Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Ο Erdogan δεν έθεσε θέματα εθνικής κυριαρχίας - Θα έπαιρνε τη γνωστή απάντηση

Μητσοτάκης: Ο Erdogan δεν έθεσε θέματα εθνικής κυριαρχίας - Θα έπαιρνε τη γνωστή απάντηση
Ο Τούρκος πρόεδρος δεν έθεσε θέματα εθνικής κυριαρχίας
Σχετικά Άρθρα
Ειδική μνεία έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα ελληνοτουρκικά και μάλιστα απάντησε σε όσα είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από λίγες ημέρες.
Απαντώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη που νωρίτερα είχε θέσει το συγκεκριμένο θέμα μίλησε αρχικά για παρερμηνεία και προσέθεσε: «Ουδέποτε ο κ. Ερντογάν μου έθεσε ζητήματα που αφορούν την εθνική κυριαρχία. Και να μου τα έθετε η απάντηση που θα λάμβανε θα ήταν η γνωστή». Παράλληλα, τόνισε ότι είναι ανοικτός και πάντα διαθέσιμος για συζήτηση συζήτηση προ ημερησίας ή κοινοβουλευτικού ελέγχου για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ή ακόμα και για κατ’ ιδίαν ενημέρωση.
Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως την ερχόμενη Τετάρτη θα βρεθεί στην Κύπρο και επανάλαβε την πάγια θέση της Ελλάδα αναφορικά με το Κυπριακό:
«Η χώρα μας παραμένει αταλάντευτη στην αναζήτηση δικαίωσης που θα τερματίζει εισβολή και κατοχή της Κύπρου στην βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Λύση 2 κρατών απορρίπτεται όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κυπριακό ελληνισμό. Η δική μας κυβέρνηση εξασφάλισε αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου που συνδέουν την πρόοδο ευρωτουρκικών σχέσεων με την διασφάλιση της κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης