Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ): Χρειαζόμαστε ένα νέο κόμμα και μία νέα πολιτική πρόταση, γειωμένη στην κοινωνία

Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ): Χρειαζόμαστε ένα νέο κόμμα και μία νέα πολιτική πρόταση, γειωμένη στην κοινωνία
Ερωτηθείς για τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ο Σ. Φάμελλος σχολίασε ότι η κυβέρνηση επαναφέρει μια αποσπασματική λογική αντιμετώπισης των προβλημάτων…
«Δεν μπορεί η Πολιτεία να είναι αθωράκιστη απέναντι στις φυσικές καταστροφές που εντείνονται από την κλιματική κρίση», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης», σχολιάζοντας ότι «την κλιματική κρίση που δεν αναγνώριζε βέβαια η ΝΔ στη Μάνδρα και στο Μάτι, αλλά αναγνωρίζει πλέον ο κ. Μητσοτάκης».
Τόνισε ότι τρίπτυχο πρέπει να είναι πρόληψη, σχεδιασμός και ενίσχυση της Πολιτείας και άρα του Δημοσίου, ενώ υποστήριξε πως οι πρόσφατες πυρκαγιές έδειξαν ότι η κυβέρνηση δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει φυσικές καταστροφές, σε αντίθεση με όσα δήλωνε ο κ. Μητσοτάκης πριν από ένα μήνα, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Μίλησε για διαχείριση με επικοινωνιακά τρικ από την κυβέρνηση και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις πυρκαγιές θα ζητήσει αναλυτική ενημέρωση από το επιχειρησιακό κέντρο.
Σημείωσε πως η δασική πολιτική, που δεν εφαρμόζεται, εγκρίθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς για τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ο Σ. Φάμελλος σχολίασε ότι η κυβέρνηση επαναφέρει μια αποσπασματική λογική αντιμετώπισης των προβλημάτων.
Είπε ότι οι αυξήσεις στο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι νέο μισθολόγιο, αλλά επίδομα. Για την επέκταση του market pass σχολίασε ότι είναι αδιέξοδο το να επιδοτείς την ακρίβεια και να μην κάνεις κάτι για να ελέγξεις τις τιμές. Για την ψήφο των αποδήμων επανέλαβε ότι «εμείς θέλουμε να ψηφίζουν όλες και όλοι οι απόδημοι και να επιλέγουν δικούς τους αντιπροσώπους» και πως για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τη νομοθετική πρόταση που είχε καταθέσει. Ζήτησε ιδιαίτερα από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να συμμετάσχει σ' αυτή τη συζήτηση για να εξασφαλίζεται το «εκλέγεσθαι».
Αναφορικά με τις διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε μεταξύ άλλων ότι «χρειαζόμαστε ένα νέο κόμμα και όχι μόνο ένα νέο πρόσωπο που να αναλάβει τη θέση του ή της προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ». «Χρειαζόμαστε μία νέα πολιτική πρόταση την οποία θα καταφέρουμε να περάσουμε στην κοινωνία. Άρα και ένα επιτελείο που να μπορεί να αναλύσει τις αλλαγές που γίνονται στην κοινωνία και τις ανάγκες της».
Ερωτηθείς για το εάν είναι υπέρ της διεξαγωγής debate μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε ότι πρέπει να γίνει πολιτική συζήτηση και στο κόμμα και στην κοινωνία για το νέο κόμμα και τη νέα πολιτική πρόταση, ότι «ψηφίζουμε για ένα πρόσωπο που θα μπορέσει να εκφράσει έναν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα γίνει κυβέρνηση, γιατί χρειάζεται κυβερνητική λύση για ν' αλλάξει η κοινωνία, άρα η συζήτηση μπορεί να γίνει και στα ΜΜΕ».
Αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε μεταξύ άλλων ότι τα αυτοδιοικητικά σχήματα που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μιλήσουν για την ανάγκη διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα αγαθών όπως το νερό και υπηρεσιών. «Δεν είναι ανεξαρτήτως των προγραμμάτων και των δεσμεύσεων η συμμετοχή μας σε σχήματα», είπε. Ανέφερε ότι «η αρχή μας, η θέση μας, είναι ότι θα πρέπει να μην έχουμε δημαρχοκεντρικά σχήματα που εκλέγονται από κοινωνική μειοψηφία. Να έχουμε τουλάχιστον ένα δεύτερο γύρο, για να υπάρχει το 50% συν 1». Επιπλέον είπε ότι οι κοινότητες πρέπει να έχουν αιρετούς που να μπορούν να έχουν αρμοδιότητες και να υπάρχουν και αυτόνομα τοπικά σχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης