Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παράδοση Μητσοτάκη στο σύστημα Σημίτη - Από το σύνθημα του εκσυγχρονισμού μέχρι... τα κλειδιά των κρίσιμων υπουργείων

Παράδοση Μητσοτάκη στο σύστημα Σημίτη - Από το σύνθημα του εκσυγχρονισμού μέχρι... τα κλειδιά των κρίσιμων υπουργείων
Ένα πουλέν του πρώην πρωθυπουργού ο Γιώργος Φλωρίδης ενήργησε έχοντας κρυφή ατζέντα μιλώντας για άρση του «ακαταδίωκτου» των τραπεζιτών.
H παράδοση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σύστημα Σημίτη είναι παροιμιώδης.
Δεν είναι μόνο οι φράσεις του στις προγραμματικές δηλώσεις που μιλούσε για «εκσυγχρονισμό», ουσιαστικά αναπαράγοντας το ίδιο σύνθημα του Κώστα Σημίτη.
Λίγες μέρες μετά, ένα πουλέν του πρώην πρωθυπουργού ο Γιώργος Φλωρίδης ενήργησε έχοντας κρυφή ατζέντα μιλώντας για άρση του «ακαταδίωκτου» των τραπεζιτών.

Η εξωτερική πολιτική στον Γεραπετρίτη

Ο Πρωθυπουργός έχει δώσει τα κλειδιά της χώρας στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. Έχει δώσει την εξωτερική πολιτική στον Γιώργο Γεραπετρίτη, πρώην στέλεχος του πασοκ, ο οποίος πριν λίγες μέρες τόνισε ότι είναι ιστορική ευκαιρία αυτή η εποχή για λύση του Κυπριακού και των διαφορών με την Τουρκία.

Ο κλειδοκράτορας Άκης Σκέρτσος

Έχει δώσει τα κλειδιά του επιτελικού κράτους στον Άκη Σκέρτσο που κάνει κουμάντο στο συντονισμό του κυβερνητικού έργου, προτεραιοποιεί νομοσχέδια, προωθεί συγκεκριμένες εταιρείες και αναβαθμίζει τους δικούς τους ανθρώπους στην κυβερνητική μηχανή.

Έρχονται πολλά δις ευρώ στην Υγεία

Έχει δώσει τα κλειδιά της Υγείας στον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, που ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ την εποχή Σημίτη. Στη Υγεία θα πέσουν την επόμενη τετραετία πάρα πολλά κονδύλια, θα γίνουν τουλάχιστον 10.000 προσλήψεις, θα έχουν είσοδο ιδιωτικών συμφερόντων στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας. Με άλλα λόγια πάρτι!

Τα κλειδιά της παιδείας και του πολιτισμού σε πρώην πασοκικά στελέχη

Έχει δώσει τα κλειδιά της Παιδείας στον Κυριάκο Πιερρακάκη. Το επόμενο διάστημα με την εφαρμογή του άρθρου 28 ανοίγεται η διαδικασία μέσω διακρατικών συμφωνιών να έχουμε στην Ελλάδα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Παράλληλα, θα γίνει και η αναθεώρηση του άρθρου 16 για να έχουμε ελληνική ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ανοίγεται μία τεράστια αγορά που θα αποφέρει πολλά χρήματα…
Έχει ξαναδώσει τα κλειδιά του Πολιτισμού στη Λίνα Μενδώνη, παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Το υπουργείο Πολιτισμού στην επόμενη τετραετία θα βρεθεί στο πυρήνα των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης για δεκάδες έργα. Καταλαβαίνει κάποιος ότι όλα θα περάσουν από το φίλτρο της κ. Μενδώνη και της εκλεκτής παρέας της.

Γιατί δεν τραβάει το αυτί του Φλωρίδη;

Στην Δικαιοσύνη έχει δώσει τα κλειδιά στον Γιώργο Φλωρίδη. Η σύζυγος του Γ.Φλωρίδη είναι εισαγγελέας και ο αδερφός του υπουργού είναι ο Βασίλης Φλωρίδης, αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου. Μία πάρα πολύ ισχυρή θέση κατέχει ο κ. Φλωρίδης ο οποίος στις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή μίλησε για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών χωρίς, μάλιστα, να έχει συνεννοηθεί με το Μαξίμου. Ουσιαστικά προανήγγειλε αυτό που θέλει εκείνος και όχι ο Κ. Μητσοτάκης. Τόσο αέρα έχει πάρει…

Στην Ενέργεια η Σδούκου

Έχει στείλει στο υπουργείο Ενέργειας την Αλεξάνδρα Σδούκου, ως υφυπουργό. Παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην διευθύντρια του πρώην υπουργού Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη η οποία είναι διαρκώς σε συζητήσεις με τον κ.Μανιάτη. Στην ενέργεια κάποιοι επιχειρηματίες βρίσκουν πιο εύκολη στη συζήτηση την κ. Σδούκου. Ουσιαστικά την επιθυμούν σε αυτό το πόστο.
Όπως καταλαβαίνει κανείς, τα μεγάλα πόστα έχουν στελεχωθεί από πρόσωπα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ και κυρίως από πρόσωπα που ήταν πρώην σημιτικά στελέχη. Ο μόνος που δεν έχει πάρει μεταγραφή ακόμα στη ΝΔ είναι ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης που επί κυβερνήσεων του στήθηκε η Διαπλοκή στην Ελλάδα. Αφού το ΠΑΣΟΚ είναι αδύναμο να πάρει εξουσία, όλοι μετακόμισαν στη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη και από τα υπουργεία διαχειρίζονται απίστευτα κονδύλια.
Η παράδοση της ΝΔ στο «σύστημα ΠΑΣΟΚ» θα διώξει και άλλους ψηφοφόρους από την παραδοσιακή βάση της ΝΔ και θα τους στείλει στα εθνικά κόμματα που εκφράζουν αυτά που εξέφραζε η ΕΡΕ και η ΝΔ πριν «πασοκοποιηθεί».

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης