Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Παππάς: Στόχος η συσπείρωση από τα αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο για μια μαχητική αντιπολίτευση

Ν. Παππάς: Στόχος η συσπείρωση από τα αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο για μια μαχητική αντιπολίτευση
«Ξεκάθαρο στίγμα και πολιτική πρόταση που θα μας καθιστά παράταξη που δίνει προοπτική και απαντά στο αίτημα των πολιτών για μια καλύτερη ζωή και κοινωνική κινητικότητα»,  είναι η προτεραιότητα της υποψηφιότητάς του για το Νίκο Παππά
Σχετικά Άρθρα
«Η κατάθεση της υποψηφιότητάς μου είναι μια πολιτική επιλογή. Όχι προσωπική, αλλά συλλογική. Και θέλει να υπερασπιστεί μία πολιτική η οποία δεν ξεκίνησε το 2019, αλλά μία δεκαετία πριν. Μια πολιτική που μας έκανε μεγάλο κόμμα, αλλά και που δυστυχώς δοκιμάστηκε από το 2019 και μετά», δηλώνει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκος Παππάς σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Ο κ. Παππάς αναφέρει ότι «οφείλουμε και θα κάνουμε τεράστιο αγώνα για να επαναφέρουμε αυτό που, στην πολιτική και δημοσιογραφική καθομιλουμένη, λέμε μετριοπαθείς, κεντρώοι, κεντροαριστεροί ψηφοφόροι, αλλά και τη νεολαία».
«Να ασκήσουμε μαχητική αντιπολίτευση για να φτάσουμε ξανά στη νίκη», σημειώνει και προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι ο κορμός της προοδευτικής παράταξης και πόλος για τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες. Είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί να κερδίσει τη Ν.Δ.».
Αναφέρει ότι η ηγεσία που θα εκλεγεί «θα πρέπει να προστατέψει την πολιτική μας λειτουργία και το συλλογικό κεκτημένο», προσθέτοντας ότι δεν θα μπορούσε να φανταστεί «μια διαφορετική επιλογή στρατηγικής ως προς τη συσπείρωση του κόσμου από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο, αλλά και την εκ νέου προσέλκυση της νεολαίας». Υπογραμμίζει ότι «αυτός ο κόσμος δεν έρχεται ως ‘πελάτης' ή ως ‘ανεκπαίδευτος'. Είναι οργανικό κομμάτι της ταυτότητάς μας».
Τονίζει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρύφτηκε ποτέ από τις ευθύνες του. Η ευθύνη, όμως, για το πολύ αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα είναι συλλογική, παρότι αποφάσισε να τη σηκώσει ο ίδιος. 'Αλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, ανάλογα με το είδος της συνεργασίας που είχε καθένας και καθεμία μας μαζί του το τελευταίο διάστημα, φέρουμε ευθύνη».
Ως προς τις προτεραιότητες του εφόσον εκλεγεί πρόεδρος απαντά: «Ξεκάθαρο στίγμα και πολιτική πρόταση που θα μας καθιστά παράταξη που δίνει προοπτική και απαντά στο αίτημα των πολιτών για μια καλύτερη ζωή και κοινωνική κινητικότητα». «Η εικόνα του ‘καλού διαπραγματευτή', που όμως γεννά μνήμες αγωνίας και μνημονίων, ανήκει στο παρελθόν. 'Αλλο το 2019, άλλο το 2023», σχολιάζει. Επιπλέον, μιλά για συμμετοχή των μελών στην εκλογή όλων των οργάνων και στη λήψη αποφάσεων μέσω δημοψηφισμάτων, καθώς και τολμηρά βήματα στη διεύρυνση. Τρίτον, οργάνωση δικτύων παντού, στην αυτοδιοίκηση, στους μικρομεσαίους, στα συνδικάτα, στη νεολαία, στον αγροτικό κόσμο, στους εργαζομένους.
Ερωτηθείς αν, στην περίπτωση που εκλεγεί, είναι προετοιμασμένος «για την αντίπαλη προπαγάνδα που θα εργαλειοποιήσει την καταδικαστική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου εις βάρος» του, απαντά ότι ήταν προετοιμασμένος «για την πολιτική δίωξη, που στρατηγικά σχεδίασε και εκτέλεσε η Ν.Δ. και φιλικές της δυνάμεις» και πως «όταν υπερασπίζεσαι το Σύνταγμα και το πρόγραμμα της παράταξης σου, πρέπει να είσαι έτοιμος για τα πάντα». «Το θέμα είναι αν αντέχεις ή όχι. Και το αν ο κόσμος το αναγνωρίζει. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το αναγνώρισε», προσθέτει, σχολιάζοντας ότι «στο ζήτημα αυτό οι αντίπαλοί μας έχουν κάνει υπερκατανάλωση. H παράταξη της SIEMENS και της NOVARTIS είναι δεμένη με συμφέροντα και εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης