Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Μπηχτή Πολάκη στον Τσακαλώτο - «Θολούρες, δηθενιές και υποτιθέμενη αστικη αυτοπεποίθηση»

ΣΥΡΙΖΑ: Μπηχτή Πολάκη στον Τσακαλώτο - «Θολούρες, δηθενιές και υποτιθέμενη αστικη αυτοπεποίθηση»
«Θολούρες, δηθενιές και υποτιθέμενη αστικη αυτοπεποίθηση» έγραψε σκωπτικά ο Παύλος Πολάκης για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του δεύτερου
Δεν άργησαν να πέσουν τα πρώτα πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον Παύλο Πολάκη να επιτίθεται στον άλλοτε Υπουργό Οικονομικών με ειρωνία που μόνο σε ... σύντροφο δεν παραπέμπει.
Ο άλλοτε αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέβασε μια φαινομενικά «άσχετη» ανάρτηση, από μια «δικαστική μάχη» που έδωσε από το υπουργείο Υγείας για να «διώξει 77 εργολάβους από τα Νοσοκομεία» και όπως σχολίασε χαρακτηριστικά: «Είδα αυτό και συγκινήθηκα. Γιατί αυτά μετράνε πιο πολύ απ όλα. Να αλλάζεις τη ζωη των σκληρά εργαζομενων, των από κάτω, προς το καλύτερο. Με απόφαση, επιμονή και σύγκρουση με τη διαπλοκή. Να σου ρίχνει το ΣΤΕ τον πρώτο νόμο και να ΞΑΝΑΝΟΜΟΘΕΤΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ και να φεύγουν οι εργολάβοι από 77 νοσοκομεία! Όχι με θολούρες, με δηθενιες και υποτιθέμενη «αστικη αυτοπεποίθηση».

H φράση που επέλεξε ο Παύλος Πολάκης στην συγκεκριμένη ανάρτηση δεν είναι διόλου τυχαία, αφού σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα, είχε αναφέρει ως μειονέκτημά του ότι «έχει μια ανασφάλεια που δεν δικαιολογείται».

Ειδικότερα, στο ερώτημα αν τον επηρέασε, τον ίδιο, η αίγλη της εξουσίας όσο ήταν υπουργός, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε τότε: «Με επηρέασε λιγότερο από άλλους. Δεν σημαίνει ότι είμαι καλύτερος άνθρωπος, αλλά αν έχεις πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500, σε ένα κολέγιο στην Οξφόρδη που ιδρύθηκε το 1341 δεν έχεις ανασφάλεια. Έχεις μια αστική αυτοπεποίθηση. Δεν το λέω με υπεροψία. Το αντίθετο. Η Αριστερά θα ήθελε όλοι οι άνθρωποι να έχουν αυτοπεποίθηση και τα εφόδια για να την αποκτήσουν».
Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης είχε επιτεθεί εκ νέου στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, κάνοντας του κριτική για την οικονομική πολιτική της περιόδου 2015-2019 και την εξοικονόμηση 37 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία.
Ο κ. Πολάκης, καθότι στέλεχος των «προεδρικών» αναμένεται να στηρίξει τη διαφαινόμενη υποψηφιότητα του Νίκου Παππά, είτε να κατέλθει ο ίδιος, προκειμένου να διεκδικήσει την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης