Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκρέκας (υπουργός Ανάπτυξης): Δεν θα επιτρέψουμε αναίτιες ανατιμήσεις

Σκρέκας (υπουργός Ανάπτυξης): Δεν θα επιτρέψουμε αναίτιες ανατιμήσεις
Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Σκρέκας παρατήρησε πως "υπάρχει μείωση τιμών σε κάποια προϊόντα
Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για την ακρίβεια, εκτός από τους εκτενείς ελέγχους, το market pass, το "Καλάθι του Νοικοκυριού" και την πλατφόρμα e-katanalotis, θα εφαρμοστεί το πλαφόν κέρδους και σε άλλα προϊόντα, ενώ τα σούπερ μάρκετ θα πωλούν τα προϊόντα προσφορών και στα ηλεκτρονικά τους καταστήματα. Αυτά ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
"Προφανέστατα υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας στο ελληνικό νοικοκυριό και κατά βάση προέρχεται από τα εισαγόμενα προϊόντα", τόνισε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι, "τα μέτρα που λήφθηκαν έχουν αποτελέσματα και υιοθετήθηκαν και σε άλλες χώρες. Σε ένα βαθμό έχουμε ρίξει τον πληθωρισμό".
Ο κ. Σκρέκας παρατήρησε πως "υπάρχει μείωση τιμών σε κάποια προϊόντα, ενώ έχουμε κατηγορίες προϊόντων που έχουν σημάδια αποκλιμάκωσης, ωστόσο, σε άλλα προϊόντα είναι ψηλά ο πληθωρισμός".
Υπογράμμισε ότι θα εφαρμοστεί το πλαφόν κέρδους και σε άλλα προϊόντα και πως θα γίνουν επιστάμενοι έλεγχοι σε παραγωγούς και προμηθευτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης