Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης για φωτιές: Μέλημά μας η ανθρώπινη ζωή - Θα δοθούν αποζημιώσεις

Μητσοτάκης για φωτιές: Μέλημά μας η ανθρώπινη ζωή - Θα δοθούν αποζημιώσεις
Ο κρατικός μηχανισμός, αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών, θα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να καταγράψει τις ζημιές, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Διαβεβαίωση προς όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έπαθαν ζημιές από τις πυρκαγιές, ότι ο κρατικός μηχανισμός, αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών, θα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να καταγράψει τις ζημιές, ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα, έδωσε ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα, ανέφερε ότι ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο που μπορεί, για να ανταποκριθεί με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και να περιορίσει αυτές τις μεγάλες πυρκαγιές, ζητώντας από τους συμπολίτες μας να υπακούουν στις οδηγίες της πολιτικής προστασίας.
"Στις Βρυξέλλες που βρίσκομαι για τη Σύνοδο Κορυφής ενημερώνομαι συνέχεια για την εξέλιξη των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική, στη Βοιωτία και στην Κορινθία.
Οι επιστήμονες μας είχαν προειδοποιήσει ότι οι ημέρες αυτές θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες, λόγω του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο το οποίο μπορεί, για να ανταποκριθεί με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και να περιορίσει αυτές τις μεγάλες πυρκαγιές.
Θέλω να ζητήσω από τους συμπολίτες μας να υπακούουν στις οδηγίες της πολιτικής προστασίας.
Το πρώτο μας μέλημα πάντα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Ακολουθεί η προστασία της περιουσίας και του φυσικού μας περιβάλλοντος, για αυτό είναι και είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εκκενώσεις που διατάσσονται από την πολιτική προστασία να υλοποιούνται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
"Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έπαθαν ζημιές από τις πυρκαγιές αυτές ότι ο κρατικός μηχανισμός, αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών, θα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να καταγράψει τις ζημιές, ώστε να μπορέσουν οι συμπολίτες μας αυτοί να αποζημιωθούν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.
Σήμερα ήταν η πρώτη ουσιαστικά δύσκολη ημέρα του φετινού καλοκαιριού. Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες. Φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε. Είναι και αυτό ένα από τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης που βιώνουμε με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση. Το στοίχημα μας είναι πώς θα μπορούμε να τις περιορίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, έτσι ώστε οι ζημιές τις οποίες θα υποστούμε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης