Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ): Να κάνουμε άνοιγμα και όσους ψήφισαν Μητσοτάκη - Δεν είμαστε κόμμα ειδικού σκοπού

Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ): Να κάνουμε άνοιγμα και όσους ψήφισαν Μητσοτάκη - Δεν είμαστε κόμμα ειδικού σκοπού
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα ειδικού σκοπού, είναι κόμμα ανάγκης της επόμενης μέρας» τόνισε ο Σ. Φάμελλος σε διαδικτυακή του συνέντευξη
Ο προσωρινός Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος έκανε εκτενείς αναφορές τόσο στην αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα όσο και στην στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα σε συνέντευξη που παραχώρησε σε διαδικτυακό μέσο.
«Θα ήθελα να μην χαθεί το πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα, να μην μείνει ανεκμετάλλευτο. Είναι πολύ νωρίς, δεν ξέρουμε τι θα φέρει η ζωή. Αυτή τη στιγμή προέχει η πολιτική πρόταση και το κόμμα, δεν φτάνει μόνο το πρόσωπο» επεσήμανε σχολιάζοντας την παραίτηση του πρώην Πρωθυπουργού.
Παράλληλα, έδωσε σήμα διεύρυνσης τονίζοντας ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει, πιο επιθετικά, να είναι ανοιχτός σε όλη την εκλογική του βάση, η οποία καλύπτει από το προοδευτικό κέντρο μέχρι τη ριζοσπαστική αριστερά» χωρίς ωστόσο «να υποκλιθούμε στις προτάσεις του κέντρου, ούτε να διεκδικούμε την καθαρότητα της αριστεράς» και συμπλήρωσε πως ο «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ανοιχτός και στους ανθρώπους που ψήφισαν Μητσοτάκη πριν από ένα μήνα».

Επίθεση στην κυβέρνηση - Θεσμικό ζήτημα το άδειασμα Φλωρίδη

Επιπλέον ο Σ. Φάμελλος επέκρινε τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας Κυβέρνησης αφού χαρακτηρίσε το «άδειασμα Φλωρίδη» θεσμικής τάξεως ζήτημα.
Χαρακτήρισε την οικονομική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας «μια μεγάλη αναδιαμονή εις βάρος της κοινωνίας», ενώ επεσήμανε ότι το κεντρώο προφίλ που έχει πετύχει ο Κ. Μητσοτάκης «δεν συνδέεται καθόλου με την επάρκεια στην ασφάλεια όπως αποδείχτηκε στα Τέμπη, με την ενίσχυση των θεσμών, με την αξιοκρατία»

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και τον συμφωνημένο οδικό χάρτη προς την εκλογή νέας ηγεσίας ο κ. Φάμελλος διευκρινίζει ότι πρέπει «να συμφωνήσουμε ότι υπηρετούμε το κοινό συμφέρον και του κόμματος και της κοινωνίας».
Σε διαφορετική περίπτωση, οι όποιες λύσεις θα είναι βραχυπρόθεσμες, «με κοντά ποδάρια».
Μάλιστα, οι υποψηφιότητες στην εσωκομματική διαδικασία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εμπνεύσουν, «να έχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα» αναφέρει και προσθέτει: «Δεν είναι κανένας από εμάς καριερίστας στην πολιτική».
Τέλος, θεωρεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης-συρρίκνωσης εν όψει, ούτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια αντιμνημονιακή στιγμή στην πολιτική ζωή της χώρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα ειδικού σκοπού, είναι κόμμα ανάγκης της επόμενης μέρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης