Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας για καύσωνα: Σε εγρήγορση όλοι – Δεν επιτρέπονται συμπεριφορές αμέλειας σε σχέση με κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς

Κικίλιας για καύσωνα: Σε εγρήγορση όλοι – Δεν επιτρέπονται συμπεριφορές αμέλειας σε σχέση με κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς
Τι ανέφερε ο Β. Κικίλιας
Την ανάγκη να είναι σε εγρήγορση οι πολίτες, οι Δήμοι και όλοι οι αρμόδιοι φορείς, εκτός από τα αρμόδια υπουργεία, αλλά και για προσοχή και προστασία των ευπαθών ομάδων και των ζώων συντροφιάς, τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας, μετά τη σύσκεψη ενόψει καύσωνα.
Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε τα μέτρα ενόψει του καύσωνα «Κλέων» που θα κάνει από την Τετάρτη 12/7 την εμφάνισή του στη χώρα, ενώ έκανε λόγο για ειδική μέριμνα σε σχέση με τους εργαζομένους και σημείωσε ότι τις επόμενες μέρες απαιτείται η μέγιστη δυνατή ευθύνη όλων καθώς δεν επιτρέπονται, ειδικά αυτές τις μέρες. συμπεριφορές αμέλειας σε σχέση με κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς. «Αυτό το οποίο θα θέλαμε να ζητήσουμε είναι προσοχή και προστασία πρώτα απ’ όλα για τις ευπαθείς ομάδες, δηλαδή τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, τα βρέφη, τα ζώα συντροφιάς και ειδική μέριμνα και για τους εργαζόμενους και για όλους τους πολίτες αυτές τις ημέρες που θα αντιμετωπίσουμε έντονα καιρικά φαινόμενα», ανέφερε.
«Και μία ακόμα παράκληση, αυτό θα γίνεται σε όλη τη διάρκεια της περιόδου πυροπροστασίας, τη μέγιστη δυνατή ευθύνη όλων μας, δεν επιτρέπονται ειδικά αυτές τις ημέρες συμπεριφορές αμέλειας σε ότι έχει να κάνει με τους κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς. Θα ήθελα να ζητήσω λοιπόν μιας που όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι εναρμονισμένος για τις μέρες που έρχονται και οι πολίτες και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, όλοι οι φορείς να είναι σε εγρήγορση , προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση, η οποία δεν είναι πρωτόγνωρη για τη χώρα μας ούτε για τις μεσογειακές χώρες, αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, οι υφυπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς και Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο υφυπουργός Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς, Γενικοί Γραμματείς συναρμόδιων Υπουργείων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θεόδωρος Κολυδάς, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛΑΣ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ κ.α.
kikilias2.JPG
Ακολουθεί η δήλωση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια:
«Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Διυπουργικής, εδώ στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με όλα τα συναρμόδια υπουργεία και τους φορείς και υπό την Προεδρία της Κυβέρνησης για το επερχόμενο κύμα καύσωνα. Πήραμε ενημέρωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς και για την ενδεχόμενη αύξηση της έντασης των ανέμων, που, όπως καταλαβαίνετε, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους για την εκδήλωση πυρκαγιών σε όλη την χώρα.
Τα συναρμόδια υπουργεία έχουν ήδη ή θα κάνουν ανακοινώσεις ανά τομέα ευθύνης. Αυτό το οποίο θα θέλαμε να ζητήσουμε είναι προσοχή και προστασία πρώτα από όλα για τις ευπαθείς ομάδες, τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, τα βρέφη, τα ζώα συντροφιάς. Επίσης, ειδική μέριμνα για τους εργαζομένους και για όλους τους πολίτες κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών που θα αντιμετωπίσουμε έντονα καιρικά φαινόμενα.
Και μια ακόμα παράκληση: Σε όλη την διάρκεια περιόδου πυροπροστασίας, ζητάμε να δείξουν τη μέγιστη δυνατή ευθύνη όλων μας. Δεν επιτρέπονται ειδικά αυτές τις ημέρες συμπεριφορές αμέλειας σε ό,τι έχει να κάνει με τους κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς. Θα ήθελα να ζητήσω λοιπόν- μιας και όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι εναρμονισμένος για τις ημέρες τις οποίες έρχονται- και οι πολίτες και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, αλλά και όλοι οι φορείς να είναι σε εγρήγορση, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση, η οποία δεν είναι πρωτόγνωρη για την χώρα μας, για τις Μεσογειακές χώρες, αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης