Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Θέλουμε να εκφράσουμε τον κόσμο από τα Αριστερά μέχρι το προοδευτικό Κέντρο

Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Θέλουμε να εκφράσουμε τον κόσμο από τα Αριστερά μέχρι το προοδευτικό Κέντρο
Προτείνω δύο τηλεοπτικές συναντήσεις με τους άλλους διεκδικητές της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ο κ.Παππάς
Σχετικά Άρθρα
Θέλουμε να εκφράσουμε τον κόσμο από τα Αριστερά μέχρι το προοδευτικό Κέντρο υποστήριξε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος πρότεινε να γίνουν δύο τηλεοπτικές συναντήσεις των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Παππάς αναφέρθηκε στην Κεντρική Επιτροπή και στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος, επισημαίνοντας πως δεν θα είναι καθόλου εύκολο να γίνουν οι τυπικές διαδικασίες μια και ο κόσμος δεν θα μπορεί να συγκεντρωθεί εύκολα, να συζητήσει και να αντιπαραβάλλει απόψεις, τουλάχιστον το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου.
«Άρα θα έλεγα ότι θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτές τις μέρες, δηλαδή τις αμέσως επόμενες μέρες να γίνει μια τηλεοπτική συνάντηση» υποστήριξε ο κ.Παππάς, επισημαίνοντας πως μέχρι στιγμής υπάρχει άριστο πολιτικό κλίμα και ήπιοι τόνοι.
«Είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι περάσαμε όλοι μας ως συλλογική ηγεσία ένα τεστ μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα που ήταν ένα πραγματικά αρνητικό γεγονός.
Δεν ήταν ένα θετικό σοκ διότι άκουσα και κάτι τέτοιο.
Είναι κάτι με το οποίο διαφωνώ βαθιά.
Άρα, νομίζω ότι πρέπει αυτές τις μέρες να τις αξιοποιήσουμε.
Να κάνουμε δηλαδή μία τηλεοπτική συνάντηση μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Προτείνω δύο τηλεοπτικές συναντήσεις με τους άλλους διεκδικητές, μία τον Ιούλιο και μία τον Αύγουστο» υποστήριξε ο κ.Παππάς προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «ο δρόμος προς την εξουσία δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα».

Κοντοσταθήκαμε το 2019

Όσον αφορά τα λάθη που έγιναν και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μια βαριά ήττα ο κ.Παππάς δήλωσε ότι τα μέλη του κόμματος θα πρέπει να υπερασπιστούν «μία πορεία η οποία ξεκίνησε μία δεκαετία πριν, μας έκανε μεγάλο κόμμα αλλά μετά από το ’19 κοντόσταθήκαμε».
«Θεωρώ ότι κάναμε λάθη και βάλαμε φρένο σε μία στρατηγική την οποία είχαμε με συνέπεια οικοδομήσει.
Δεν αξιοποιήσαμε επαρκώς το “δάνειο” που μας είχε δώσει ο λαός το 2019, όταν με την ψήφο του μας είχε φέρει στο 32%.
Θα πρέπει να κάνουμε έναν τεράστιο αγώνα για να επαναφέρουμε αυτό που και οι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και οι δημοσιογράφοι όταν συζητάμε το χαρακτηρίζουμε ως μετριοπαθείς ψηφοφόρους, κεντρώοι, κεντροαριστεροί που ήταν κομμάτι όλου του εκλογικού σώματος.
Το μέγιστο που μπορούμε να πετύχουμε είναι η ενότητα με το εκλογικό σώμα.
Αυτή την ενότητα πρέπει να αποκαταστήσουμε και να την αποκαταστήσουμε με όλο τον πλουραλισμό των απόψεων που πρέπει να εκφράσουμε» σημείωσε ο κ.Παππάς.

Σαφές το στίγμα

«Η διακήρυξη μας νομίζω είναι πάρα πολύ σαφής.
Δεν είναι καθόλου θολή.
Θέλουμε να εκφράσουμε τον κόσμο από την Αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.
Και αυτό όχι με όρους απεύθυνσης.
Πολίτες του προοδευτικού κέντρου που είναι με το ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως από το 2012, δεν είναι απλώς πελάτες του κόμματος που έρχονται και δίνουν την ψήφο τους.
Είναι οργανικό στοιχείο της ταυτότητάς μας» είπε ο κ.Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης