Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποστολάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Καλή η εικόνα Μητσοτάκη – Erdogan, καλή η προοπτική αλλά η Τουρκία παίρνει τα F-16

Αποστολάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Καλή η εικόνα Μητσοτάκη – Erdogan, καλή η προοπτική αλλά η Τουρκία παίρνει τα F-16
Οι ΗΠΑ για γεωπολιτικούς λόγους θέλουν να δώσουν τα F-16 στην Τουρκία υποστήριξε ο κ.Αποστολάκης
Για καλή εικόνα, καλό κλίμα και για μια προοπτική ηρεμίας μόνο που η Τουρκία εξασφάλισε τα F-16 έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης σχολιάζοντας τη συνάντηση Μητσοτάκη – Erdogan στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
«Δεν βγήκε βέβαια τίποτα ουσιαστικό πέρα από το γεγονός ότι είδαμε ότι η Τουρκία εξασφάλισε την προμήθεια των F-16.
Οι ΗΠΑ για γεωπολιτικούς λόγους, θέλουν να δώσουν τα F-16.
Ο Biden λοιπόν το υποσχέθηκε και από εκεί και μετά, μένει να πειστεί το Κογκρέσο» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Αποστολάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι η Τουρκία θα τα πάρει τα μαχητικά
Αναφορικά με τις επιφυλάξεις που διατυπώνει ο Αμερικάνος γερουσιαστής, Robert Menendez και τους όρους που ζητά να συμπεριληφθούν στη συμφωνία, ο κ. Αποστολάκης διατύπωσε την άποψη ότι «δεν μπορούν να μπουν όροι».

Δεν θα δεχθεί όρους ο Erdogan

«Αγοράζει κάποιος πολεμικό υλικό, τι όρους να του βάλεις;
Πού θα το χρησιμοποιήσει;
Ειδικά η Τουρκία, η οποία όπου σταθεί και όπου βρεθεί εμφανίζεται να έχει μία εικόνα και προσπαθεί να δείξει ότι είναι μία περιφερειακή δύναμη που δεν δέχεται πιέσεις από κανέναν και δεν δέχεται όρους από κανέναν.
Στην προκειμένη περίπτωση ή τους τα δίνουν ή δεν τους τα δίνουν.
Οι όροι μπαίνουν για να πιέσουμε και να δούμε λίγο τις προθέσεις τους.
Ωστόσο δεν θεωρώ ότι έχει καμία ουσιαστική αξία αυτό γιατί δεν έχει ανταπόκριση» ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξει θέμα γραπτών όρων.
Αλλά και αν υπάρξει δεν ξέρω αν θα το δεχτεί ο Ερντογάν.
Είναι λίγο τραβηγμένο» υπογράμμισε ο κ.Αποστολάκης.

Μη αξιόπιστες οι διαβεβαιώσεις

Σχετικά με τη δήλωση Erdogan ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον της Ελλάδας, ο κ. Αποστολάκης σχολίασε πως δεν είναι αξιόπιστη, με την έννοια ότι αυτή την περίοδο και υπό το πνεύμα και της συνάντησης στο Βίλνιους «αυτό που πρέπει να κάνει ο Erdogan είναι να εμφανίζεται ήπιος, διαλλακτικός και με πρόθεση προς όλη την κοινή γνώμη ότι αυτός θέλει να βρει άκρη».
«Ήδη σήμερα, έβλεπα τις δηλώσεις του ότι εγώ είμαι εδώ, θέλω να κάνω φίλους.
Δεν έχω κανένα λόγο να κάνω εχθρούς, γιατί να είμαι με τους Έλληνες σε αντίθεση, δηλαδή ένα χαλί φιλίας το οποίο το έχει στρώσει και περνάμε όλοι από πάνω.
Δεν είναι κακό, σε καλή κατεύθυνση είναι.
Μακάρι να κρατήσει αρκετά και όσο πιο πολύ κρατήσει τόσο πιο πολύ καλά είναι, γιατί φτιάχνουν και οι προθέσεις του να κουβεντιάσουμε, να γίνουν πέντε πράγματα.
Ωστόσο μην πιστεύουμε ότι επειδή υπάρχει αυτό το κλίμα αυτή τη στιγμή, ότι έχουν ξεχάσει αυτά που διεκδικούν και αυτά που κατά καιρούς έχουν δηλώσει» συμπλήρωσε ο κ. Αποστολάκης, επισημαίνοντας ότι «δεν πρόκειται να μας δώσουν F-35 εάν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα με τα F-16 στην Τουρκία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης