Τελευταία Νέα
Πολιτική

Metron Analysis: Μεγάλο προβάδισμα Αχτσιόγλου στην κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ - Επιλέγεται από το 57% όσων θα ψηφίσουν

Metron Analysis: Μεγάλο προβάδισμα Αχτσιόγλου στην κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ - Επιλέγεται από το 57% όσων θα ψηφίσουν
Η Έφη Αχτσιόγλου υπερτερεί όλων των εσωκομματικών αντιπάλων της, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Νίκου Παππά και Στέφανου Τζουμάκα, και μάλιστα σε όλα τα σημεία
Σχετικά Άρθρα
Με μεγάλο προβάδισμα της Έφης Αχτσιόγλου ξεκίνησε η κούρσα διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Βήμα» που δημοσιεύεται στο φύλλο της Κυριακής 23/7.
Η δημοσκόπηση έγινε πανελλαδικά σε δείγμα 803 ατόμων, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά την οποία κατατέθηκαν επίσημα όλες οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΣΥΡIΖΑ στις εσωκομματικές εκλογές που θα γίνουν σε δύο γύρους τον προσεχή Σεπτέμβριο και δείχνει ότι η Έφη Αχτσιόγλου υπερτερεί όλων των εσωκομματικών αντιπάλων της, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Νίκου Παππά και Στέφανου Τζουμάκα, και μάλιστα σε όλα τα σημεία.
Συγκεκριμένα η Έφη Ατσιόγλου επιλέγεται ως πρόεδρος από το 62% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και από το 57% όσων θα πάνε σίγουρα ή πιθανόν να ψηφίσουν.
Στη δεύτερη θέση έρχεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που επιλέγεται ως πρόεδρος από το 15% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και από το 14% όσων πιθανόν ή σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν.
Στην τρίτη θέση έρχεται ο Νίκος Παππάς που επιλέγεται ως προέδρος από το 11% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και από 12% όσων πιθανόν ή σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν.
Τέλος,  στην τέταρτη θέση έρχεται ο Στέφανος Τζουμάκας, που τον επιλέγει ως προέδρο το 4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 9% όσων πιθανόν ή σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Έφη Αχτσιόγλου υπερτερεί και στο σύνολο των ψηφοφόρων ανεξαρτήτως πολιτικής προτίμησης, καθώς την προτιμά για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το 40%, με δεύτερο τον Τσακαλώτο που τον προτιμά το 19% ενώ ακολουθούν οι κ. Παππάς και Τζουμάκας με 4%.
koursa.JPG

Έχει την πρωτιά στην παράσταση νίκης

Η Έφη Αχτσιόγλου έχει επίσης ξεκάθαρη πρωτιά στην παράσταση νίκης, καθώς το 57% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα πάρει τις εσωκομματικές εκλογές για τη διαδοχή, ενώ και στα σενάρια του δεύτερου γύρου η Έφη Αχτσιόγλου εμφανίζεται  ως η πιο πιθανή νικήτρια καθώς προηγείται έναντι όλων των δυναητικά πολιτικών αντιπάλων της με ποσοστά άνω του 60%.

Είναι η πιο δημοφιλής

Η Έφη Αχτσιόγλου εμφανίζεται ακόμη ως η πιο δημοφιλής στο σύνολο των ψηφοφόρων (50% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες) αλλά και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (78% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες), με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να είναι στη δεύτερη θέση με 40% (θετικές και μάλλον θετικές γνώμες) και 55% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι Ν Παππάς και Στ. Τζουμάκας εμφανίζονται λιγότερο δημοφιλείς, αν και ο Νίκος Παππάς έχει σημαντικά υψηλότερη δημοφιλία στους κόλπους των ψηφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (44%) συγκριτικά με τον σύνολο των ψηφοφόρων (17%)

Είναι η πιο ενωτική και μπορεί να βελτιώσει την εικόνα και το λόγο του κόμματος

Τέλος η Έφη Αχτσιόγλου θεωρείται ότι μπορεί να βελτιώσει την εικόνα και το λόγο του κόμματος σε ποσοστό 40% στο σύνολο των ερωτώμενων, 58% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και 45% όσων σίγουρα ή μάλλον θα πάνε να ψηφίσουν, ότι αντιπροσωπεύει την πιο ενωτική υποψηφιότητα σε ποσοστό 36% στο σύνολο των ερωτώμενων και 53% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όσων σίγουρα ή μάλλον θα πάνε να ψηφίσουν και ότι μπορεί να αυξήσει τα πσοσοτά του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 36% στο σύνολο των ερωτώμενων, 51% μεταξύ των φηφοόρων του ΣΥΡΙΖΑ και 42% μεταξύ εκείνων που πιθανόν ή σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης