Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος: Θέλω έναν πιο ριζοσπαστικό αλλά και πιο ρεαλιστικό ΣΥΡΙΖΑ

Τσακαλώτος: Θέλω έναν πιο ριζοσπαστικό αλλά και πιο ρεαλιστικό ΣΥΡΙΖΑ
Χρειάζεται μια σοβαρή συζήτηση για την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ο κ.Τσακαλώτος
Την θέση πως χρειάζεται να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέροντας πως ο ίδιος θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πιο ριζοσπαστικός αλλά και πιο ρεαλιστικός και να έχει την εικόνα της αξιοπιστίας.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open και αναφερόμενος στην προεκλογική εκστρατεία στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Τσακαλώτος είπε πως αυτή γίνεται σε μια δύσκολη περίοδο με τις φωτιές.
«Είναι δύσκολο αλλά νομίζω πως όλοι οι υποψήφιοι και το κόμμα έχει επιδείξει μια σοβαρότητα, θετικά αντανακλαστικά, γίνεται μια συζήτηση και με έχει εκπλήξει ότι και τα μέλη του κόμματος και φίλοι θέλουν να υπάρχει μια κουβέντα, να μιλήσουμε για τις αξίες μας, την ταυτότητά μας, να έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, να συζητήσουμε. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον κόσμο τι λέμε όπως σε θέματα για την Υγεία» είπε ο κ.Τσακαλώτος.

Η ταυτότητα

Για την κατεύθυνση του κόμματος είπε πως «είναι μια σοβαρή συζήτηση που πρέπει να κάνουμε για την ταυτότητα του κόμματος».
«Γιατί αλλιώς έχουμε τον κίνδυνο του λαϊκισμού.
Ένα κόμμα που να λέει ναι σε όλα.
Ένα αριστερό κόμμα στην κυβέρνηση δεν μπορεί να υποσχεθεί τα πάντα σε όλους ούτε να παίρνει όλα τα αιτήματα και αυτή να είναι η πολιτική του.
Όταν κυβερνάς θα πρέπει να έχεις προτεραιότητες.
Στα μεγάλα ζητήματα η Αριστερά έχει πολλά πράγματα να πει και έχει δικαιωθεί.
Ποιος δικαιώθηκε τα τελευταία 30 χρόνια;
Αυτός που έλεγε πως η μείωση των φόρων στους πλουσίους θα φέρει μια καινούρια περίοδο μεγάλων επενδύσεων και ανάπτυξης ή αυτοί που λέγανε πως η μείωση των φόρων στους πλουσίους θα φέρει μεγάλες ανισότητες και οι πλούσιοι θα γίνουν πολύ πιο πλούσιοι;» διερωτήθηκε ο κ.Τσακαλώτος, ο οποίος επιτέθηκε και στο επιτελικό κράτος της ΝΔ, αναφέροντας πως αυτό έχει αρκετά μειονεκτήματα.

Υπεροψία

Για την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση πως το μέλημά της είναι οι εκκενώσεις «η κριτική είναι πως δεν φτάνει αυτό».
«Και για τα ζώα ανησυχώ είναι μεγάλο θέμα.
Αλλά αυτό δεν φτάνει για αυτό χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο.
Το επιτελικό κράτος είχε αρκετά μειονεκτήματα.
Ένα είναι ότι δεν άκουγε, μια υπεροψία πως τα ξέρει όλα.
Αυτό είναι κακό για τις πυρκαγιές, δεν υπάρχει η αποκέντρωση σε περιοχές Natura για παράδειγμα.
Υπάρχει όμως και σε άλλους τομείς.
Ήταν μεγάλο πλήγμα για την οικονομία πως στα κονδύλια για το Ταμείο Ανάκαμψης δεν έγινε μια διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς» υποστήριξε ο κ.Τσακαλώτος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης