Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Κατ' αρχήν συμφωνία από τους «4» για debate - Επίσκεψη Φάμελλου στις πληγείσες περιοχές του Σαρωνικού

ΣΥΡΙΖΑ: Κατ' αρχήν συμφωνία από τους «4» για debate - Επίσκεψη Φάμελλου στις πληγείσες περιοχές του Σαρωνικού
Ο στόχος και των τεσσάρων υποψηφίων αλλά και των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία διαδικασία που δε θα θυμίζει σε τίποτα το άνευρο debate που διεξήχθη το 2022 μεταξύ των τότε υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Εξ΄ όσων φαίνεται μέχρι στιγμής και οι 4 υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν σε αδρές γραμμές τόσο για το πλαίσιο όσο και για τους όρους της τηλεμαχίας που θα διεξαχθεί με φόντο τις διπλές, εσωτερικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Τον χορό άνοιξε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος ζήτησε δύο τηλεμαχίες, μία στα τέλη Ιουλίου και μία στα τέλη Αυγούστου.
Φυσικά, το διάστημα του καλοκαιριού θεωρείται νεκρό διάστημα και δεν προσφέρεται για μία διαδικασία που τα στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξούν να ανοίξουν όχι μόνο στην βάση του κόμματος, αλλά και στην κοινωνία εν γένει.
Από την πλευρά της, η Έφη Αχτσιόγλου δύσκολα θα συμφωνήσει σε δύο τηλεμαχίες, καθώς έχει δρομολογήσει περιοδείες αρχής γενομένης από την γεννέτειρά της στη Βόρεια Ελλάδα.
Άλλωστε, σε σημερινή (19/7) τηλεοπτική της συνέντευξη, ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο διεξαγωγής τηλεμαχίας απάντησε θετικά, αλλά διευκρίνισε πως αυτό δεν γίνεται εν μέσω καταστροφικών πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια.
Πάντως ο στόχος και των τεσσάρων υποψηφίων αλλά και των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία διαδικασία που δε θα θυμίζει σε τίποτα το άνευρο debate που διεξήχθη το 2022 μεταξύ των τότε υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Για το λόγο αυτό, πληροφορίες που έρχονται τουλάχιστον από τα τρία στρατόπεδα (Παππάς, Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος) κάνουν λόγο για μία διαδικασία χωρίς τους χρονικούς περιορισμούς μίας τυπικής προεκλογικής τηλεμαχίας, καθώς και για μία κουβέντα που θα πρέπει να αναδείξει «βαθιά πολιτικά» ζητήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida, η κρατική τηλεόραση έχει ήδη προτείνει στην Κουμουνδούρου την φιλοξενία του debate μεταξύ των τεσσάρων.

Σ. Φάμελλος: Άμεσες δράσεις σε τρεις άξονες

Πέραν της εσωτερικής διαδικασίας για την ηγεσία, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται και σε ρυθμούς κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης με τον προσωρινό Πρόεδρο της ΚΟ να επισκέπτεται πληγείσες περιοχές στον Δήμο Σαρωνίδας.
Σε σχετική του δήλωση κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σαρωνίδα ο κ. Φάμελλος ανέφερε: «Βρεθήκαμε σήμερα εδώ για να δούμε το αποτύπωμα της προχθεσινής πυρκαγιάς, συναντηθήκαμε με τον δήμαρχο και κάναμε μια πρώτη συζήτηση και για το μέγεθος του προβλήματος, της ζημιάς δηλαδή που έχει επέλθει, αλλά κυρίως πλέον για το σημαντικό έργο της αποτύπωσης, της αποκατάστασης και της αποζημίωσης. Υπάρχουν τρεις σημαντικοί πυλώνες τους οποίους πρέπει η πολιτεία να στηρίξει την τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Το πρώτο έχει να κάνει με τις ζημιές στην οικοσκευή ,στην κατοικία και στην επαγγελματική στέγη όπου θα πρέπει να οργανωθούν τα συνεργεία και να προχωρήσουν στην καταγραφή , με τον συντονισμό και της πολιτικής προστασίας και του υπουργείου Εσωτερικών. Ταυτόχρονα υπάρχουν και κάποιες αποζημιώσεις/ θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους
Το δεύτερο έχει να κάνει με το φυσικό περιβάλλον. Θα πρέπει να γίνει μια άμεση οριοθέτηση των καμένων εκτάσεων, να κηρυχθούν αναδασωτέες, να προχωρήσουν με βάση συγκεκριμένο προϋπολογισμό, που υπήρχε από τη περίοδο κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τα έργα και οι μελέτες για τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, για να προετοιμαστούμε και για ένα πιθανό άλλο φυσικό φαινόμενο και βέβαια να προχωρήσουμε στη διαδικασία αναδάσωσης.
Και το τρίτο είναι οι υποδομές κοινής ωφέλειας. Υπάρχουν ακόμη ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ηλεκτροδότηση, τα δίκτυα ηλεκτρισμού, την ύδρευση, τις βασικές παροχές που είναι απαραίτητες και για την κοινωνία και για την οικονομία. Προέχει η αποκατάσταση της κοινωνικής και οικονομικής λειτουργίας.
Σε δεύτερο χρόνο θα συζητήσουμε αρκετά για την πρόληψη και τη πυρόσβεση. Σήμερα πρέπει να στηρίξουμε το έργο της αποκατάστασης και της υποστήριξης της κοινωνίας και των δήμων και νομίζω ότι αυτή ήταν η προτεραιότητά μας για τη σημερινή μας παρουσία. Και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο αλλά και στην καθημερινή πολιτική λειτουργία, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα είναι δίπλα στο έργο της αποκατάστασης.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης