Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Περιμένουμε περισσότερα από τις ακτοπλοϊκές για τα εισιτήρια

Βαρβιτσιώτης: Περιμένουμε περισσότερα από τις ακτοπλοϊκές για τα εισιτήρια
Εντός της ημέρας θα ανακοινώσουν εκπτώσεις και άλλες εταιρείες είπε ο υπουργός Ναυτιλίας
Περιμένουμε περισσότερα από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναφερόμενος στις μειώσεις των εισιτηρίων των ακτοπλοϊκών, τονίζοντας ότι μέσα στην ημέρα θα ανακοινώσουν κι άλλες εταιρείες τις εκπτώσεις τους.
«Περιμένουμε ακόμα περισσότερα και περιμένουμε και από τις υπόλοιπες ακτοπλοϊκές εταιρείες μέσα στην ημέρα και αύριο να ανακοινώσουν το υπόλοιπο πακέτο των εκπτώσεων, ώστε τουλάχιστον να καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος της επιβατικής κίνησης του Ιουλίου και του Αυγούστου, δηλαδή του χρόνου στον οποίο η πλειοψηφία των Ελλήνων των ελληνικών οικογενειών αποφασίζει να πάει τις καλοκαιρινές της διακοπές» είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως υπήρξαν εταιρείες που έκαναν όντως προσφορές για οικογένειες και πολυμελείς παρέες αλλά και άλλες, που με μικροπροσφορές θεωρούν πως «περνάνε τον πήχη των προσδοκιών», αλλά «δεν θεωρώ ότι το κάνουν».
«Αυτές δεν είναι ούτε μέσα στο πνεύμα όσων ζήτησε η κυβέρνηση, ούτε σε όσα χρειάζεται η κοινωνία» υποστήριξε ο κ.Βαρβιτσιώτης.
Όπως είπε, σίγουρα υπάρχει ελεύθερος ανταγωνισμός και κάθε εταιρεία έχει τη δική της εμπορική πολιτική, αλλά η κυβέρνηση μπόρεσε με τη σειρά της να επισημάνει σε αυτές της εταιρείες πως τα πακέτα που παρέχουν δεν είναι αντίστοιχα με την τιμή των καυσίμων και τις ανάγκες της κοινωνίας.
«Μην ξεχνάτε ότι ο μεγάλος όγκος των επιβατών της ακτοπλοΐας είναι οι Έλληνες επιβάτες.
Επειδή λοιπόν, δεν έχει ο υπουργός Ναυτιλίας στη διάθεσή του από το νόμο καμία αγορανομική διάταξη που να επιβάλει τιμολόγιο – πλην των γραμμών που επιδοτεί το Υπουργείο Ναυτιλίας ή αποκλειστικής απασχόλησης – δεν μπορούσαμε να κάνουμε άλλες παρεμβάσεις πέρα από την πίεση την οποία ασκήσαμε και η οποία απέδωσε.
Έχουμε σημαντικά εκπτωτικά πακέτα σε σχέση με το τι υπήρχε μια βδομάδα πριν και αυτό δίνει την ευκαιρία στη μέση ελληνική οικογένεια να ταξιδέψει με χαμηλότερο κόστος από ότι προϋπολογίζεται», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης