Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης προς Σπαρτιάτες: Η αναγνώριση του Κασιδιάρη ως πολιτικού σας πατέρα σημάινει αποδοχή του νεοναζισμού

Βορίδης προς Σπαρτιάτες: Η αναγνώριση του Κασιδιάρη ως πολιτικού σας πατέρα σημάινει αποδοχή του νεοναζισμού
Σε αιχμηρό ύφος η απάντηση του Υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη σε ερώτηση του βουλευτή των «Σπαρτιατών» Χ. Κατσίβαρδα
«Με τη βούλα νεοναζιστή» χαρακτήρισε τον Ηλία Κασιδιάρη από τη Βουλή ο Μάκης Βορίδης απανώντας σε αιχμηρό ύφος σε ερώτηση του βουλευτή των Σπαρτιατών Χ. Κατσίβαρδα με θέμα «Βανδαλισμοί δικηγορικών και πολιτικών γραφείων, ρητορική μίσους κατά του νομίμως εκλεγμένου κόμματος Σπαρτιάτες».
Ειδικότερα, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε με νόημα πως «Όταν λέτε ότι ο πολιτικός πατέρας σας είναι ο Κασιδιάρης και μετά στεναχωριέστε γιατί τα μέσα ενημέρωσης σας λένε νεοναζιστές, αυτό πρέπει να το ψάξετε εσείς και όχι τα μέσα ενημέρωσης».
«Επειδή παραπονείστε για τον έλεγχο, ο οποίος ασκείται από τα μέσα ενημέρωσης. Εσείς δεν ευχαριστήσατε τον Κασιδιάρη που σας βοήθησε για την εκλογή σας; Σας διαφεύγει ότι ο Κασιδιάρης είναι καταδικασμένος και εκτίει ποινή για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μιας οργάνωσης που λέγεται Χρυσή Αυγή και στην οποία έχουν αποδοθεί δολοφονίες, ξυλοδαρμοί και άλλες φρικτές έκνομες πράξεις», πρόσθεσε με αρκετές δόσεις ειρωνείας.
Εν συνεχεία, ο Υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε αναλυτικότερα στις σχέσεις μεταξύ των Σπαρτιατών και του καταδικασμένου πρωτόδικα πρώην βουλευτή επισημαίνοντας πως «όταν μέχρι χθες λέτε ότι, ουσιαστικά, ο πολιτικός πατέρας σας είναι ο Κασιδιάρης, αναγνωρίζετε και τον ευχαριστείτε στην εκλογή σας… Ο Κασιδιάρης είναι με βούλα δικαστηρίου νεοναζιστής και καταδικασμένος για τις πράξεις τις οποίες καταδικάστηκε, οι οποίες, από το δικαστήριο, όχι από μένα, αναγνωρίζονται ότι ως κίνητρο είχαν την νεοναζιστική ιδεολογία, είναι ο πολιτικός σας μπαμπάς και τον ευχαριστείτε, και μετά στεναχωριέστε γιατί τα μέσα σας λένε νεοναζιστές, αυτό να το ψάξετε εσείς και όχι τα μέσα ενημέρωσης».

Η ερώτηση Κατσιβάρδα

Νωρίτερα, ο κ. Κατσιβαρδάς είπε ξεκαθαρίσει ότι ο πυλώνας της ιδεολογίας του κόμματός του είναι ο «συνταγματικός πατριωτισμός» και η «δημοκρατική νομιμότητα», ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να καταδικάσει την «εκστρατεία ρητορικής μίσους από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης» και τη «δολοφονία χαρακτήρων» στελεχών και βουλευτών του.
Επιπλέον ζήτησε την καταδίκη και των περιστατικών βανδαλισμού όπως αυτό που σημειώθηκε στα γραφεία του κόμματος στο Παλαιό Φάληρο.
Από την πλευρά του, ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε αυτονόητο ότι η κυβέρνηση καταδικάζει κάθε έκνομη ενέργεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης