Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόκκινη κάρτα από το Μαξίμου στον Πατούλη μετά το... ζεϊμπέκικο - Ψάχνουν αντικαταστάτη για την Αττική, όλα τα πρόσωπα

Κόκκινη κάρτα από το Μαξίμου στον Πατούλη μετά το... ζεϊμπέκικο - Ψάχνουν αντικαταστάτη για την Αττική, όλα τα πρόσωπα
Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Γλυφάδας - Τι λέει ο Γιώργος Πατούλης για τα σενάρια αντικατάστασής του
Σχετικά Άρθρα
Γυρίζει σελίδα η ΝΔ και όπως φαίνεται προχωρά στην αναζήτηση του νέου προσώπου που θα στηρίξει για την Περιφέρεια Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου , μετά τη δυσαρέσκεια που υπάρχει για το πρόσωπο του Γ. Πατούλη, μετά το ζεϊμπέκικο του νυν Περιφερειάρχη Αττικής εν μέσω πυρκαγιών και παρά τη χθεσινή συγγνώμη του.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη συζητώντας για το εάν θα τον ενδιέφερε να είναι υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής, στη θέση του Γ. Πατούλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μια πρώτη συζήτηση, χωρίς ωστόσο να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.
Και ενώ η στήριξη της ΝΔ στην υποψηφιότητα του Γ. Πατούλη είναι ...στον "αέρα", υπάρχουν και άλλα ονόματα που βρίσκονται στο τραπέζι της συζήτησης, όπως του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Χαρδαλιά που έχει διατελέσει επί σειρά ετών δήμαρχος Βύρωνα, αλλά και του δημάρχου Περιστερίου, Ανδρ.Παχατουρίδη.

Κύκλοι Πατούλη: Σε κίνδυνο η επόμενη μέρα στην Περιφέρεια Αττικής

Στον απόηχο των πληροφοριών που φέρουν τη ΝΔ να αρχίσει επαφές για την αντικατάστασή του, κύκλοι του Γιώργου Πατούλη χαρακτηρίζουν την ενόχληση του πρωθυπουργού δικαιολογημένη, αλλά επισημαίνουν τον κίνδυνο να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν την προηγούμενη τετραετία.
«Η ενόχληση του πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη.
Δεν μπορεί όμως για ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγγνώμη ο κ. Πατούλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικής», αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι του κ. Πατούλη.

Η ενόχληση για τον Πατούλη

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, φάνηκε να χορεύει ζεϊμπέκικο σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο στις 27/7 - σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο- προκαλώντας έντονες αντιδράσεις ακόμα και εντός της ΝΔ, λόγω του ατυχούς timing αυτής της κίνησης.
Ενώ δηλαδή η χώρα δίνει απ' άκρη σ' άκρη της μάχη με τις πυρκαγιές και, δη, την ημέρα δηλαδή που κηδεύτηκε ο άτυχος και ηρωικός πιλότος του μοιραίου Canadair ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης.
Κατόπιν του κύματος αντιδράσεων,  ο Περιφερειάρχης Αττικής προέβη σε δημόσια απολογία μέσα από το Facebook, επισημαίνοντας πως επρόκειτο για μία «κακιά στιγμή».
«Χτες παρευρέθηκα σε μια εκδήλωση γυναικών της ομογένειας, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο. Προς το τέλος της εκδήλωσης αυτής και λίγο πριν την αποχώρηση μου, κάποιες από τις παρευρισκόμενες μου ζήτησαν να χορέψω μαζί τους κι εγώ εντελώς λανθασμένα, όπως οφείλω να παραδεχθώ εκ των υστέρων, ανταποκρίθηκα θετικά στην πρόσκληση τους.
Ήταν μια κακιά στιγμή, για την οποία θέλω ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη.
Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι δεν κρύβομαι στα δύσκολα, κι έχω το πολιτικό θάρρος να παραδέχομαι και να διορθώνω τα λάθη μου. Χτες έκανα λάθος και ζητώ συγγνώμη αν σε μια δύσκολη για την Πατρίδα μας συγκυρία, έστειλα με μια στιγμιαία πράξη μου το λάθος μήνυμα.», έγραψε ο κ. Πατούλης.
 

Δεν μπαίνει για πρώτη φορά στο στόχαστρο

Στην Νέα Δημοκρατία δεν έκρυψαν την δυσαρέσκεία τους από την πρώτη στιγμή
  μετά τις εικόνες που δημοσιεύθηκαν με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη να χορεύει ζεϊμπέκικο.
Από την Πειραιώς «άφησαν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά», όταν ερωτήθηκαν για το κατά πόσο η Νέα Δημοκρατία θα εμμείνει στην στήριξη του Γιώργου Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής εν όψει των περιφερειακών εκλογών.
Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Πατούλης μπαίνει στο στόχαστρο του ίδιου του του κόμματος.
Τον Γενάρη του 2022, όταν ο χιονιάς είχε παραλύσει βασικές οδικές αρτηρίες της Πρωτεύουσας, η Πειραιώς είχε επιρρίψει ευθύνες -πάλι με διαρροές- στον κ. Πατούλη για την διαχείριση της κακοκαιρίας, με την ιστοσελίδα του χώρου «Ομάδα Αλήθειας» να εξαπολύει δριμεία κριτική στον Περιφερειάρχη μέσω βίντεο.


ΣΥΡΙΖΑ: Δεν κρύβονται οι τεράστιες ευθύνες Μητσοτάκη


«Η χώρα ζει μια τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές. Οι διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη για ετοιμότητα κατέρρευσαν», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του, υποστηρίζοντας ότι «αποκαλύφθηκε η πλήρης ανικανότητα του δήθεν επιτελικού κράτους να προστατεύσει από τη φωτιά, ακόμη και ευαίσθητες στρατιώτες εγκαταστάσεις».
Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «αν νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του με την παραίτηση του κ. Μηταράκη για “προσωπικούς λόγους” και την “δυσαρέσκεια” για τις ζεϊμπεκιές του κ. Πατούλη, είναι γελασμένος.
Η κοροϊδία έχει και τα όριά της».
Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως «το μέγεθος της καταστροφής και το πλήγμα στο κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων και στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών είναι τεράστιο για φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια». Υπογραμμίζει, τέλος, ότι «η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί σχέδιο για την πολιτική προστασία, την πρόληψη και την αντιμετώπιση, όπως αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης