Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Με διπλό σοκ έκλεισε ένας ιστορικός κύκλος – Νέα περίοδος με μεγάλες προκλήσεις, ιστορικές ευθύνες

Θεοχαρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Με διπλό σοκ έκλεισε ένας ιστορικός κύκλος – Νέα περίοδος με μεγάλες προκλήσεις, ιστορικές ευθύνες
Το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ "είναι - με αφετηρία την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης -, να δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες και να δώσει ξανά προοπτική στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία", υπογραμμίζει ο Θ. Θεοχαρόπουλος
«Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται σε μια νέα εποχή. Ένας ιστορικός κύκλος έκλεισε με ένα διπλό σοκ, την βαριά ήττα στις εκλογές και την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος. Η νέα περίοδος είναι γεμάτη από μεγάλες προκλήσεις και έχουμε ιστορική ευθύνη να ανταποκριθούμε σε αυτές συλλογικά και συντεταγμένα», υπογραμμίζει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Διευθυντής της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» αναφέρει πως «η πλειοψηφία δεξιάς – ακροδεξιάς και ταυτόχρονα η συρρίκνωση του αριστερού - προοδευτικού χώρου στις πρόσφατες εκλογές, έχουν επιφέρει τεράστια ανισορροπία στο πολιτικό σύστημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της Δημοκρατίας και τα κοινωνικά δικαιώματα. Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει. Και ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως πυλώνας της προοδευτικής παράταξης είναι επιφορτισμένος με αυτή την ευθύνη».

Το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, είναι κόμμα διακυβέρνησης και οφείλει να ανακτήσει την κυβερνητική του προοπτική ως εναλλακτική πρόταση απέναντι στη ΝΔ», σημειώνει ο κ. Θεοχαρόπουλος.
Εξηγεί ότι «αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει ξανά κόμμα κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, που θα αγκαλιάζει κάθε προοδευτικό πολίτη από την ριζοσπαστική αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο» και ξεκαθαρίζει ότι «αυτή η πολιτική και κοινωνική συμμαχία δεν συνεπάγεται, όμως, πολιτικές του μέσου όρου. Αντιθέτως, χρειάζονται ρηξικέλευθες πολιτικές προτάσεις σε όλα τα επίπεδα στο πλαίσιο μιας ουσιαστικής προγραμματικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Με ταυτόχρονη ανανέωση προσώπων, ιδεών και πολιτικών πρακτικών. Η μάχη των ιδεών θα είναι πολύ κρίσιμη τα επόμενα χρόνια για την Αριστερά, καθώς - όπως παντού στην Ευρώπη - και στην Ελλάδα πλέον, οι δεξιές - συντηρητικές ιδέες τείνουν να γίνουν κυρίαρχες».
Προσθέτει πως «τα παραπάνω θα είναι και τα επίδικα των διεργασιών στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία το αμέσως επόμενο διάστημα, με κομβικό σημείο αρχές Σεπτεμβρίου την εκλογή προέδρου από την βάση των μελών , σύμφωνα τον οδικό χάρτη που έχουμε αποφασίσει. Εξάλλου, τα πρόσωπα είναι φορείς πολιτικών και πολλές φορές σηματοδοτούν την κατεύθυνση στην οποία επιλέγει να κινηθεί ένας πολιτικός φορέας».
«Το στοίχημα λοιπόν για τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι - με αφετηρία την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης -, να δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες και να δώσει ξανά προοπτική στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή και οφείλουμε όλες και όλοι να σταθούμε στο ύψος των ιστορικών ευθυνών μας», καταλήγει ο κ. Θεοχαρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης