Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ελληνική Λύση: Αίτημα Βελόπουλου για να δοθεί ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά του Γλύξμπουργκ

Ελληνική Λύση: Αίτημα Βελόπουλου για να δοθεί ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά του Γλύξμπουργκ
«Μέλη της βασιλικής οικογένειας» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Βελόπουλος τους απογόνους του Κ. Γλύξμπουργκ και ζήτησε από την Υπουργό Εσωτερικών να τους αποδοθεί η ελληνική ιθαγένεια
Να δρομολογήσει τις σχετικές νομικές διαδικασίες προκειμένου «τα τέκνα του πρόσφατα θανόντα τέως βασιλέα της Ελλάδος να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια» κάλεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, μέσω επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή.
«Είναι γνωστό ότι ούτε ο ίδιος, ο πρόσφατα θανών τέως βασιλέας της Ελλάδος, ούτε τα τέκνα του έφεραν (και συνεχίζουν ακόμα να μη φέρουν) την ελληνική ιθαγένεια» υπενθυμίζει ο Κυριάκος Βελόπουλος και υποστηρίζει πως «Το φαινόμενο αυτό προκαλεί εύλογες απορίες, καθώς, εκατοντάδες αλλοδαποί αιτούνται και λαμβάνουν υπό προϋποθέσεις την ελληνική ιθαγένεια, μη έχοντας γεννηθεί στην πατρίδα μας. Αντίθετα, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, πέρα από την όποια θετική ή αρνητική στάση των κομμάτων και των πολιτών επί του πολιτειακού ζητήματος, έχουν τουλάχιστον γεννηθεί στην Ελλάδα από πατέρα που είχε ένα αποδεκτό από την εκάστοτε ιστορική συγκυρία ρόλο στη διοίκηση της χώρας, κατέχοντας νόμιμα το τότε προβλεπόμενο ύψιστο πολιτειακό αξίωμα. Ως εκ τούτου, η επίμονη αποστέρηση της ελληνικής ιθαγένειας από τους απογόνους του τέως βασιλέα, την οποία οι εν λόγω επιθυμούν, είναι τουλάχιστον αδικαιολόγητη και αναπαράγει ανεδαφικά φοβικά σύνδρομα και αστήρικτες προκαταλήψεις, αφού το πολιτειακό ζήτημα έχει λυθεί οριστικά και αμετάκλητα».
Βάσει αυτού ο Κυριάκος Βελόπουλος καλεί την υπουργό Εσωτερικών να ενημερώσει το σώμα «εάν προτίθεται να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και να δρομολογήσει τις κατάλληλες διαδικασίες, ώστε τα τέκνα τού πρόσφατα θανόντα τέως βασιλέα της Ελλάδας να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης