Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Διακοπή της συνεδρίασης επί του νομοσχεδίου για την ενίσχυση του εισοδήματος ζήτησε η Κωνσταντοπούλου

Βουλή: Διακοπή της συνεδρίασης επί του νομοσχεδίου για την ενίσχυση του εισοδήματος ζήτησε η Κωνσταντοπούλου
«Ένα νομοσχέδιο που εισάγεται ως τόσο σημαντικό και σοβαρό, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί ξημερώματα σε άδεια Βουλή», τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Διακοπή της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής και συνέχιση της συζήτησης επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών το πρωί της Πέμπτης (27/7/2023), ζήτησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Όπως ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου, δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί βουλευτές που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών και δεν έχουν πάρει τον λόγο και καθώς προβλέπεται και δευτερολογία των εισηγητών και ειδικών αγορητών, η συνεδρίαση - με τις επιεικέστερες συνθήκες - δεν πρόκειται να λήξει πριν περάσουν πέντε ώρες.
«Η κοινοβουλευτική μας ομάδα είναι ολόκληρη εδώ.
Προτείνουμε να διακοπεί η συζήτηση για αύριο.
Δεν μπορεί η Βουλή να συζητάει κατ΄αυτόν τον τρόπο, ούτε να νομοθετεί στις τρεις το πρωί.
Ένα νομοσχέδιο που εισάγεται ως τόσο σημαντικό και σοβαρό, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί ξημερώματα σε άδεια Βουλή», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόσθεσε: «Να ληφθεί μια απόφαση νηφαλιότητας, να πάνε και οι υπάλληλοι να ξεκουραστούν, γιατί είναι στο πόδι από το πρωί.
Έχετε κατά νου να ξεκινήσει στις δέκα το πρωί αύριο άλλη νομοθετική διαδικασία. Δεν μπορεί τα πράγματα να γίνουν κατ΄αυτόν τον τρόπο.
Η μέρα είναι βαριά και δύσκολη, υπάρχει πένθος βαρύ, υπάρχει αγωνία και εμείς αγωνιούμε και θέλουμε να ενημερωθούμε πληρέστερα, και την ίδια ώρα αντιλαμβανόμαστε το καθήκον να είμαστε στη Βουλή όταν είναι ανοιχτή».
Ο προεδρεύων Γιώργος Γεωργαντάς απάντησε ότι δεν είναι καθόλου ευχάριστο σε κάθε προεδρείο να βλέπει διαγραφές βουλευτών από τον κατάλογο των ομιλητών, λόγω υπερβάσεων στους χρόνους ομιλιών από όσους προηγήθηκαν στο βήμα. «Βεβαίως δεν θα επιτρέψουμε να γίνει οποιαδήποτε ψήφιση νομοσχεδίου, δεν υπάρχει λόγος γι αυτό.
Υπάρχει προγραμματισμός που ολοκληρώνουμε γύρω στη μια το βράδυ. Αυτό είναι κάτι σύνηθες.
Ας μιλήσουν τώρα λίγοι βουλευτές, και το προεδρείο θα απαντήσει», είπε ο κ. Γεωργαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης