Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποιο κυβερνητικό στέλεχος και γιατί προωθεί τη αναβολή των εκλογών στα Επιμελητήρια

Ποιο κυβερνητικό στέλεχος και γιατί προωθεί τη αναβολή των εκλογών στα Επιμελητήρια
Οι πρόεδροι εκλέχθηκαν για 4 χρόνια και θα μείνουν για 7 χρόνια
Ως κομματικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίζει τα Επιμελητήρια της χώρας η Κυβέρνηση καθώς προωθεί τροπολογία για την παράταση της θητείας των προέδρων των επιμελητηρίων για έναν ακόμη χρόνο χωρίς να γίνουν εκλογές. Μέχρι σήμερα έχουν αναβληθεί δύο φορές και με τη νέα παρέμβαση, αναβάλλονται για τρίτη φορά οι εκλογές παρότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε καταστήσει σαφές ότι φέτος θα γίνουν κανονικά οι αρχαιρεσίες στα Επιμελητήρια όλης της χώρας.
Συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών είχε ψηφίσει σχετική διάταξη για την εκκίνηση των εκλογικών διαδικασιών και είχε προσδιοριστεί ότι θα πραγματοποιηθούν από τις 15 Νοεμβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου.
Την ίδια στιγμή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης κατήγγειλε στη Βουλή τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης αφού θέλει να παραμείνει στη θέση των προέδρων που εκλέχθηκαν για 4 χρόνια να παραμείνουν για 7.
Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να αποσυρθεί η σχετική τροπολογία.

Ωστόσο, ο «ιθύνων νους» πίσω από την συγγραφή της τροπολογίας φέρεται ότι είναι ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντής Γραφείου Πρωθυπουργού: Γιάννης Μπρατάκος, ο οποίος άφησε τη θέση του προέδρου στο ΕΒΕΑ για να περάσει στο Μέγαρο Μαξίμου και σήμερα είναι υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργού, ο οποίος όπως λένε έγκυρες θέλει να επιστρέψει στο πόστο του στο Επιμελητήριο Αθηνών και κυρίως να καταλάβει τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
Ο κ. Μπρατάκος μετά και την εμπειρία του στο Μέγαρο Μαξίμου φιλοδοξεί να διαχειριστεί με περισσότερες αξιώσεις τα κονδύλια που έχουν στη διάθεση τους τα Επιμελητήρια που να σημειωθεί φτάνουν τα 200 εκατ. ευρώ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης