Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τεμπονέρας (ΣΥΡΙΖΑ): Επιβεβαιώνει ότι δέχθηκε κρούση από το ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τεμπονέρας (ΣΥΡΙΖΑ): Επιβεβαιώνει ότι δέχθηκε κρούση από το ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Φυσικά πρόθεση της Τρικούπη δεν αποτελούσε η κάθοδος του κ. Τεμπονέρα ως αποκλειστικά «πράσινου» υποψηφίου, αλλά η ανακοίνωση στήριξης που θα αιφνιδίαζε τον ΣΥΡΙΖΑ και θα τον έφερνε προ τετελεσμένων
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα είχαν φουντώσει οι φημολογίες περί κρούσης του ΠΑΣΟΚ προς τον Διονύση Τεμπονέρα προκειμένου να κατέβει ως Υποψήφιος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με «πράσινη» στήριξη.
Ο πρώην επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε τις σχετικές επαφές μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο».
«Πράγματι υπήρξαν επαφές, έχει ενημερωθεί και η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Ενδεχομένως κάποιοι αυτή τη στιγμή να έχουν αλλάξει τακτική και να επιλέγουν την κομματική περιχαράκωση, που αυτή τη στιγμή ευνοεί την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», δήλωσε ο κ. Τεπονέρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η απόπειρα κρούσης έγινε με τηλεφώνημα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου λόγω της πολύ καλής γνώσης του τελευταίου για τα ζητήματα της Αχαίας.
Φυσικά πρόθεση της Τρικούπη δεν αποτελούσε η κάθοδος του κ. Τεμπονέρα ως αποκλειστικά «πράσινου» υποψηφίου, αλλά η ανακοίνωση στήριξης που θα αιφνιδίαζε τον ΣΥΡΙΖΑ και θα τον έφερνε προ τετελεσμένων, αναγκάζοντάς τον να δώσει εκ των υστέρων χρίσμα σε ένα ... δικό του -και μάλιστα πρωτοκλασάτο- στέλεχος, ως από κοινού υποψήφιο με το ΠΑΣΟΚ.
Σε κάθε περίπτωση η κίνηση αυτή εκλαμβάνεται από την Κουμουνδούρου ως «παράκαμψη» καθώς η βολιδοσκόπηση έγινε απ' ευθείας στο πρόσωπο του Διονύση Τεμπονέρα, χωρίς να προηγηθεί «κεντρική συνεννόηση».
Μένει να φανεί αν αυτή η απόπειρα ελιγμού εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ θα υπονομεύσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο κομμάτων, απομακρύνοντας τα σενάρια συμμαχιών στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης