Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Μηταράκη με εκπροσώπους δύο ΜΚΟ που εξειδικεύονται στην προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων

Συνάντηση Μηταράκη με εκπροσώπους δύο ΜΚΟ που εξειδικεύονται στην προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων
Οι οργανώσεις συνέβαλλαν στο έργο της ΕΛ.ΑΣ., σε δύο περιπτώσεις, για την εξάρθρωση κυκλωμάτων, τα μέλη των οποίων, δραστηριοποιούνταν στην γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών
Με εκπροσώπους δύο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, της «OUR GREECE» Γ. Βανικιώτη και της «Α21» Μ. Ντονοπούλου, οι οποίες εξειδικεύονται στην αρωγή και προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, συναντήθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Μηταράκης, παρουσία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου, Λ. Μαυρόπουλου.
Οι οργανώσεις συνέβαλλαν στο έργο της ΕΛ.ΑΣ., σε δύο περιπτώσεις, για την εξάρθρωση κυκλωμάτων, τα μέλη των οποίων, δραστηριοποιούνταν στην γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών. Από τη συνεργασία αυτή διασώθηκαν 51 θύματα και συνελήφθησαν 21 άτομα.
Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η συνεργασία του Υπουργείου με την κοινωνία των πολιτών είναι σημαντική και πρέπει να ενισχυθεί και να αναδειχθεί το έργο των συγκεκριμένων ΜΚΟ που βοηθούν την Ελληνική Αστυνομία.
Σημειώνεται ότι η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων συνεργάζεται με επιτυχία με την Μ.Κ.Ο «Α21» από το 2008 και με την «OUR GREECE» από το 2021. Οι δύο Οργανώσεις συνδράμουν και στον επαναπατρισμό των θυμάτων στις χώρες καταγωγής τους και στην οργάνωση συνεκπαιδεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης