Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυρόπουλος (ΠΑΣΟΚ): Οι παρακολουθήσεις είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο - Να μάθει ο λαός την αλήθεια

Σπυρόπουλος (ΠΑΣΟΚ): Οι παρακολουθήσεις είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο - Να μάθει ο λαός την αλήθεια
Τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών σχολίασε, μεταξύ άλλων σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος
Σε υψηλούς τόνους σχολίασε τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών -όπου δημοσιεύθηκαν 92 νέα πρόσωπα-στόχοι του Predator-, καθώς και την στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό, ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.
Αναφορικά με την επιστολή που παρέλαβε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μέσω της οποίας τον ενημέρωσε ότι έγιναν τρεις απόπειρες παρακολούθησής του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, o Ανδρέας Σπυρόπουλος επισήμανε: «Αποδεικνύεται ότι έγινε μία συστηματική προσπάθεια. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να μας απαντήσει ξεκάθαρα, κάτι που δεν το έκανε χθες, σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει, ώστε όλα να έρθουν στο φως και να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, για όσους εμπλέκονται στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. Εάν δεν είχαμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το πόρισμα της Επιτροπής PEGA καθώς και τις Ανεξάρτητες αρχές, δεν θα είχε έρθει τίποτα στη δημοσιότητα. Είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο. Πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, όσοι πρωταγωνίστησαν σε αυτό και να δημιουργήσουμε τις αντίστοιχες δικλείδες ασφαλείας για να μην ξαναβιώσουμε παρόμοια φαινόμενα αδιαφάνειας στο μέλλον».

Πυρκαγιές: Οι φωτιές σβήνουν στην θάλασσα

Κληθείς να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του Υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, σύμφωνα με τους οποίους η ΕΥΠ έχει επιληφθεί για τις πυρκαγιές στη Ρόδο, ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε: «Οι αρμόδιοι οφείλουν να μας απαντήσουν εάν έχουν στη διάθεσή τους τέτοια στοιχεία και εάν υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμούς. Εδώ και 8-9 ημέρες η Ρόδος καταστρέφεται από τις πυρκαγιές, ενώ δυστυχώς ο κρατικός μηχανισμός και η πολιτική προστασία δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Υπάρχει θέμα πρόληψης και προετοιμασίας καθώς λόγω της κλιματικής αλλαγής δημιουργούνται νέες συνθήκες. Πάνω απ’ όλα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με τις περιουσίες που καταστράφηκαν και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα αυτών των καταστροφών. Πρέπει η χώρα μας να είναι προετοιμασμένη, γιατί αυτά τα φαινόμενα θα εμφανίζονται κάθε καλοκαίρι. Πρέπει να υπάρχει μία εθνική συστράτευση, ένα εθνικό σχέδιο. Εμείς καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις όσον αφορά στην κλιματική κρίση και πως πρέπει να γίνει αναβάθμιση των δομών της πολιτικής προστασίας. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ως Ευρωβουλευτής, πρωτοστάτησε στην υιοθέτηση του rescEU, του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας. Προφανώς, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει όσα θα έπρεπε, γι’ αυτό βλέπουμε πυρκαγιές που σβήνουν, όταν φτάνουν στη θάλασσα».

Τα νέα οικονομικά μέτρα και η στάση του ΠΑΣΟΚ

Ερωτηθείς για τη στάση που κράτησε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στη χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος τόνισε: «Είναι ντροπή να λέει ψέματα ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής ότι η κυβέρνηση δίνει έναν επιπλέον μισθό στους δημοσίους υπαλλήλους και το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει το μέτρο αυτό. Είναι αποτυπωμένο στην ψήφιση των αντίστοιχων άρθρων ότι το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε την αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και άλλων επιδομάτων. Καταψηφίσαμε, επί της αρχής το νομοσχέδιο, γιατί θέλαμε να αποδοκιμάσουμε την ουσία του νομοσχεδίου και τις βασικές του αρχές όσον αφορά στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ έχει επισημάνει ότι το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων πολιτών, όπως αποτυπώνεται στους ευρωπαϊκούς δείκτες, έχει μειωθεί πάρα πολύ και είναι από τα χαμηλότερα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η επιδοματική πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, δεν λύνει το πρόβλημα, είναι ασπιρίνη. Χρειάζεται μία ουσιαστικότερη πολιτική που θα βοηθήσει τους πιο ευάλωτους. Το σύνολο του νομοσχεδίου δεν δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να βελτιώσουν τη ζωή τους. Ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει μία συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση, όπως είπε και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Εμείς θα είμαστε μία αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα θέτουμε με σαφήνεια και τεκμηρίωση τι πραγματικά πρέπει να αλλάξει στην χώρα. Θα ψηφίζουμε όσα θεωρούμε ότι βοηθούν τους πολίτες και θα καταψηφίζουμε μία πολιτική που οδηγεί την χώρα σε αδιέξοδο».

Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Απαντώντας, τέλος, σχετικά με το ποια στρατηγική θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, και την απονομή χρισμάτων στους Δήμους, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος υπογράμμισε: «Ειδικά στον Δήμο Αθηναίων, αλλά και στους άλλους δήμους σε ολόκληρη την χώρα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι κοινωνικές διεργασίες και δημιουργούνται συμμαχίες, που θα απαντήσουν στα προβλήματα των πολιτών. Δεν έχει τόση σημασία να χρωματιστεί ένας δήμος “γαλάζιος”, “πράσινος” ή “ροζ”, αλλά να αναδειχθούν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που να έχουν σχέδιο για το μέλλον της κάθε πόλης. Τα κόμματα πρέπει να μείνουν ένα βήμα πιο πίσω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης