Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ΝΔ θα προσελκύσει και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με «δόλωμα» μια θέση εξουσίας στο κυβερνητικό μηχανισμό

Η ΝΔ θα προσελκύσει και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με «δόλωμα» μια θέση εξουσίας στο κυβερνητικό μηχανισμό
Η κυριαρχία Μητσοτάκη στο Κέντρο και η εδραίωσή του στην Κεντροαριστερά προσελκύει στη ΝΔ ακόμα περισσότερα στελέχη από το ΠΑΣΟΚ.
Σχετικά Άρθρα
Σας είχαμε ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό ότι επίκεινται μεταγραφές στο πολιτικό σκηνικό.
Η κυριαρχία Μητσοτάκη στο Κέντρο και η εδραίωσή του στην Κεντροαριστερά προσελκύει στη ΝΔ ακόμα περισσότερα στελέχη από το ΠΑΣΟΚ.

Μεγαλοστελέχη που πήγαν στην ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ

Εδώ και χρόνια, το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει αρκετά στελέχη που πήγαν ή έστω κινούνται γύρω από τη Νέα Δημοκρατία.
Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση έχει στις τάξεις της αρκετά στελέχη από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, όπως τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη – που διετέλεσε γραμματέας του κόμματος, τον Γιώργο Φλωρίδη, τον Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Άκη Σκέρτσο, τον Θοδωρή Λιβάνιο, τον Μάριο Θεμιστοκλέους, τον Θανάση Κοντογεώργη, τον Γιώργο Γεραπετρίτη, τον Τάκη Θεοδωρικάκο, τη Λίνα Μενδώνη, τον Χάρη Θεοχάρη και τον Παναγιώτη Τσακλόγλου. Παράλληλα, είχε κάνει πρόταση στην Άννα Διαμαντοπούλου για να μπει στην κυβέρνηση αλλά κάπου… στράβωσε. Ουσιαστικά, όμως και εκείνη κινείται πλέον εντός της ΝΔ.
Αλλά και ο Γιάννης Μανιάτης κινείται αρκετά κοντά στην περιφέρεια της ΝΔ και μακριά –σίγουρα- από το ΠΑΣΟΚ.

Ποιοι έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα


Το τελευταίο διάστημα, όμως, το ΠΑΣΟΚ φυλλοροεί ακόμα περισσότερο. Για παράδειγμα, αρκετά πριν τις εκλογές τού έφυγαν κάποια στελέχη τα οποία είχαν καλές θέσεις στο μηχανισμό, όπως π.χ η Αναστασία Σιμητροπούλου που ήταν αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου.
Έφυγε και ο Παντελής Περιβολάρης που ήταν στο μηχανισμό του γραφείου τύπου του κόμματος και θα κατέβαινε υποψήφιος στη Καστοριά ενώ έφυγε και ο Γιάννης Τσούτσας από τη Β Πειραιά. Παρελθόν, από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με μεταγραφή στη ΝΔ αποτελούν ο Σπύρος Καρανικόλας που μπήκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος , υιός του Ροβέρτου Σπυρόπουλου για χρόνια βουλευτή Αρκαδίας, η Ελευθερία Φτακλάκη που ήταν τομεάρχης νησιωτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ έχασε δύο νομικούς

Τέλος, εκτός ΠΑΣΟΚ είναι και δύο πρόσωπα, δύο νομικοί εγνωσμένης αξίας, ο Ανδρέας Λοβέρδος που παραιτήθηκε από μέλος και υπολογίζουμε ότι θα αξιοποιηθεί αργότερα στον ευρύτερο κύκλο της κυβέρνησης ΝΔ αλλά και τον Χάρη Καστανίδη τον οποίο ουσιαστικά τον έδιωξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης παίρνοντας του την έδρα στην Θεσσαλονίκη.

Οι πασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνουν (οι περισσότεροι)


Και προσέξτε: Όλα αυτά ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει αυξήσει τα εκλογικά ποσοστά του κατά 2-3 μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι φεύγουν στελέχη που δεν είναι της επιρροής του Νίκου Ανδρουλάκη και ότι το ΠΑΣΟΚ στο τέλος θα γίνει ένα αρχηγοκεντρικό κόμμα. Την ίδια ώρα όπως φαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ, οι πασοκογενείς αρχίζουν να συνηθίζουν στην ιδέα ότι η νέα αρχηγός του κόμματος θα είναι η Έφη Αχτσιόγλου. Ήδη πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ την έχουν στηρίξει όπως π.χ ο Γιάννης Ραγκούσης και η Λούκα Κατσέλη. Όμως, αυτό που τεκμαίρεται παρά τις αρχικές εντυπώσεις – που προκλήθηκαν από τον τσακωμό Τζανακόπουλου- Ρήγα- ότι οι πασοκογενείς θα προσαρμοστούν όπως έκαναν πάντα…

Με τυράκι μια θέση στην εξουσία θα προσέλθουν πολλοί «πεινασμένοι»…

Αυτό που θα παρατηρηθεί το επόμενο διάστημα είναι και άλλα κεντρώα και πρώην εκσυγχρονιστικά στελέχη του ΠΑΟΣΚ να πηγαίνουν στη Νέα Δημοκρατία για να βρίσκονται σε τροχιά εξουσίας. Το παράδειγμα της Ζέφης Δημαδάμα είναι χαρακτηριστικό. Δεν έφυγε από το ΠΑΣΟΚ μόνο για να πάει στην ΝΔ αλλά για να πάρει κυβερνητική θέση. Και εν τω μεταξύ υπάρχουν δεκάδες θέσεις στις διοικήσεις οργανισμών τις οποίες πολλοί ορέγονται. Η ΝΔ με αυτές τις θέσεις θα προσπαθήσει να προσελκύσει πολλούς. Και η εμπειρία έχει δείξει ότι αρκετοί κάνουν το επόμενο βήμα και φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης