Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βελόπουλος: Κύριε πρωθυπουργέ, μην υπογράψετε τίποτα με τον Erdogan

Βελόπουλος: Κύριε πρωθυπουργέ, μην υπογράψετε τίποτα με τον Erdogan
Τι είπε στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης
Σχετικά Άρθρα
Για τη συμφωνία των Πρεσπών, την τραγωδία στα Τέμπη, την εξωτερική πολιτική, την «παράνομη είσοδο λαθρομεταναστών» στη χώρα αλλά και την επικείμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Rejepp Tayip Erdogan μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος κατά την τελευταία ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.
«Πέρασαν δύο 24ωρα που προσπαθήσαμε να πείσουμε ορισμένους να συναινέσουν τουλάχιστον για τα Τέμπη σε επίπεδο ανθρωπιάς. Πολλοί δάκρυσαν, πολλοί πόνεσαν, αγωνιούν, αλλά ουδείς είχε την ανθρωπιά να υπογράψει την εξεταστική», δήλωσε στην αρχή της δευτερολογίας του.
Τα πυρά του έστρεψε στον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Όταν έχεις έναν πρωθυπουργό που αντί να τηρήσει αυτό που υποσχέθηκε ο ίδιος: “23 Φεβρουαρίου 2016, δεσμεύομαι για εξεταστική επιτροπή για την περίοδο Βαρουφάκη”, που μας οδήγησε σε κλείσιμο τραπεζών και capital controls. Πόση αναξιοπιστία μπορεί να έχει ένας άνθρωπος;».
Κατήγγειλε επιπλέον ωμή παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών και είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Υπογράψτε εξεταστική επιτροπή».
«Δεν ντρέπεται η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο η Ελλάδα; Πολλοί απορούν. Θα σας αποδείξω γιατί σήμερα το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών, ο κύριος Γεραπετρίτης, έκανε δήλωση για ωμή παραβίαση διεθνούς δικαίου», συμπλήρωσε ο κ. Βελόπουλος και προχώρησε σε ανάγνωση της ανάρτησης του κ. Γεραπετρίτη.
Αναφορικά με την εξωτερική πολιτική, ο κ. Βελόπουλος δήλωσε: «Τους παρατάει η Σαουδική Αραβία και δεν έχουν το θάρρος να πάρουν τα Patriot πίσω. Αυτά που τους έδωσε δωρεάν η Ελλάδα. Έφυγαν (τα Patriot) και πήγαν στην Σαουδική Αραβία για να προστατέψουμε τους Σαουδάραβες και τώρα δεν το ζητάνε πίσω. Φέρτε πίσω τα Patriot».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Βελόπουλος ανέφερε ότι «καταχωρήθηκε ο όρος "τουρκικό Αιγαίο", άλλη μια επιτυχία της κυβέρνησης».
«Δεν είστε ανθρωπιστής, κύριε πρωθυπουργέ, όταν αφήνετε ελεύθερους να έρχονται στη χώρα "λαθρομετανάστες". Θεωρούμε ότι οι τόσοι (μετανάστες) δεν μπορούν να αφομοιωθούν, κάνετε το ένα λάθος μετά το άλλο», υπογράμμισε.
Έκλεισε την ομιλία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τονίζοντας: «Μην υπογράψετε τίποτα. Παράκληση και έκκληση από τα βάθη της ψυχής μου», είπε απευθυνόμενος στη Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο στο Βίλνιους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης