Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ίντριγκες, κόντρες και «αδειάσματα» για τα γαλάζια παιδιά της αυτοδιοίκησης – Όλο το πλούσιο παρασκήνιο από το ΒΝ

Ίντριγκες, κόντρες και «αδειάσματα» για τα γαλάζια παιδιά της αυτοδιοίκησης – Όλο το πλούσιο παρασκήνιο από το ΒΝ
Αν βρεθεί ένας σοβαρός παίχτης, ο Μπακογιάννης θα χάσει την Αθήνα... η 4ετία Μπακογιάννη αποδείχθηκε τραγική μετριότητα
Μεγάλο παρασκήνιο υπάρχει γύρω από τις γαλάζιες υποψηφιότητες για τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το «νταβατζιλίκι» Σαμαρά στην Πελοπόννησο

Ξεκινάμε από την Πελοπόννησο και την πίεση του Αντώνη Σαμαρά να διώξει τον Παναγιώτη Νίκα, μέχρι πρότινος περιφερειάρχη, και να τοποθετήσει πρόσωπο του δικού του κύκλου, το Δημήτρη Πτωχό.
Ο Παναγιώτης Νίκας δεν είναι ένα τυχαίο στέλεχος, ήταν αυτός που πρώτος είχε βάλει την υπογραφή του για την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2016 στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Και τώρα του το ξεπληρώνουν βγάζοντάς τον από την Περιφέρεια με το έτσι θέλω.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να μην χαλάσει το χατίρι από τον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να τον έχει «ήρεμο» στα μεγάλα θέματα που έρχονται (ελληνοτουρκικά, ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ κ.α) έβγαλε έναν στενό υποστηρικτή του και έβαλε τον Δημήτρη Πτωχό.

Δυσαρέσκεια για Πατούλη και τις πυρκαγιές

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάποιοι στη ΝΔ εκφράσανε μία δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Γιώργου Πατούλη παρόλο που είναι πολύ δυνατός και δεν θα χάσει τις εκλογές. Η ανοργανωσία της περιφέρειας σε σχέση με τις πυρκαγιές είναι γεγονός, ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός καταγγέλλει ότι η περιφέρεια ξεκίνησε διαγωνισμό για πυροπροστασία στις 20 Ιουλίου, δηλαδή σήμερα. Κάποιοι, επίσης, θυμηθήκανε και την τραγική ανεπάρκεια που έδειξε η Περιφέρεια Αττικής την εποχή που χιόνια έκλεισαν την Αττική οδό και βασικούς δρόμους. Τότε δεν είχε μοιραστεί το αλάτι και τα εκχιονιστικά παρέμειναν στο παρκινγκ της Περιφέρειας. Η επικοινωνιακή εικόνα, όμως, του Γ.Πατούλη παρά τα μεγάλα λάθη δεν έχει τρωθεί.

Αν βρεθεί ένας σοβαρός παίχτης, ο Μπακογιάννης θα χάσει την Αθήνα

Πάμε τώρα στον δήμο της Αθήνας.
Όπως γνωρίζουν οι συνδαιτημόνες του Μαξίμου, η στήριξη στον Μπακογιάννη είναι εκ των ων ουκ άνευ.
Θα δινόταν παρόλο που ο δήμαρχος Αθηναίων έχει δυσαρεστήσει αρκετό κόσμο με τις επιλογές του και τις σπατάλες του.
Στο Κέντρο της Αθήνας στα 4 χρόνια επικράτησε χάος στις μετακινήσεις του κόσμου και οι επαγγελματίες του κέντρου με τα απανωτά έργα έχασαν σταθερή πελατεία.
Παράλληλα, η κατάσταση στο κέντρο δεν βελτιώθηκε.
Από την μία η εγκληματικότητα και από την άλλη ένα απέραντο εργοτάξιο, με φοίνικες που ακριβοπληρώθηκαν και τελικά κατέληξαν στα σκουπίδια…
Πεταμένα λεφτά. Όλα αυτά δεν αρέσουν στη ΝΔ.
Και η αλήθεια είναι ότι φοβάται πολύ μην τυχόν υπάρξει μία σοβαρή υποψηφιότητα από το ΠΑΣΟΚ που θα τη στηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ και κοντράρει στα ίσια τον Μπακογιάννη. Και όπως λέει το ρεπορτάζ μία τέτοια υποψηφιότητα είναι στα χαρτιά.

Το παρασκήνιο στον Πειραιά και πως τα βρήκε η ΝΔ με το σύστημα Μώραλη-Μαρινάκη

Στο δήμο Πειραιά η ΝΔ ήθελε να διεκδικήσει το δήμο από τον Γιάννη Μώραλη που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και εκφράζει τα συμφέροντα του εφοπλιστή Μαρινάκη στον Πειραιά.
Σύμφωνα με πηγές του ΒΝ, όταν αποφασίστηκε η κάθοδος του Χρήστου Μπουτσικάκη στον Πειραιά με την στήριξη της ΝΔ, το ευρύτερο σύστημα Μώραλη χτυπούσε τον Κ. Μητσοτάκη για την υπόθεση των υποκλοπών και έτσι η Πειραιώς ήθελε να απαντήσει.
Τώρα, όμως, που το θέμα των υποκλοπών έχει τελειώσει από την ατζέντα, η Πειραιώς άφησε την επιλογή ενός ξεχωριστού υποψήφιου στον Πειραιά και αναγκάστηκε να συμφωνήσει με την στήριξη του εκλεκτού του εφοπλιστή Μαρινάκη.

Οι κρητικές κολεγιές του Μητσοτάκη

Στην Κρήτη η ΝΔ έδωσε στήριξη στον περιεφερειάρχη προεχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, για την ακρίβεια είναι κολλητός του Γιώργου Παπανδρέου, Σταύρο Αρναουτάκη.
Ο Στ. Αρναουτάκης είχε παλιά στήριξη και από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ήθελαν να τον χρησιμοποιήσουν για να αναβαθμίσουν συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν το πήρε χαμπάρι αυτό ο Αρναουτάκης, έθεσε στο περιθώριο τα στελέχη αυτά και ανοίχτηκε στην ΝΔ.
Μάλιστα, προσέφερε μεγάλη βοήθεια και στη ΝΔ αφού έχει ένα φανατικό κοινό στην Κρήτη. Βγαίνει από τότε που υπήρχε ο θεσμός του νομάρχη…
Πριν ένα χρόνο περίπου όταν ο Μητσοτάκης προχωρούσε τον ΒΟΑΚ εκθείασε δημοσίως τον Στ. Αρναουτάκη και σε ένα γεύμα που είχαν οι δύο άνδρες έπεσε η υπόσχεση για αλληλοστήριξη.
Στην Κρήτη επίσης θα τέβει στο δήμο Ηρακλείου ο Μιχάλης Καραμαλάκης, πρώην γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης και πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ. Πρόσωπο απόλυτα συνυφασμένο με τον πρωθυπουργό, έχει πάρει μεγάλες εξουσίες.

Ποιος θα πάρει τον… Μουντζούρη;

Στο Βόρειο Αιγαίο, η ΝΔ έψαχνε απεγνωσμένα έναν δικό της υποψήφιο.
Η ΝΔ είχε ένα πολύ καλό ποσοστό γύρω στο 40% στις εθνικές εκλογές στο Βόρειο Αιγαίο και την έπαιρνε να έχει έναν δικό της υποψήφιο. Έτσι αποφάσισε να στηρίξει τον Αλκιβιάδη Στεφανή ο οποίος έχει μία πολύ καλή σχέση με τον πρωθυπουργό.
Όμως, να πούμε το 2019 η εκλεκτή της ΝΔ Χριστιάνα Καλογήρου έχασε από τον Κωνσταντίνο Μουτζούρη παρόλο που στον πρώτο γύρο ήταν πρώτη. Τώρα η ΝΔ χρειάζεται ένα καλύτερο όνομα. Δεν πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο Στεφανής.
Ο Μουτζούρης πρωτοστάτησε στους αγώνες για να μην γίνουν hot spot μεταναστών στη Λέσβο.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης