Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μετά τη νίκη της Έφης Αχτσιόγλου, στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν σοβαρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών με Πολάκη - Παππά - Δούρου

Μετά τη νίκη της Έφης Αχτσιόγλου, στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν σοβαρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών με Πολάκη - Παππά - Δούρου
O Πολάκης επιτέθηκε στην Αχτσιόγλου καθώς πλέον είναι το βασικό φαβορί για την αρχηγία και ο πρώτος έχει λάβει μηνύματα ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στους σχεδιασμούς του νέου ΣΥΡΙΖΑ
Όπως καταλαβαίνετε όσο θα προχωράνε οι μέρες, ολοένα θα γίνεται πιο εκρηκτική η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε φάση διαδοχής και είναι φυσικό να υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων.

Γιατί την έπεσε η Πολάκης στην Έφη;

Το χθεσινό «πέσιμο» του Παύλου Πολάκη εναντίον της Εφης Αχτσιόγλου για το θέμα των δημοσιογράφων ήταν η αφορμή.
Η Εφη Αχτσιόγλου είπε το αυτονόητο, ότι δεν γίνεται ένα πολιτικό κόμμα να επιτίθεται συνέχεια στους δημοσιογράφους διότι και εκείνοι είναι υπάλληλοι κάποιων εκδοτών.
Συμπερασματικά, αυτό είπε εν ολίγοις και ο Νίκος Παππάς στην συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα τον Σαββατοκύριακο.
Όμως, ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε στην Έφη Αχτσιόγλου καθώς πλέον είναι το βασικό φαβορί για την αρχηγία και ο πρώτος έχει λάβει μηνύματα ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στους σχεδιασμούς του νέου ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό την κ. Αχτσιόγλου. Το ίδιο και ο Νίκος Παππάς.
Μάλιστα, στενοί συνομιλητές της εν αναμονή αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν το δίδυμο Πολάκη-Παππά σχεδόν βαρίδια για την ανάπτυξη του κόμματος. Ο ένας έχει καταδικαστεί από το Ειδικό Δικαστήριο και ο άλλος πλέον δεν έχει συμμάχους στο κόμμα, ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του.

Όλοι πάνε με την Έφη

Παράλληλα, όσο στις δημοσκοπήσεις η Έφη Αχτσιόγλου παραμένει πρώτη, τόσο περισσότερο θα ενσωματώνει στελέχη που προέρχονται από την προεδρική φρουρά. Το πιο σημαντικό νέο είναι ότι πλέον την στηρίζουν και οι «σοβαροί» πασοκογενείς, όπως για παράδειγμα η Λούκα Κατσέλη, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, o Γιάννης Ραγκούσης και πολλοί άλλοι. Δεν θα ήταν ψέμα να πούμε ότι οι πασοκογενείς πάνε με τον νικητή…

Εξωστρέφεια θέλει η Αχτσιόγλου

Ειδικά η περίπτωση της Λούκας Κατσέλη αποτελεί μία κρίσιμη προσθήκη για την Αχτσιόγλου από την στιγμή που είναι η μόνη –μαζί με τον Αλέξη Χαρίτση- που έχει ένα εξωστρεφές προφίλ με γνωριμίες στους τραπεζίτες, στον ΣΕΒ και τα μεγάλα συνδικαλιστικά κέντρα. Επίσης, μην ξεχνάμε και κάτι άλλο, ότι η Λούκα Κατσέλη συνομιλεί αρκετά –ακόμα- με τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος είναι ο μόνος που σε αυτή τη δύσκολη φάση μιλάει για συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες.

Οι κινήσεις άλλων τάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τ’ άλλα η αντιπολίτευση της Αχτσιόγλου προετοιμάζεται για σκληρή μάχη.
Για παράδειγμα, η Ρένα Δούρου έχει έρθει σε επαφή με κάποιους πασοκογενείς όπως ο Ρήγας και ο Κωτσακάς ώστε δημιουργήσουν μία τάση υπέρ του Νίκου Παππά.
Σημειωτέο και οι δύο (Αχτσιόγλου-Παππάς) μιλούν για φυγή του κόμματος από τις αριστερές τάσεις με κατεύθυνση προς ένα σοσιαλιστικό δημοκρατικό κόμμα.
Είναι σαφές, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει με αξιώσεις να διεκδικήσει ξανά εξουσία θα πρέπει να κατευθυνθεί προς το Κέντρο. Ο μόνος που παραμένει πιστός στις θέσεις της Ομπρέλας είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος δεν γνωρίζει κανείς εάν θα παραμείνει ως το τέλος διεκδικητής της αρχηγίας ή αν τελικά αποσυρθεί. Επίσης, σχεδόν σίγουρο θεωρείται ότι θα κατέβει και ο σημερινός πρόεδρος της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος για να κατοχυρώσει τις δυνάμεις του.

Εχει ισχυρούς πόλους υποστηρικτών η Αχτσιόγλου

Η Αχτσιόγλου έχει πιο σύνολο γραφείο υποστηρικτών.
Ο Αλέξης Χαρίτσης είναι δημοφιλής, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης του think tank Eteron έχει μια εξαιρετική σχέση και πίσω από αυτόν βρίσκεται και ο εκδότης Δημήτρης Μάρης, το μυαλό του Eteron αλλά και ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας new247, Νίκος Μαραντζίδης καθηγητής με άκρες στο ακαδημαικό λόμπι όπως και ο Αριστείδης Μπαλτάς ο μέντορας του Α.Τσίπρα ενώ όπως είπαμε θετική είναι και η συνεισφορά της Λούκας Κατσέλη.

Τυχερός… ο Μητσοτάκης

Όμως, η υπόθεση αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ αργεί ακόμα και είναι αλήθεια ότι μέσα στην ατυχία του ο Κ.Μητσοτάκης με την διαχείριση των πυρκαγιών, θα πρέπει να αισθάνεται και ολίγον τι τυχερός που δεν υπάρχει αντιπολίτευση για να αναδείξει τα τραγικά κενά του επιτελικού κράτους.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης