Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Κανείς δεν περίμενε την παραίτηση Τσίπρα ούτε το εκλογικό αποτέλεσμα

Φάμελλος: Κανείς δεν περίμενε την παραίτηση Τσίπρα ούτε το εκλογικό αποτέλεσμα
Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τη διεξαγωγή συνεδρίου στις 3 Σεπτεμβρίου και εκλογές στις 10 και 16 του ίδιου μήνα
Σχετικά Άρθρα
Στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στον απόηχο της συνεδρίασης της ΚΕ όπου εγκρίθηκε η πρόταση, που εισηγήθηκε η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγγου, για τη διεξαγωγή συνεδρίου στις 3 Σεπτεμβρίου και «προεδρικές» κάλπες 10 και 16 του ίδιου μήνα.
Ο κ. Φάμελλος αναγνώρισε ότι το καλοκαίρι είναι δύσκολο για τις κομματικές διεργασίες και πρόσθεσε πως «ήμασταν ανέτοιμοι. Κανείς δεν περίμενε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ούτε το εκλογικό αποτέλεσμα».
Για τις δύο προτάσεις που υπήρχαν στο κόμμα είπε πως βρέθηκε η χρυσή τομή, ενώ σημείωσε πως δεν μπορείς να αφήσεις το κόμμα χωρίς πολιτική ηγεσία.
Ο κ. Φάμελλος αναγνώρισε πως «φάνηκε ότι είχαμε μεγάλο πρόβλημα ως κόμμα. Είχαμε έναν σημαντικό ηγέτη, που ελπίζω να μην χαθεί για την πολιτική και την Αριστερά. Αλλά ο ίδιος επέλεξε να κάνει μια τομή και να πει ότι έχει στοχευτεί στο πρόσωπό μου ένα μεγάλο βάρος, αφήνω χώρο για να δημιουργηθεί το καινούριο».
Ο κ. Φάμελλος συνέχισε λέγοντας: «Να παραδεχτούμε ότι υπήρχε έλλειμμα εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ; Υπήρχε. Αυτό δημιουργήθηκε από μια πολύ καλά στημένη προπαγάνδα, υπάρχει ευθύνη όλων των κομμάτων».
Σε ερώτηση αν φταίνε οι άλλοι ο κ. Φάμελλος απάντησε: «Εμείς φταίμε»

Οι τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στις τάσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η εσωκομματική δημοκρατία και η έκφρασή της σε εμάς δημιούργησε τόσες φωνές που περιόρισε το δικαίωμα της κοινωνίας να ζει καλύτερα».
Εξηγώντας πρόσθεσε ότι «αντί να μιλήσουμε καθαρά στην κοινωνία ασχολούμασταν με την προσωπική μας άποψη. Οι τάσεις έτσι όπως λειτούργησαν δεν βοήθησαν στο αποτέλεσμα»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης