Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κωνσταντοπούλου προς Χρυσοχοΐδη: Προσβλητική η φράση ότι «πυρκαγιές υπήρχαν όλες τις προηγούμενες 10ετίες»

Κωνσταντοπούλου προς Χρυσοχοΐδη: Προσβλητική η φράση ότι «πυρκαγιές υπήρχαν όλες τις προηγούμενες 10ετίες»
Με σύντομη παρέμβαση στην Βουλή, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας άσκησε δριμύα κριτική στην τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις πυρκαγιές
Τα βέλη της στον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έστρεψε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου σε σύντομη παρέμβασή της στην Βουλή , κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια, του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για το ΕΣΥ και την στελέχωση των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ.
Πιο συγκεκριμένα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολίασε την απάντηση του κ. Χρυσοχοϊδη προς τον Κυριάκο Βελόπουλο σε σχετικό ερώτημα του τελευταίου για τις πυρκαγιές.
Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής έκανε αναφορά σε προσβλητικές και απαράδεκτες αναφορές του κ. Χρυσοχοϊδη, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Είναι προσβλητική η φράση του κ. Χρυσοχοϊδη ότι, πυρκαγιές υπήρχαν όλες τις προηγούμενες 10ετίες, και είναι τουλάχιστον προσβλητική, για αυτό που ζουν οι συμπολίτες μας σε όλη την επικράτεια».
«Η φράση του, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε πυρκαγιές είναι ακραία αλαζονική, σε σχέση με το βίωμα που διαμορφώνουν οι συμπολίτες μας και βρίσκονται σε απόγνωση.
Η φράση, είμαστε η κυβέρνηση που έχει τα περισσότερα εναέρια μέσα έρχεται σε ευθεία αντίθεση με αυτά που είπε ο πρωθυπουργός προχθές, τα οποία ερμήνευσα ως δείγμα αυτοκριτικής . Είπε ο πρωθυπουργός, δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερα και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αγοράσουμε αλλά υπάρχουν προβλήματα.
Έρχεται όμως εδώ ο υπουργός Υγείας και τα βρίσκει όλα καλώς καμωμένα. Και μάλιστα τα λέει αυτά, στο όνομα του ποσοστού που έλαβε το κυβερνητικό κόμμα πριν από ένα μήνα στις εκλογές. Αυτή η στάση, όχι απλώς προβληματίζει αλλά εμβάλει και σε σοβαρότατη ανησυχία αν αυτή είναι η κυβερνητική στάση απέναντι σε όλα όσα συμβαίνουν εδώ και 10 μέρες σε όλη την Ελλάδα» επεσήμανε.
Η φράση του κ. Χρυσοχοίδη ότι δεν έχει γνώση για επιχειρησιακές ανάγκες για το πυροσβεστικό σώμα, και δεν θέλει να έχει γνώση, του υπενθυμίζω ότι βρίσκεται εδώ, εισηγούμενος ένα νομοσχέδιο που παίρνει πυροσβέστες από τη Πυροσβεστική και τους βάζει οδηγούς στο ΕΚΑΒ όπου πέθαναν άνθρωποι. Αν δεν θέλει να έχει γνώσεις πρέπει να παραιτηθεί. Θυμόμαστε όλοι ότι εκ των υστέρων είπε πως ψήφισε το μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει» τόνισε κατά το κλείσιμο της τοποθέτησής της η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης