Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παραιτήθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης μετά τα... μακροβούτια - Τι λέει ο ίδιος, τι απαντά το Μαξίμου

Παραιτήθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης μετά τα... μακροβούτια - Τι λέει ο ίδιος, τι απαντά το Μαξίμου
Μαύρα σύννεφα υπάρχαν ήδη από τη στάση του Νότη Μηταράκη μετά τις δηλώσεις του περί έφιππων αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας αλλά και την φερόμενη κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, τα οποία διαψεύστηκαν από την κυβέρνηση, «αδειάζοντας» τον πρώην πια Υπουργό με το «καλημέρα» της νέας Βουλής μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου...
Σχετικά Άρθρα
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους, όπως δήλωσε, στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή.
Ωστόσο, η παραίτηση προκύπτει μετά από δημοσίευμα της Καθημερινής, ότι θες εθεάθη να κάνει βουτιές σε νησί την ώρα που η χώρα καίγεται για πολλοστή ημέρα και δη μετά τις σοβαρές και επικίνδυνες εξελίξεις στην Νέα Αγχίλαο.
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου.
Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.
Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το χρονικό και τα μακροβούτια...

Μπορεί ο πρωθυπουργός να έχει χαρακτηρίσει τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές ως "κήρυξη πολέμου" και πρωτοφανή κρίση, αυτό όμως φαίνεται πως δεν εμπόδισε τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, να "ξεσκάσει" για λίγο, μακριά από την Αθήνα.
Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει η στήλη "Θεωρείο" της Καθημερινής, όπου γράφει ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμφανίστηκε χτες το πρωί σε μακρινό νησί (δεν γνωρίζουμε ποιο), για να ξεκινήσει τις διακοπές του.
Επιβιβάστηκε μάλιστα και σε ένα σκάφος όπου έμεινε για αρκετές ώρες και το απόγευμα επέστρεψε στην Αθήνα, με τους λουόμενους να αναρωτιούνται αν όντως το άτομο που έβλεπαν ήταν ο ίδιος ο υπουργός.
Εκ παραδρομής στην αρχική αναδημοσίευση του θέματος, αναφέρθηκε το όνομα του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια αντί για το όνομα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη.

Το δημοσίευμα της Καθημερινής:

"Ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος.
Ούτε η "κήρυξη πολέμου" ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες, και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά..."

Το άδειασμα για τους αστυνομικούς στα άλογα και την Πανεπιστημιακή αστυνομία...

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι μαύρα σύννεφα υπάρχαν ήδη από τη στάση του Νότη Μηταράκη μετά τις δηλώσεις του περί έφιππων αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας αλλά και την φερόμενη κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, τα οποία διαψεύστηκαν από την κυβέρνηση, «αδειάζοντας» τον πρώην πια Υπουργό με το «καλημέρα» της νέας Βουλής μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου...
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ξεκαθάρισε τότε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία όχι μόνο δεν καταργείται αλλά εξετάζεται πώς θα έχει τον καλύτερο τρόπο λειτουργίας σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη αστυνομία.
Σε ότι αφορά, την έφιππη αστυνομία ο κ. Μαρινάκη υπογράμμισε με νόημα ότι «υπήρξε μία πρόταση που δεν έγινε δεκτή, κανένα “άδειασμα”».

Τι λέει ο ίδιος

Συνεργάτες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη ισχυρίζονται πως είχε εξασφαλίσει ολιγοήμερη άδεια, κάτι που διαψεύδουν συνεργάτες του πρωθυπουργού.
«Ο Μηταράκης είχε εξηγήσει ότι επειδή το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου θα ήταν στην Αθήνα -για να δουλέψει για διάφορα καίρια θέματα του υπουργείου- δεν θα είχε χρόνο για διακοπές με τη γυναίκα του και το παιδί του. Έτσι, ενημέρωσε ότι το μόνο κενό που υπήρχε για δει την οικογένειά του ήταν τώρα.
Το ταξίδι ήταν για τρεις ημέρες.
Έφυγε για Πάτμο την Τετάρτη και θα γυρνούσε το Σάββατο», αναφέρουν συνεργάτες του πρώην υπουργού.
«Όταν κατάλαβε ότι υπάρχει αυτό το κλίμα τότε παραιτήθηκε.
Όπως εξήγησε έφυγε για μόλις τρεις ημέρες γιατί μόνο τότε μπορούσε να δει την οικογένειά του» αναφέρεται ακόμα, με το περιβάλλον του βουλευτή Χίου να υποστηρίζει ουσιαστικά πως το Μέγαρο Μαξίμου ήταν ενήμερο για τις ολιγοήμερες διακοπές του πρώην υπουργού.

Τι απαντά το Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε τον αποπεμφθέντα υπουργό.
«Δεν ισχύει πως είχε άδεια.
Σε κάθε περίπτωση, τη στιγμή που δίνεται αυτή η μάχη με τα πύρινα μέτωπα, μετά τον χαμό των δύο πιλότων και τις απώλειες της ζωής δύο πολιτών στη Μαγνησία, επιστρέφεις στο πόστο σου» αναφέρουν στο Documento ανώτατες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αντιδρώντας στις διαρροές Μηταράκη, που υποστηρίζουν ότι ο υπουργός είχε εξασφαλίσει ολιγοήμερη άδεια.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων 

«Βαφτίζουν προσωπικούς λόγους παραίτησης του κ. Μηταράκη τις διακοπές του, τη στιγμή που η χώρα καίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
Όπως τονίζει, «μιας και οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη άρχισαν τις παραιτήσεις για "προσωπικούς λόγους», σκέφτεται κανείς να αναλάβει τις ευθύνες του για τις εικόνες κατάρρευσης και καταστροφής που ζούμε αυτές τις μέρες;».
Ενώ το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Οι καλοκαιρινές διακοπές του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, εν μέσω πυρκαγιών είναι το κερασάκι σε μια αλυσίδα αστοχιών του "καλοκουρδισμένου" επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη».
«Περιοχές της χώρας έχουν παραδοθεί στα πύρινα μέτωπα, που καίνε για μέρες, πιστοποιώντας την πλημμελή προετοιμασία και την έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πρόληψης των ακραίων φυσικών φαινομένων, που συνεχώς θα πολλαπλασιάζονται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
Στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην κομβική για την εθνική ασφάλεια 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, καταστράφηκαν.
Πολύ νωρίς ξεκίνησε το ρεσιτάλ ανικανότητας του επιτελικού κράτους!» τονίζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης