Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Αυξάνονται τα πρόστιμα για εμπρησμό – Διπλασιάζεται το προσωπικό της ΔΑΕΕ

Κικίλιας: Αυξάνονται τα πρόστιμα για εμπρησμό – Διπλασιάζεται το προσωπικό της ΔΑΕΕ
Πάνω από 500 δασικές πυρκαγιές αντιμετώπισε τις τελευταίες 12 ημέρες
Σχετικά Άρθρα
Την αύξηση των διοικητικών προστίμων που επιβάλλονται σε όσους προκαλούν εμπρησμό από αμέλεια ή από πρόθεση ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι διπλασιάζεται το προσωπικό στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.
Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «δυστυχώς, η κλιματική κρίση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν ως μεγάλο πυροδότη όλους εκείνους που βάζουν φωτιά είτε από εμπρησμό, είτε από εγκληματική αμέλεια. Ανακοινώνω σήμερα ότι, εκτός από την επικείμενη αύξηση προστίμων, διπλασιάζω την δύναμη σε προσωπικό της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, στην προσπάθεια να παταχθούν τα φαινόμενα ανομίας και οι προκλήσεις πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα».
Επίσης ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας σε δήλωσή στην ΕΡΤ επεσήμανε τα εξής:
«Για 12η ημέρα, κάτω από ακραίες συνθήκες καύσωνα και ισχυρών ανέμων, δίνουμε ασταμάτητα μάχες σε δεκάδες μέτωπα δασικών πυρκαγιών. Αυτές τις ημέρες, οι γυναίκες και οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος έδωσαν μάχες με πάνω από 500 πυρκαγιές (δηλαδή με περισσότερες από 50 την ημέρα).
Δύσκολες μάχες στις μεγάλες πυρκαγιές στις δασικές περιοχές της Δυτικής Αττικής, στο Λουτράκι, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στην Εύβοια, στη Βοιωτία, στη Σπάρτη, στη Νάξο. Μόνο σε αυτές τις πυρκαγιές, τα 89 εναέρια μέσα σε 1.490 ώρες πτήσης πραγματοποίησαν 6.410 ρίψεις νερού.
Κρίσιμες μάχες για την εκκένωση οικισμών αλλά και ολόκληρων περιοχών, όπως η τεράστια επιχείρηση ασφαλούς απομάκρυνσης τουλάχιστον 20.000 ανθρώπων στο νότιο τμήμα της Ρόδου. Ας σκεφτούμε τι σημαίνει να γίνεται μία τεράστια γιγάντια εκκένωση χωρίς θύματα και τραυματισμούς. Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Μάχες που θα συνεχίσουν να δίνουν μαζί με τις τοπικές κοινωνίες και τους εθελοντές μας, καθώς οι καιρικές συνθήκες παραμένουν εξαιρετικά επικίνδυνες.
Σε αυτές τις μάχες επιχειρούν με αυτοθυσία, αυταπάρνηση και με κίνδυνο της ζωής τους πυροσβέστες, Δασικές Υπηρεσίες, Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία, πληρώματα του ΕΚΑΒ, Λιμενικό, εθελοντές και το επιτελείο του ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας.
Είμαστε ευγνώμονες σε αυτούς τους ανθρώπους, που θα συνεχίσουν να δίνουν μικρές και μεγαλύτερες μάχες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης