έχουμε εκλογές.
Κάπως έτσι, απέμεινε στην ατζέντα το όνομα του Νίκου Χαρδαλιά, του ανθρώπου των επικίνδυνων αποστολών, με τη ΝΔ να ανακοινώνει τη Δευτέρα 31/3, επίσημα την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Αττικής, στη θέση του Γ. Πατούλη.
Σημειώνεται ότι ο κ. Χαρδαλιάς  αμέσως μετά την επιθεώρηση της πυρασφάλειας στρατοπέδων στην Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, έσπευσε το μεσημέρι της Κυριακής στο Μαξίμου για να συναντηθεί με τους επιτελάρχες Σταύρο Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκο, με «κυρίως πιάτο» στο «μενού» την Περιφέρεια Αττικής.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Χαρδαλιάς ως καλός στρατιώτης

Ο Χαρδαλιάς είναι και αυτός πρόσωπο με πλούσια δράση στην Αυτοδιοίκηση, μιας και χρόνια ήταν δήμαρχος Βύρωνα και μετά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Ωστόσο, τώρα ήθελε να πάει στην ευρωβουλή αλλά τον πρόλαβε το νέο καθήκον που του ανατέθηκε, να ρίξει τον Πατούλη από την Περιφέρεια Αττικής.
Ο πόλεμος θα είναι σκληρός, γαλάζια στελέχη με την απειλή της διαγραφής θα αναγκαστούν να πάνε στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Χαρδαλιά ενώ μην ξεχνάμε ότι και ο Γιώργος Πατούλης διαθέτει ένα τεράστιο επικοινωνιακό μηχανισμό ενώ έχει κάνει σοβαρά ανοίγματα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Σαργκάνης, Ασκητής) σε στελέχη του ΛΑΟΣ (Αιβαλιώτης) ακόμα και σε πρόσωπα της showbiz και παίκτες του τηλεπαιχνιδιού Survivor.

Έχει ερείσματα στη ΝΔ ο Πατούλης

O Γιώργος Πατούλης έχει σοβαρά ερείσματα στη ΝΔ και καλή σχέση με τους δημάρχους.
Εκλεγόταν για χρόνια δήμαρχος Αμαρουσίου, μετά πήγε για το δήμο Αθήνας αλλά επειδή το ίδιο θέλησε και ο Κώστας Μπακογιάννης, εν τέλει του δόθηκε η Περιφέρεια Αττικής.
Εκεί κέρδισε άνετα την Ρένα Δούρου που ήταν ούτως ή άλλως τελειώμενη μετά τις τραγωδίες στην Μάνδρα και το Μάτι.
Όμως, θα πρέπει να πούμε ότι η ΝΔ υπό τον Κ.Μητσοτάκη δεν τον είχε σε εκτίμηση αφού την άφησε εκτεθειμένη τότε με τον χιονιά στην Αθήνα που δεν είχε αλατίσει τους δρόμους και δεν υπήρχαν εκχιονιστικά.
Αλλά και τώρα την περιόδο των φωτιών είχαν ακουστεί πολλά για μηδενική πρόληψη από την Περιφέρεια Αττικής στα θέματα δασοπροστασίας.
Όλα αυτά ενέτειναν την απόφαση να στηριχτεί άλλος για την Περιφέρεια Αττικής.
Υπόψιν όμως, δεν θα είναι ένας εύκολος αγώνας καθώς έχει μπει δυνατά και ο Γιάννης Σγουρός του ΠΑΣΟΚ αλλά και ο Γ. Ιωακειμίδης του ΣΥΡΙΖΑ και όπως φαίνεται η ΝΔ θα εισέλθει μοιρασμένη σε αυτή τη μάχη.
Εάν η ΝΔ χάσει την Περιφέρεια Αττικής, τότε θα είναι η πρώτη μεγάλη ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη που μέχρι τώρα φαντάζει κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό.
Ο Πρωθυπουργός θέλει να επιβάλει και στην αυτοδιοίκηση τους ανθρώπους του.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης