Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποκτά ρεύμα νίκης η Έφη Αχτσιόγλου – Οι παλινωδίες της κυβέρνησης χρειάζονται αντιπολίτευση για να γίνουν φθορά

Αποκτά ρεύμα νίκης η Έφη Αχτσιόγλου – Οι παλινωδίες της κυβέρνησης χρειάζονται αντιπολίτευση για να γίνουν φθορά
Οι περιπτώσεις Στέφανου Τζουμάκα και Παύλου Πολάκη δεν θεωρούνται πολύ δυνατές
Αρχίζουν και ομαδοποιούνται οι υποστηρικτές των υποψηφίων για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Έφη Αχτσιόγλου εξακολουθεί να έχει ένα μεγάλο ρεύμα υπέρ της και θα είναι η νικήτρια των εσωκομματικών εκλογών αφού υπερέχει των μέχρι τώρα ανταγωνιστών της.
Την Εφη Αχτσιόγλου εώς τώρα στηρίζουν οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Έλενα Ακρίτα, Γιάννης Μαντζουράνης, Θεανώ Φωτίου, Νίκος Βούτσης, Νίκος Μπίστης, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Κατερίνα Παπανάτσιου, Διάνα Βουτυράκου, Λούκα Κατσέλη, Σοφία Πανδή, Σταύρος Αραχωβίτης, Γιώργος Καραμέρος, Μαριλένα Κοππά κ.ά.

Οι υποστηρικτές του Παππά

Τον κ. Παππά φαίνεται πως στηρίζουν οι Άγγελος Τόλκας, Ρένα Δούρου, Γιώργος Τσίπρας, Τρύφων Αλεξιάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ραλλία Χρηστίδου, Παύλος Πολάκης, Θάνος Μωραΐτης, Χρήστος Γιαννούλης, Γιάννης Μουζάλας, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Μάγκυ Δούση κ.ά.Η κίνηση του Νίκου Παππά να υπερψηφίσει την πρόταση για μετάθεση της εκλογής προέδρου για το Νοέμβριο κρίνεται και ως κλείσιμο του ματιού στον κ. Τεμπονέρα, ο οποίος την είχε υποστηρίξει πρώτος. Πάντως, οι κύκλοι Παππά λένε ότι αναμένεται να έχει και άλλη στήριξη από τα προεδρικά στελέχη (Κίνηση Μελών).
Τον κ. Τσακαλώτο στηρίζουν οι Χάρης Μαμουλάκης, Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Σταθάκης, Νίκος Μανιός, Αννέτα Καββαδία, Δημήτρης Βίτσας, Πάνος Λάμπρου, Ανδρέας Ξανθός, Ειρήνη Αγαθοπούλου κ.ά.Τα περισσότερα είναι στελέχη των αριστερών τάσεων της Ομπρέλας.

Χωρίς δυναμική οι περιπτώσεις Τζουμάκα-Πολάκη

Οι περιπτώσεις Στέφανου Τζουμάκα και Παύλου Πολάκη δεν θεωρούνται πολύ δυνατές.
Οι δύο άνδρες, παρόλο που έχουν μία δυνατή τοπική βάση, δεν μπορούν να δημιουργήσουν ρεύμα. Περισσότερο είναι υποψηφιότητας για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα μπορούν να κατέλθουν και άλλα πρόσωπα από άλλες τάσεις του κόμματος. Εν τέλει, όμως, δεν έχει μεγάλες πιθανότητες να μπει στον δεύτερο γύρο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αφού η υποψηφιότητά του στηρίζεται όχι σε τόσο διάσημα και δημοφιλή πρόσωπα, ενώ έχει αντιπάθειες από αρκετές τάσεις. Το πιθανότερο, όμως, είναι εν τέλει να παρατήσει τον αγώνα όταν δει ότι δεν μπορεί να μπει στο δεύτερο γύρο.

Κερδίζει έδαφος η Αχτσιόγλου

Όμως, είναι ξεκάθαρο ότι όσο περνάει ο καιρός, η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου κερδίζει έδαφος στην βάση αλλά και στην συνείδηση του κόσμου. Δεν είναι και λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι εν τέλει και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θα προτιμούσε την Έφη Αχτσιόγλου για την αρχηγία του κόμματος καθώς βλέπουμε πολλούς από τους θερμούς υποστηρικτές του Α.Τσίπρα να πηγαίνουν σε εκείνην. Πάντως, ο κ. Τσίπρας δεν θα ήθελε το κόμμα να πάει στα χέρια του πρώην φίλου του Νίκου Παππά, με τον οποίο, πλέον, έχουν τυπικές σχέσεις παρόλο που κάποτε ήταν κολλητοί.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρειάζεται αντιπολίτευση

Η δημιουργία μίας δυναμικής αντιπολίτευσης απέναντι στη κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πλέον αίτημα της κοινωνίας.
Μόλις χθες πολλοί συνειδητοποίησαν ότι αυτά που έλεγε ο κ. Μητσοτάκης για το σύγχρονο κράτος και την ετοιμότητα των υπηρεσιών απέναντι στις καιρικές συνθήκες και τις κρίσεις ήταν άλλο ένα φληνάφημα. Υπάρχουν χιλιάδες διαμαρτυρίες για τραγικές καθυστερήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων στις περιοχές που έχουμε τα μέτωπα των πυρκαγιών. Υπάρχουν χιλιάδες διαμαρτυρίες για τον τρόπο που έγιναν οι εκκενώσεις σπιτιών και περιοχών.
Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει κάνει αρκετά λάθη (πρωτοβολία Φλωρίδη για τραπεζίτες, πανεπιστημιακή αστυνομία, έφιππη αστυνομία) ενώ ανοίγει ατζέντες που έχουν μεγάλο πολιτικό κόστος όπως τα ελληνοτουρκικά και οι γάμοι των ΛΟΑΤΚΙ. Αν υπάρξει δυναμική αντιπολίτευση, αυτό θα μεταφραστεί και σε φθορά για την κυβέρνηση διότι μέχρι τώρα αντιπολίτευση κάνει η ίδια η ΝΔ στην κυβέρνηση…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης