Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Να γίνει υπόθεση της κοινωνίας η ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Σβίγκου: Να γίνει υπόθεση της κοινωνίας η ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
O ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, μια δύναμη της κυβερνώσας Αριστεράς, είπε η Ράνια Σβίγκου
«Με την ανάδειξη του νέου προέδρου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα βγει πιο ισχυρός» υποστήριξε σε δηλώσεις της η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου και πρόσθεσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει ο εγγυητής της ενότητας και της προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, ο ρόλος του θα είναι καθοριστικός και την επόμενη περίοδο, και θα συμβάλει και ο ίδιος, ώστε το κόμμα μας να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο συντεταγμένα».
Επίσης ανέφερε ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να βρει ενδιαφέρουσα αυτή τη διαδικασία, να προσέλθει στις κάλπες, να συζητήσει για τις διαφορετικές υποψηφιότητες», συμπληρώνοντας ότι «μέχρι στιγμής ο διάλογος αυτός προσελκύει το ενδιαφέρον των μελών».
Αναφορικά με τη νέα εποχή για το κόμμα, υπογράμμισε ότι «όσοι θεωρούσαν ότι θα βγούνε τα μαχαίρια, ή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αρχίσει να πυροβολεί τα πόδια του, έχουν ήδη διαψευστεί», τονίζοντας ότι «την επόμενη περίοδο θα πρέπει να συζητήσουμε, μαζί με την κοινωνία, και να υπερβούμε τις αδυναμίες, τις παθογένειές μας».
Σχετικά με τον αριθμό των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Ράνια Σβίγκου επισήμανε ότι «οι πολλές υποψηφιότητες σε ένα κόμμα, δείχνουν υγεία, δείχνουν ένα ζωντανό πολιτικό οργανισμό, ο οποίος συζητάει». Στη συνέχεια, τόνισε ότι «θέλουμε μια διαδικασία στην οποία θα κατατεθούν από τους υποψήφιους και τις υποψήφιες για την προεδρία, όχι μόνο στα μέλη του κόμματος, αλλά και στην κοινωνία, πολιτικά προγράμματα και πολιτικές θέσεις». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο κάθε υποψήφιος πρόεδρος θα καταθέσει τη δική του πλατφόρμα, τα μέλη του κόμματος θα δούνε όλες τις θέσεις των υποψήφιων αρχηγών, θα κρίνουν τις διαφορετικές απόψεις, και την επόμενη μέρα όλοι συντεταγμένα θα σταθούμε στο πλευρό του νέου προέδρου».
Καταλήγοντας, η Ράνια Σβίγκου ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, μια δύναμη της κυβερνώσας Αριστεράς, δεν είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας, ή μια συμπληρωματική δύναμη στην κυβέρνηση», κι από τη θέση αυτή «θα κάνουμε εκείνη την αντιπολίτευση η οποία θα επιβεβαιώνει αυτό το οποίο προσδοκούν οι αριστεροί και οι προοδευτικοί πολίτες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης