Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ - υποκλοπές: Ανατριχιαστική η έκταση των παρακολουθήσεων - Να ενημερωθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

ΠΑΣΟΚ - υποκλοπές: Ανατριχιαστική η έκταση των παρακολουθήσεων - Να ενημερωθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
Στο φόντο της σημερινής ανακοίνωσης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων το ΠΑΣΟΚ εξαπολύει δριμύα κριτική στην Κυβέρνηση καλεί τους εμπλεκόμενους να φέρουν το θέμα στη Βουλή
«Η σημερινή ενημέρωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αποτελεί μια πρώτη δημόσια θεσμική καταγραφή του εύρους του σκανδάλου των υποκλοπών και ειδικότερα της πτυχής του λογισμικού κατασκοπείας, όπως αυτό που κάποιοι προσπάθησαν να παγιδεύσουν τον Ν. Ανδρουλάκη» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, επαναφέροντας στη δημόσια σφαίρα το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Συμπληρώνει ότι «είναι ανατριχιαστική πραγματικά η έκταση του ιστού παρακολούθησης, που εξυφάνθηκε. Είναι ανησυχητική η παραδοχή ότι διαβρώθηκε η κρατική ηλεκτρονική εφαρμογή εμβολιασμού
Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ, μέσω της ανακοίνωσής του, καλεί τα φερόμενα ως θύματα των υποκλοπών που κατέχουν δημόσιες θέσεις να φέρουν άμεσα το θέμα στη Βουλή προκειμένου να ενημερωθεί η κοινή γνώμη.
«Όσοι από τους κατόχους των 92 αριθμών, που έλαβαν SMS και ενημερώθηκαν επίσημα από την Αρχή, κατέχουν δημόσιες θέσεις ευθύνης οφείλουν να πληροφορήσουν σχετικά τον ελληνικό λαό και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία πρέπει με τη σειρά της να καλέσει άμεσα την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για ενημέρωση για τα σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν. Τα στοιχεία βρίσκονται πλέον και στα χέρια της Δικαιοσύνης, που πρέπει και εκείνη να ενεργήσει» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Τέλος, η Τρικούπη καλεί σε διασφάλιση της τρέχουσας έρευνας για τις υποκλοπές και της ανεξαρτησίας της, με σαφείς αιχμές προς την Κυβέρνηση καθώς τονίζει πως «οποιαδήποτε επέμβαση στο πλαίσιο λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής, όπως και της ΑΔΑΕ, που διερευνούν το σκάνδαλο των υποκλοπών, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ειδικότερα σε αυτό το στάδιο.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης