Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξαφνικά «ναρκοπέδιο» η Περιφέρεια Αττικής – Ο Χαρδαλιάς πήρε το χρίσμα από το Μαξίμου, τι θα κάνει ο «ανεξάρτητος» Πατούλης

Ξαφνικά «ναρκοπέδιο» η Περιφέρεια Αττικής  –   Ο Χαρδαλιάς πήρε  το χρίσμα από το Μαξίμου, τι θα κάνει ο «ανεξάρτητος» Πατούλης
Σε μείζον πολιτικό ζήτημα τείνει να εξελιχθεί το σίριαλ με το ζεϊμπέκικο του περιφερειάρχη Αττικής
Σχετικά Άρθρα
(upd 5)  Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη ΝΔ εν όψει των περιφερειακών εκλογών του Οκτωβρίου 2023 μετά και το πολυθρύλητο ζεϊμπέκικο του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, που τον οδηγεί εκτός κομματικού χρίσματος, σε μία ανεξάρτητη υποψηφιότητα.
Κλείδωσε οριστικά η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής με την υποστήριξη της ΝΔ, η οποία μάλιστα θα ανακοινωθεί επίσημα τη Δευτέρα (31/7/2023).
Ο υφυπουργός Άμυνας επέστρεψε από τα στρατόπεδα τα οποία επισκέφθηκε για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας και είχε συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.
Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε επίσημα,  αναβάλλονται οι προγραμματισμένες για (31/7) επισκέψεις του σε στρατόπεδα σε Πετσάλι Ιωαννίνων,  Άραξο και Ανδραβίδα.
Νωρίτερα, ο νυν δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ο οποίος φερόταν ως υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει εκ νέου στον Δήμο Γλυφάδας, προκειμένου να ανανεώσει τη θητεία του.

Το μήνυμα

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά για τη ΝΔ.
Ο Γιώργος Πατούλης έχει τεράστια εμπειρία στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και αδιαμφισβήτητα επικοινωνιακά χαρίσματα.
Δεν πρόκειται εύκολα να εγκαταλείψει τη μάχη για ένα …επικοινωνιακό ζεϊμπέκικο.
Έτσι μετά τις διαρροές για αντικατάστασή του έστειλε ένα αμφίσημο μήνυμα μέσω κύκλων του στο Μέγαρο Μαξίμου.
Χαρακτηρίζει μεν «δικαιολογημένη την ενόχληση του πρωθυπουργού» αλλά επισημαίνει δε ότι δεν μπορεί για ένα λάθος το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγγνώμη ο κ. Πατούλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και η επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικής.
«Η ενόχληση του πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη.
Δεν μπορεί όμως για ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγγνώμη ο κ. Πατούλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικής», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι κύκλοι του περιφερειάρχη.

Μία ανεξάρτητη υποψηφιότητα Πατούλη

Το μήνυμα ότι θα τεθούν σε κίνδυνο τα επιτεύγματα της προηγούμενης τετραετίας υποκρύπτει το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο – εάν τελικά το Μαξίμου οδηγήσει τη σύγκρουση στα άκρα- ο κ. Πατούλης να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής.
Μία ανεξάρτητη υποψηφιότητα θα κόψει τη ΝΔ στη μέση, θα υπονομεύσει την επικράτησή της στην Περιφέρεια Αττικής ή μπορεί και να αναδείξει εκ νέου περιφερειάρχη τον κ. Πατούλη.
Σε μία ενδεχόμενη σύγκρουση με αντίπαλο τον κ. Χαρδαλιά και με τη μάχη να κρίνεται στον β΄γύρο θεωρείται σίγουρο πώς ο κ. Πατούλης λόγω της ισχυρής επιρροής του στη βάση της Δεξιάς θα υπερίσχυε άνετα.
Υπάρχουν μάλιστα κάποιοι, που δεν μένουν μόνο στις περιφερειακές εκλογές και φτάνουν στο σημείο να προβλέψουν ότι ο κ. Πατούλης δεν αποκλείεται να προχωρήσει και στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα.
Ως επιχείρημα φέρνουν  την κατακερματισμένη αντιπολίτευση που υπάρχει αυτή τη χρονική περίοδο στην Ελλάδα και το γεγονός πως η Δεξιά είναι κυρίαρχη τόσο στη χώρα, όσο και στην Ευρώπη.
Πρόκειται για σενάρια, τα οποία πιθανότατα θα οδηγήσουν το Μαξίμου σε δεύτερες σκέψεις για την περίπτωση του κ. Πατούλη, έστω και εάν είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα δεχθεί τα πυρά της αντιπολίτευσης και θα υποστεί δεινή ηθική ήττα.
 

Δεν μπαίνει για πρώτη φορά στο στόχαστρο


Στην Νέα Δημοκρατία δεν έκρυψαν την δυσαρέσκεία τους από την πρώτη στιγμή μετά τις εικόνες που δημοσιεύθηκαν με τον Περιφερειάρχη Αττικής να χορεύει ζεϊμπέκικο.
Από την Πειραιώς «άφηναν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά», όταν ερωτήθηκαν για το κατά πόσο η Νέα Δημοκρατία θα εμμείνει στην στήριξη του Γιώργου Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής εν όψει των περιφερειακών εκλογών.
Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Πατούλης μπαίνει στο στόχαστρο του ίδιου του, του κόμματος.
Τον Ιανουάριο 2022, όταν ο χιονιάς είχε παραλύσει βασικές οδικές αρτηρίες της Πρωτεύουσας, η Πειραιώς είχε επιρρίψει ευθύνες -πάλι με διαρροές- στον κ. Πατούλη για την διαχείριση της κακοκαιρίας, με την ιστοσελίδα του χώρου «Ομάδα Αλήθειας» να εξαπολύει δριμεία κριτική στον περιφερειάρχη μέσω βίντεο.

Πονοκέφαλος τα χρίσματα στους δήμους

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη ΝΔ υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα χρίσματα στους μεγάλους δήμους εκτός Αθήνας με τη δεδομένη στήριξη στον Κώστα Μπακογιάννη και Θεσσαλονίκης με την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Ζέρβα.
Η μεγάλη νίκη της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές έχει προκαλέσει έκρηξη αυτοδιοικητικών επιδιώξεων σε «γαλάζια» στελέχη αλλά ελλοχεύει ο κίνδυνος τοπικών εμφυλίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης