Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκέρτσος για ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Θα δοθούν ελκυστικά πακέτα τιμών μέχρι το τέλος του καλοκαιριού στις δημοφιλείς γραμμές

Σκέρτσος για ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Θα δοθούν ελκυστικά πακέτα τιμών μέχρι το τέλος του καλοκαιριού στις δημοφιλείς γραμμές
«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει σημαντικό ζήτημα στο ύψος των τιμών των εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές. Υπάρχει μία αύξηση που φαίνεται να είναι κοντά στο 20%. Είναι 3 με 4 παράγοντες που διαμορφώνουν τα κόστη των ακτοπλοϊκών γραμμών, όπως τα κόστη των καυσίμων, οι αυξήσεις στα εργασιακά, τα κόστη στα ασφάλιστα των εταιρειών αυτών», ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος
Σχετικά Άρθρα
«Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να δοθούν πιο ελκυστικά πακέτα τιμών στις βασικές γραμμές κορμού και τις διασυνδέσεις που γίνονται από τα λιμάνια της χώρας στα νησιά αυτά. Υπάρχει πρόβλημα, αναγνωρίστηκε και αναμένουμε την αντίδραση της συγκεκριμένης αγοράς για να δούμε πως μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, αναφερόμενος στο θέμα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
Ο κ. Σκέρτσος μιλώντας στο MEGA, αφού σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει ιεραρχήσει ως πιο σημαντικό πρόβλημα την ακρίβεια, ανέφερε πως «διαπιστώσαμε ότι υπάρχει σημαντικό ζήτημα στο ύψος των τιμών των εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές. Υπάρχει μία αύξηση που φαίνεται να είναι κοντά στο 20%. Είναι 3 με 4 παράγοντες που διαμορφώνουν τα κόστη των ακτοπλοϊκών γραμμών, όπως τα κόστη των καυσίμων, οι αυξήσεις στα εργασιακά, τα κόστη στα ασφάλιστα των εταιρειών αυτών».
Για τη σύσκεψη που έγινε με τους ακτοπλόους την Τρίτη 11/7, ο κ.Σκέρτσος δήλωσε πως «αυτό που είπαμε και συμφωνήθηκε, είναι ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να δοθούν πολύ πιο ανταγωνιστικά πακέτα τιμών στις βασικές γραμμές κορμού». Με άλλα λόγια, «αναγνωρίσθηκε το πρόβλημα και αναμένουμε την αντίδραση της αγοράς».
Κατά τον ίδιο, «εντός του Ιουλίου και για το υπόλοιπο του καλοκαιριού αναμένουμε να υπάρξουν σημαντικές μειώσεις στα βασικά πακέτα».
Εξήγησε ότι προτεραιότητα στην παροχή αυτών των πακέτων θα έχουν οι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου, κοινωνικού τουρισμού και οικογένειες, ενώ τόνισε πως οι ακτοπλόοι θα πρέπει να δείξουν αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική οικογένεια.
Ξεκαθάρισε δε, πως δεν θα δοθεί Ship Pass για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αναφέροντας πως οι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.

Στήριξη πολιτών

Αναφερόμενος στο μέτωπο της οικονομίας, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι από 1/1/2024 έρχονται αυξήσεις της τάξης 3%-4% στις συντάξεις και πρόσθεσε ότι η καλή πορεία της οικονομίας θα μετατρέπεται σε οικονομικό στήριγμα των πολιτών.
«Δεσμευόμαστε ότι από 1/1/2024 θα υπάρξει και νέα αύξηση στις συντάξεις, 3% - 4% ανάλογα με την πορεία της ανάπτυξης και του πληθωρισμού. Αυτή θα είναι μια δυναμική πορεία ανάκαμψης των εισοδημάτων και των συντάξεων με βάση την καλύτερη πορεία της οικονομίας. Και, σταδιακά θα σβήνει η προσωπική διαφορά, ώστε όλοι πλέον οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν τις αυξήσεις ως το τέλος της τετραετίας», όπως είπε.
Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει 13η σύνταξη, ο κ. Σκέρτσος απάντησε ότι «έχει δοθεί ήδη μέσα από τις αυξήσεις που έγιναν στις αρχές του χρόνου. Όταν δίνεις αύξηση 7,5% - 8% στις συντάξεις, αυτό στην πλειονότητα των συνταξιούχων, που είναι πάνω από 1,5 εκατ., ισοδυναμεί με παραπάνω από μια πρόσθετη σύνταξη. Στην τσέπη έχει μπει αυτή η πρόσθετη σύνταξη».
«Έχουμε αποδείξει ότι με βάση την καλή πορεία της οικονομίας, το περίσσευμα μετατρέπεται σε πρόσθετη ενίσχυση ειδικά των ευάλωτων. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι ότι όλοι οι Έλληνες, όλοι οι πολίτες, να αισθάνονται ότι είναι μέρος της ανάκαμψης της οικονομίας», ανέφερε.
Για το πρόγραμμα «Σπίτι για Όλους» ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στον διπλασιασμό του προϋπολογισμού, καθώς σημειώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από τους νέους για αγορά κατοικίας.

Για το ΕΚΑΒ

Για το ΕΚΑΒ ανέφερε πως «έχουμε αρχίσει να εφαρμόζουμε ένα πολυδιάστατο σχέδιο», με πρώτη παρέμβαση - «ορατή στην καθημερινότητα των πολιτών ήδη μέσα στο καλοκαίρι» - την ενίσχυση με οδηγούς από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τη Πυροσβεστική, τους Δήμους. Το αποτέλεσμα είναι ότι «μέσα στον Ιούλιο σε περισσότερες από 50 περιοχές της χώρας, και με τουριστικό ενδιαφέρον και με ελλείψεις, θα στελεχωθούν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ».
Δεύτερη παρέμβαση, όπως είπε, το Σώμα δικυκλιστών του ΕΚΑΒ που θα λειτουργούν ως προπομποί των ασθενοφόρων.
«Τα κονδύλια έχουν εξασφαλισθεί, οι θέσεις θα προκηρυχθούν και πιστεύουμε ότι μέσα στο καλοκαίρι μπορούν να γίνουν οι προσλήψεις», ενώ το ΕΚΑΒ θα συμπληρωθεί και με άλλα μέσα, όπως η εναέρια έρευνα και διακομιδή, ανέφερε ο κ. Σκέρτσος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης