Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση Βελόπουλου σε Σπαρτιάτες - Νίκη: Κόμματα της πλάκας, λένε πάντα ναι στη Νέα Δημοκρατία - Πρόταση νόμου για την ψήφο αποδήμων

Επίθεση Βελόπουλου σε Σπαρτιάτες - Νίκη: Κόμματα της πλάκας, λένε πάντα ναι στη Νέα Δημοκρατία - Πρόταση νόμου για την ψήφο αποδήμων
«Επειδή η Ελληνική λύση δεν είναι κόμμα της πλάκας, όπως τα υπόλοιπα, καταθέτουμε αύριο το πρωί πρόταση νόμου για την ψήφο των αποδήμων» δήλωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος
Ο Κυριάκος Βελόπουλος εξαπέλυσε βέλη στα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως η Νίκη, οι Σπαρτιάτες και η Πλεύση Ελευθερίας, που υπερψήσισαν το νομοσχέδιο Κεραμέως για την ψήφο των αποδήμων χαρακτηρίζοντάς τα μάλιστα ως «κόμματα της πλάκας που λένε πάντα ναι στη Νέα Δημοκρατία».
Επιπλέον, ο Κυριάκος Βελόπουλος έκανε «ρελάνς» για την ψήφο των αποδήμων, καθώς γνωστοποίησε την πρόταση νόμου που αντιπροτείνει η Ελληνική Λύση, ως απάντηση στις τροποποίησεις Κεραμέως που υπερψήφισε η Βουλή.
Αναλυτικά η δημοσιέυση του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης στο twitter:

«Επειδή η Ελληνική Λύση δεν είναι κόμμα της πλάκας, όπως τα υπόλοιπα, καταθέτουμε αύριο το πρωί πρόταση νόμου για την ψήφο των αποδήμων,όπως την θέλουν ακριβώς οι απόδημοι,οι οποίοι είναι Έλληνες,τους αξίζει και πρέπει να ψηφίζουν όπως όλοι μας , δίχως αστερίσκους!ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ

«Ρυθμίσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος Ελ-λήνων εκλογέων που βρίσκονται εκτός της Ελληνικής Επι-κράτειας»
Άρθρο 1
Άρση εμποδίων, υιοθέτηση επιστολικής ψήφου
1. Κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, αίρονται όλα τα εμπόδια για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων εκλογέων, που βρίσκονται εκτός της Ελληνικής Επικράτειας, κα-τά την ημέρα των εκλογών.
2. Σύμφωνα με νόμο που ψηφίζεται από την πλειοψηφία του ό-λου αριθμού των βουλευτών, κατ΄ εξουσιοδότηση του παρόντος, η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των εκλογέων της προη-γούμενης παραγράφου, ασκείται, είτε με φυσική παρουσία του εκλογέα στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού, που θα οριστούν με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, είτε με επιστολική ψήφο, οι λε-πτομέρειες της οποίας θα οριστούν από τον ανωτέρω νόμο.
3. Με Προεδρικό Διάταγμα δημιουργείται κεντρική ψηφιακή πύ-λη, στην οποία ο εκλογέας εκτός της Επικράτειας, θα δηλώνει έγκαιρα για τον εάν θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα με φυ-σική παρουσία ή δια επιστολικής ψήφου.

Άρθρο 2
Εκλογικές περιφέρειες εκτός Επικράτειας – Βουλευτές εξ αποδήμων
1. Με τον νόμο της δευτέρας παραγράφου του προηγουμένου άρθρου, καθορίζονται εκλογικές περιφέρειες εκτός της Επικρά-τειας και κατανέμονται, ανάλογα με τον αριθμό των εκλογέων κάθε τέτοιας εκλογικής περιφέρειας, δέκα τον αριθμό συνολικά έδρες του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
2. Οι έδρες της προηγούμενης παραγράφου αφαιρούνται από την κατανομή των εδρών μεταξύ των κομμάτων εντός της Επι-κράτειας, με τον ίδιο τρόπο που αφαιρούνται οι επιπλέον έδρες που καταλαμβάνει το πρώτο κόμμα. Κατανέμονται δε μεταξύ των κομμάτων, ανάλογα με το κόμμα που ανήκουν οι εκλεγέντες βουλευτές εκτός της Επικράτειας.
3. Οι ψήφοι εκτός της Επικράτειας, με τις οποίες εξελέγησαν οι βουλευτές του εξωτερικού εξ αποδήμων, δεν προσμετρώνται στον αριθμό των ψήφων εντός της Επικράτειας.
Άρθρο 3
Καταμέτρηση ψήφων άμεσα στα εκλογικά τμήματα εκτός της Επικράτειας
1. Στην περίπτωση της ψηφοφορίας εκτός της Επικράτειας με φυσική παρουσία, η αποσφράγιση των φακέλων και η καταμέ-τρηση των ψηφοδελτίων διενεργείται άμεσα, μετά το πέρας της ψηφοφορίας, από τις ορισθείσες κατά τόπους ειδικές εφορευτικές επιτροπές του εξωτερικού.
2. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της διεξαχθείσας ψηφο-φορίας εκτός της Επικράτειας, πραγματοποιείται μετά το πέρας της ψηφοφορίας στην Επικράτεια.
Άρθρο 4
Ευρωβουλευτές εξ αποδήμων
Με το νόμο της παραγράφου 2 του πρώτου άρθρου, δημιουργεί-ται μια ευρωπαϊκή περιφέρεια, εκτός της Επικράτειας, για τη διε-νέργεια των ευρωεκλογών, προς άμεση εκλογή τριών εδρών εξ αποδήμων, από το σύνολο των εδρών του Ευρωκοινοβουλίου που αναλογούν στη χώρα μας και οι οποίες θα αποδοθούν στα κόμματα που τις κέρδισαν. Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα αναφέρ-θηκαν στα προηγούμενα άρθρα.
Άρθρο 5
Διενέργεια δημοψηφισμάτων
Με την ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων των προηγουμένων άρθρων, διεξάγονται τα δημοψηφίσματα. Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχουν εκλογικές περιφέρειες του εξωτερικού, αλλά οι ψήφοι του εξωτερικού προστίθενται σε εκείνες της Επικράτειας.
Άρθρο 6
Έναρξη ισχύος
Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφη-μερίδα της κυβερνήσεως.
ΕΣΕΊΣ ΝΑ ΨΗΦΊΣΕΤΕ ΤΑ ΚΌΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΆΚΑΣ ΠΟΥ ΛΈΝΕ ΠΆΝΤΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης