Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (Υπ. Εργασίας): Θέλω να συνδέσω την παρουσία μου στο υπ. Εργασίας με την επιστροφή εργασιακών δικαιωμάτων

Γεωργιάδης (Υπ. Εργασίας): Θέλω να συνδέσω την παρουσία μου στο υπ. Εργασίας με την επιστροφή εργασιακών δικαιωμάτων
Η επιστροφή των τριετιών και η εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας, το "Μέγα Δισκοπότηρο" για την ΓΣΕΕ είναι αυτά που μπορούμε να θίξουμε εφόσον ο μέσος όρος της ανεργίας πέσει κάτω από το 9%, επανέλαβε ο κ. Γεωργιάδης
«Θέλω να συνδέσω την παρουσία μου στο Υπουργείο Εργασίας με την επιστροφή εργασιακών δικαιωμάτων», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης 'Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και υπογράμμισε τα εξής: "Όσο η χώρα μας επιστρέφει στην κανονικότητα, η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη θέλει να επιστρέψει στην εργασία αυτά που ο κόσμος της εργασίας δικαιούται να έχει.
Αλλά αυτό θα γίνει με τρόπο λογικό, τηρώντας τις δεσμεύσεις στους δανειστές μας.
Η επιστροφή των τριετιών και η εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας, το "Μέγα Δισκοπότηρο" για την ΓΣΕΕ είναι αυτά που μπορούμε να θίξουμε εφόσον ο μέσος όρος της ανεργίας πέσει κάτω από το 9%.
Δηλαδή, αφού επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα, χωρίς να διακινδυνεύουμε αυτά που πετυχαίνουμε στην οικονομία ", ανάφερε ο υπουργός.
Σε ερώτηση πώς εξηγείται ότι ενώ το ποσοστό ανεργίας είναι πάνω από 11% υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού ο κ. Γεωργιάδης αφού σημειώνει την εν λόγω διαπίστωση επισημαίνει ότι μπορεί και η χαμηλή αμοιβή να επηρεάζει σημειώνοντας ότι πρέπει να ανέβει.

"Στον τουρισμό που αυξήθηκε ο μέσος μισθός, σιγά-σιγά το πρόβλημα θεραπεύτηκε σε ένα βαθμό.
Κι εκεί που έγιναν οι τοπικές κλαδικές συμβάσεις, στην Μήλο, ή στην Σαντορίνη, το πρόβλημα λύθηκε", υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.
Μάλιστα στην παρατήρηση του δημοσιογράφου, "όπου έχουμε νόμιμη αύξηση του μισθού κι όχι "μαύρη" εργασία, παρατηρείται βελτίωση" , ο κύριος Γεωργιάδης συμπλήρωσε: "Αυτός πρέπει να είναι ο κεντρικός μας στόχος της τετραετίας, αν εφαρμόσουμε σωστά τη νομοθεσία και την επιμόρφωση, θα συναντήσει ο μέσος μισθός την πραγματική ανάγκη της σημερινής αγοράς εργασίας".
Στο μεταξύ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δηλώνει αποφασισμένος να λάβει μέτρα ώστε να παταχθεί η μαύρη εργασία στον κλάδο των επαγγελματιών, των ηλεκτρολόγων κλπ.
"Δεν γίνεται διαφορετικά.
Η ψηφιακή κάρτα, λόγου χάρη, όταν εφαρμοστεί σωστά και στην αγορά εργασίας, θα αποτελέσει πολύ σοβαρό εργαλείο στα χέρια του κράτους για την αντιμετώπιση της "μαύρης" εργασίας", αναφέρει ο υπουργός.
Την ίδια στιγμή ο 'Αδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει ότι δεν θέλει να υπάρχει απλήρωτη υπερωρία ούτε κατά ένα δευτερόλεπτο.
"Θα είμαστε πολύ αυστηροί στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας", τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης