Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Βόμβα» Βορίδη: Η ΕΥΠ ψάχνει για τη φωτιά στη Ρόδο – Αν την έβαλαν Τούρκοι πράκτορες ή κτηνοτρόφοι δεν ξέρω

«Βόμβα» Βορίδη: Η ΕΥΠ ψάχνει για τη φωτιά στη Ρόδο – Αν την έβαλαν Τούρκοι πράκτορες ή κτηνοτρόφοι δεν ξέρω
Ο ίδιος σημείωσε σε συνέντευξή του, ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι «υπήρξε σχέδιο εμπρησμού ή ότι είναι τυχαία περιστατικά αμέλειας που οδήγησαν σε εμπρησμό»
Σε μια σημαντική αποκάλυψη προέβη ο Υπουργός Μάκης Βορίδης αναφορικά με τις πυρκαγιές και δη στο μέτωπο της Ρόδου όπου διερευνώνται τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς που μαίνεται για 9η μέρα χωρίς να κοπάσει και αν υπάρχει ανθρώπινο χέρι που ευθύνεται για την  πρόκληση τους.
Αναλυτικά, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των αδικοχαμένων πιλότων, ο Υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως «μέσα από τη θυσία των δύο ανθρώπων, με πολύ σκληρό και επώδυνο τρόπο, υπογραμμίζεται η τεράστια, ηρωική προσπάθεια που κάνουν οι πιλότοι στην επιχείρηση κατασβέσεως των πυρκαγιών. Τονίζεται το πόσο απαιτητική, δύσκολη και επικίνδυνη είναι η δουλειά που κάνουν».
Σε ερώτηση εάν η πυρκαγιά στη Ρόδο θα μπορούσε να ήταν ασύμμετρο χτύπημα, δεδομένου ότι αφενός είναι από τα πετράδια του τουρισμού μας αφετέρου η Τουρκία ζητά την αποστρατιωτικοποίησή της ο Υπουργός Επικρατείας απάντησε: «Γίνεται μία προσπάθεια να διαπιστωθεί το κατά πόσον υπάρχουν εμπρησμοί και να συλληφθούν οι εμπρηστές. Ξέρω ότι έχουν υπάρξει ορισμένες συλλήψεις αυτήν την περίοδο και φαίνεται ότι αυτό αφορά και στη Ρόδο. Το αν είναι Τούρκοι πράκτορες που βάζουν φωτιές ή είναι κτηνοτρόφοι ή κάποιος που είναι μανιακός και παράφρων εμπρηστής, αυτό δεν μπορώ να το αξιολογήσω.
Ξέρω ότι απασχολεί την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών». «Κακά τα ψέματα, σε πολύ μεγάλες δασικές εκτάσεις η αστυνόμευση με τέτοια πληρότητα που να αποκλείει οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια είναι τιτάνιο έργο, μού φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο», πρόσθεσε.
Ο ίδιος σημείωσε σε συνέντευξή του στο newsbomb.gr,  ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι «υπήρξε σχέδιο εμπρησμού ή ότι είναι τυχαία περιστατικά αμέλειας που οδήγησαν σε εμπρησμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης