Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ): Χίμαιρα η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ - Μόνη λύση η ειδική σχέση Τουρκίας - ΕΕ

Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ): Χίμαιρα η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ - Μόνη λύση η ειδική σχέση Τουρκίας - ΕΕ
Για «συγκρατημένη νέα αρχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης εφιστώντας, όμως, στον Πρωθυπουργό την προσοχή για «να μην ξαναδιαψευστεί»
«Η ύπαρξη ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σχολιάζοντας την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Recep Tayyip Erdogan.
Σε δημόσια δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις «πρέπει να βασίζονται στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την αποφυγή προκλήσεων εκ μέρους της Τουρκίας. Απαιτείται συνέπεια λόγων και πράξεων ώστε η συγκρατημένη νέα αρχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις για την οποία έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, να μην ξαναδιαψευστεί».
Επιπλέον ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «εξέλιξη που δεν είναι θετική την απόφαση των ΗΠΑ για εκσυγχρονισμό των 80 τουρκικών μαχητικών F-16 και πώληση 40 νέων αεροσκαφών» σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει «Χίμαιρα» την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας στην ΕΕ η οποία σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε, αποτελεί αρμοδιότητα της Ένωσης και όχι του ΝΑΤΟ.
Αναλυτικότερα επισήμανε ότι: «Οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας δεν μπορούν να καθορίζονται από το ΝΑΤΟ, αλλά μόνο από τα ευρωπαϊκά όργανα. Η ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας είναι μία χίμαιρα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για τη συνέχιση ενταξιακών διαπραγματεύσεων, που έχουν ήδη παγώσει λόγω των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό της χώρας. Μόνη λύση μία ειδική σχέση ΕΕ-Τουρκίας, που θα βασίζεται στην αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης και θα διασφαλίζει τον σεβασμό στα κυριαρχικά μας δικαιώματα με ένα αυτοματοποιημένο πλαίσιο κυρώσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης