Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι «Σπαρτιάτες» επαίνεσαν ξανά από το βήμα της Βουλής τον Ηλία Κασιδιάρη - «Είμαστε Έλληνες Εθνικιστές»

Οι «Σπαρτιάτες» επαίνεσαν ξανά από το βήμα της Βουλής τον Ηλία Κασιδιάρη - «Είμαστε Έλληνες Εθνικιστές»
Ο Αθανάσιος Χαλκιάς δήλωσε: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών εισήλθε στη Βουλή με τη στήριξη του Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίον ευχαριστώ θερμά»
Δύο φορές μέσα σε δύο ημέρες, κατά τη συζήτηση τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, ακούστηκε στην αίθουσα της ολομέλειας το όνομα του Ηλία Κασιδιάρη, ως του προσώπου που «με την καταλυτική συνδρομή του», έφερε στη Βουλή το κόμμα «Σπαρτιάτες».
Ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Μανούσος κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, αναφέρθηκε στη στήριξη του κόμματός του από τον Ηλία Κασιδιάρη.
«Μολονότι το κόμμα Σπαρτιάτες μπήκε στη Βουλή με τη στήριξη του Ηλία Κασιδιάρη, αυτό δεν σημαίνει -επειδή ακούστηκε χθες, αν μου επιτρέπετε- ότι είμαστε συνέχεια κάποιου ναζιστικού μορφώματος.
Είμαστε Έλληνες εθνικιστές, είμαστε απλά λαϊκά παιδιά, άπαντες.
Εγώ συγκεκριμένα ήρθα εδώ στην Εθνική Αντιπροσωπεία ενώ εργάζομαι σε δύο δουλειές, με δύο μικρά παιδιά. Αυτό που γίνεται, να στοχοποιείτε ανθρώπους χωρίς να γνωρίζετε το ποιόν τους, είναι, πέρα από πολιτικά ανήθικο, και ανεπίτρεπτο», είπε ο βουλευτής των «Σπαρτιατών».
Νωρίτερα σήμερα, ο βουλευτής των «Σπαρτιατών» Αθανάσιος Χαλκιάς δήλωσε: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών εισήλθε στη Βουλή με τη στήριξη του Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίον ευχαριστώ θερμά».

«Καύσιμο» και «κηροζίνη»


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης, ο βουλευτής των Σπαρτιατών , αφού ευχαρίστησε τις 250.000 ψηφοφόρους, «τόνισε» πως οι Σπαρτιάτες μπήκαν στη Βουλή με τη στήριξη Κασιδιάρη.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις 250.000 ελληνίδες και έλληνες που μας τίμησαν με την ψήφο και να τονίσω ότι η κοινοβουλευτική ομάδα Σπαρτιάτες εισήλθε στη Βουλή με τη στήριξη Κασιδιάρη, τον οποίο ευχαριστώ θερμά», είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν έχω συναντηθεί ούτε μία φορά με τον Ηλία Κασιδιάρη ούτε ποτέ έχω μιλήσει μαζί του (….)
Ποτέ δεν ήμουν αγνώμων, όταν ένας άνθρωπος μου έκανε καλό τον ευχαριστούσα και ποτέ δεν τον ξεχνάω», είχε αναφέρει σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο Βασίλης Στίγκας, αφού πρώτα χαρακτήρισε το «καύσιμο» και «κηροζίνη» τον Ηλία Κασιδιάρη…

Βορίδης: Λειτούργησε η νομοθετική ρύθμιση

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 για το κόμμα των Σπαρτιατών.
Σε σχέση με το κατά πόσο λειτούργησε η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό των ναζιστών από την εκλογική αναμέτρηση, τη στιγμή που τελικά οι Σπαρτιάτες με δεσμούς με τον Κασιδιάρη κατάφεραν να μπουν στη Βουλή, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι η νομοθετική ρύθμιση λειτούργησε.
«Η νομοθετική ρύθμιση δούλεψε γιατί ο Κασιδιάρης αποκλείστηκε από τη Βουλή και δεν είναι ο ίδιος στην ηγεσία του κόμματος, τουλάχιστον φανερά.
Η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι σωστή γιατί στον χρόνο της ανακήρυξης του κόμματος δεν ήταν φανερή κάποια σύνδεση με τον Κασιδιάρη».
Σε σχέση με τη στάση των Σπαρτιατών αυτή αξιολογείται συνεχώς, σημείωσε και πρόσθεσε ότι φαίνεται το συγκεκριμένο κόμμα να κάνει μια προσπάθεια, με δεδομένο πως έχει πάνω του το στίγμα στήριξης Κασιδιάρη, να εμφανιστεί ως υπερθεσμικό και με συνεχής αναφορές στη Δημοκρατία και προσπαθούν με την εικόνα τους να είναι κατευναστικοί.
Σε ερώτημα για το εάν θα υπάρξει και κάποια πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση για να αποκλειστεί ο Κασιδιάρης από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ο κ. Βορίδης είπε ότι δεν θα ήθελε προς το παρόν να τοποθετηθεί, αν και σημείωσε ότι δεν μπορεί να υπάρχει αντίφαση στο εσωτερικό της έννομης τάξης, δηλαδή «δεν μπορεί κάποιος να είναι αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης και από την άλλη να κάνει τον αρχηγό πολιτικού κόμματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης