Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ο Ηλίας Κασιδιάρης - Μαρινάκης: Αν εκλεγεί, θα τεθεί σε αργία

Υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ο Ηλίας Κασιδιάρης - Μαρινάκης: Αν εκλεγεί, θα τεθεί σε αργία
Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατεβαίνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό Ελεύθεροι Αθηναίοι

(upd) Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατεβαίνει στις εκλογές με τον συνδυασμό Ελεύθεροι Αθηναίοι.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, στόχος του είναι να περάσει στον δεύτερο γύρο και στη συνέχεια να αναλάβει τη διοίκηση του δήμου.
Μένει να φανεί αν είναι εφικτή η υποψηφιότητά του, καθώς οι πληροφορίες ανέφεραν αρχικά οτι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα ρύθμιση για να μπλοκάρει την κάθοδο Κασιδιάρη, όπως συνέβη με το κόμμα Έλληνες στις εθνικές εκλογές, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι έαν ο Ηλίας Κασιδιάρης εκλεγεί, θα τεθεί αυτοδικαίως σε αργία, όπως προβλέπει ήδη ο σχετικός νόμος.

Η ανακοίνωση για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη

«Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και θα διεκδικήσει την δημαρχία με τον συνδυασμό ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ. Στόχος του να περάσει στο δεύτερο γύρο και στη συνέχεια να αναλάβει την διοίκηση του δήμου. Η Αθήνα μπορεί και πρέπει να διατηρήσει την Ελληνική της ταυτότητα και τον ιστορικό της χαρακτήρα, να μην υποκύψει στην επέλαση της παγκοσμιοποίησης και στον ορατό κίνδυνο αντικατάστασης του ελληνικού πληθυσμού της. Η εγκληματικότητα και τα άβατα του ιστορικού κέντρου θα καταπολεμηθούν ριζικά, οι αλόγιστες σπατάλες για άκρως αποτυχημένα έργα που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλεως θα σταματήσουν. Δημοτικά τέλη και υπηρεσίες, πολιτική προστασία, κοινωφελή έργα, φιλοζωικές και οικολογικές δράσεις, ενεργειακή αυτάρκεια των νοικοκυριών, θα διαμορφωθούν εξαρχής στα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Η Χριστιανική πίστη και παράδοση των Αθηνών θα διαφυλαχτούν ακέραιες. Προτεραιότητά μας η ευημερία, η ασφάλεια και η οικονομική ανάπτυξη του Αθηναίου πολίτη. Ενωμένοι μπορούμε να ξανακάνουμε την Αθήνα πρωτεύουσα των Ελλήνων».

Ηλίας Κασιδιάρης
Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων

Παρακαλώ για την δημοσίευση του παρόντος. Σας ευχαριστώ για την πάντα άψογη συνεργασία μας.
Με εκτίμηση
Βάσω Πανταζή».

Παύλος Μαρινάκης: Αν εκλεγεί θα τεθεί σε αργία

H κυβέρνηση έκανε σαφείς τις προθέσεις της, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης θα τεθεί αυτοδικαίως σε αργία, εφόσον εκλεγεί.
«Στην περίπτωση των αυτοδιοικητικών εκλογών υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, ο νόμος 3852 του 2010 και συγκεκριμένα το άρθρο 236Α το οποίο λέει ότι τίθεται αυτοδικαίως σε αργία όποιος έχει εκλεγεί είτε δήμαρχος είτε δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για οποιοδήποτε κακούργημα», εξηγεί.
Eπικαλέστηκε δε ότι καθώς ήταν διαφορετικό το νομικό πλαίσιο για τις βουλευτικές εκλογές, η κυβέρνηση είχε καταθέσει σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων με στόχο να μη μπορεί να είναι τύποις ή εν τοις πράγμασι αρχηγός κόμματος καταδικασθείς για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
«Όσο απεχθείς και να είναι ιδέες κάποιων, όσο απέναντι και να είμαστε στην πράξη και να τις αντιμετωπίζουμε πολιτικά, οι νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν σκοπό να αποκλείονται όσοι έχουν διαπράξει βαρύτατα αδικήματα», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Όπως λέγαμε και στις βουλευτικές εκλογές, δεν αποκλειόταν να κατέβει κάποιος υποψήφιος, το θέμα ήταν να θωρακίσουμε το νομικό πλαίσιο - και επετεύχθη αυτό – ώστε ένα κόμμα να μην ταυτίζεται με εγκληματική οργάνωση, να μη μπορούν μαχαιροβγάλτες να μπουν στη Βουλή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης