Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεφαλογιάννη (Υπ. Τουρισμού) - Ρόδος: Προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών

Κεφαλογιάννη (Υπ. Τουρισμού) - Ρόδος: Προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών
«Η Ελλάδα θέλει να εκπέμψει ένα καθαρό μήνυμα ασφάλειας στο εξωτερικό, καθώς προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών, όπως και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να αντιμετωπίζει μεγάλες κρίσεις» δήλωσε σε διεθνή Μέσα η Υπουργός Τουρισμό Όλγα Κεφαλογιάννη
Η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, παρέθεσε συνεντεύξεις σε διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, μέσω απ' ευθείας σύνδεσης, με αντικέιμενο την κατάσταση των ταξιδιωτών στη Ρόδο και την διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση - εν μέσω της πυρκαγιάς που πλήττει το νησί για έκτη μέρα.
Ως πρώτη προτεραιότητα στην διαχείριση της κρίσης έθεσε να μη κινδυνεύσει ή τραυματιστεί ούτε μία ανθρώπινη ζωή και τόνισε πως από την πρώτη στιγμή έγιναν συντονισμένες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.
Ειδικότερα, απευθυνόμενη στα βρετανικά δίκτυα Sky News, BBC News και ΒΒC Radio, η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι: «ήταν η μεγαλύτερη εκκένωση που έχει δει ποτέ η Ελλάδα, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που μεταφέρθηκαν άγγιξε τις 19.000, εκ των οποίων 16.000 μεταφέρθηκαν από τη στεριά ενώ 3.000 δια θαλάσσης».
Η Υπουργός εξήρε την αλληλεγγύη των ντόπιων αλλά και των εθελοντών που χαρακτήρισε «συγκινητική» και σημείωσε ότι αυτό αποτυπώθηκε στο ότι οι τουρίστες από την πρώτη στιγμή είχαν τις απαραίτητες παροχές και τη φιλοξενία σε δημόσιες δομές, ούτως ώστε να αισθανθούν ασφαλείς, παρά την απροσδόκητη κρίση.
«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο αεροδρόμιο της Ρόδου και είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι μόνο ένα μικρό μέρος του νησιού έχει επηρεαστεί» διευκρίνισε αναφερόμενη στις υποδομές του νησιού.
Ως προς τις απώλειες των δασών της Ρόδου αναφέρθηκε σε «λανθασμένες τις εκτιμήσεις ότι το 50% του νησιού έχει επηρεαστεί από την πύρινη λαίλαπα».
Σύμφωνα με την κ. Κεφαλογιάννη, «η Ελλάδα θέλει να εκπέμψει ένα καθαρό μήνυμα ασφάλειας στο εξωτερικό, καθώς προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών, όπως και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να αντιμετωπίζει μεγάλες κρίσεις».
Τέλος, αναφορικά με τις επιπτώσεις των πυρκαγιών στον τουρισμό υπογράμμισε ότι «ο ελληνικός τουρισμός τα τελευταία χρόνια έχει περάσει πολλές και διαφορετικές κρίσεις. Πάντα, όμως, κατάφερνε να τις ξεπερνάει με επιτυχία, γιατί υπάρχει επαγγελματισμός, μεγάλη εμπειρία και σοβαρότητα σε όλη την αλυσίδα των εμπλεκόμενων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης